De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.
Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.
Incep:
Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? user 1: nu nu se poate ;) user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica @romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.
Subiect: amenda din tren vine acasa? @romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)
Subiect: Executare silita user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra) @adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.
Subiect: Este posibil... user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil..... @adutescu: Doar prin spiritism. @eumarian: Sa fim optimisti: este!
Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari @Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:
Subiect: drepturi ale fostului sot asupra copilului
user 1 :
imi este teama pt ca deocamdata copilul este cam mic sa afle ca nu persoana care il creste este tatal lui.cred ca lucrul acesta este bine sa-l afle cand o sa fie pregatit.nu vreau sa inceapa sa se inchida in el.intai trebuie pregatit sa afle un lucru ca si acesta
@romascanu:
Cu cat e mai mic (si nu intelege inca mecanismele sociale = punctul in care copilaria s-a cam terminat) cu atat e mai pregatit.
Eu cred ca am aflat de la "radio shantz" (asa ii spuneam eu locului unde babele din satul romanesc se stangeau la poarta in zi de sarbatoare). Nici nu m-am inchis in mine si nici n-am incetat sa-i spun tata celui ce m-a crescut. (pentru ca nu puteam INCA sa fac diferenta intre tata = cel ce "executase exercitiile preliminare facerii copiilor" si tata = cel care era cu mine in casa, alaturi de mama). Abia mai tarziu a inceput ...sa se lumineze (dar mi-am dat seama ca nu-mi fusese ascuns acest lucru, deci n-aveam pe cine sa dau vina...).
Cand credeti ca va fi pregatit? Cand o sa-si citeasca singur certificatul de nastere? Ia ghiciti pe cine o sa condamne pentru lipsa de legatura cu tatal sau (mai ales cand va afla ca el a incercat - mai tarziu, dar mai bine decat niciodata - sa aiba legaturi cu fiul sau).
Cum v-ar suna in urechi o fraza de genul: Mama, daca la nastere si ceva mai tarziu nu mi-ai cerut parerea, lasa-ma sa mor cum ma pricep eu! (din nefericire, asta i-am spus eu mamei mele cand credea ca-i e lumea mai draga, cand s-a aratat nedumerita ca ma intereseaza ... cine, ce, cum...).
user 2:
D-na avocat ,
Si totusi, care a fost "tata"?
Cel care v-a crescut sau cel care v-a parasit?
@romascanu:
Are vreo importanta user 2 ?
Mi-a placut sa descopar ca am fost facuta cu cine i-a fost mamei mai drag sa ma faca la vremea cand m-a facut si nu cu cine s-a putut sau chiar cu cine s-a nimerit. (asa cum lasa impresia cam toate "sfatuitoarele de bine" de pe-aci care isi varsa frustrarile).
Ma ingrozesc si mi-e MILA de bietii copii atunci cand citesc pe forumul acesta sfaturile "desteptelor" lor mame care nici macar nu-si dau seama ce transmit copilului lor atunci cand il zugravesc pe "dobitocul", "tampitul", cu care UITA ca si-au facut copilulul. Nici nu-si dau seama ca zugravesc ... JUMATATE din copilul lor. Mai bine s-ar ingriji sa-l infrumuseteze pe "dobitoc" pentru bine sufletului copilului lor, decat viceversa.
Daca lor le-a lipsit LOGICA, BUNUL SIMT si JUDECATA atunci cand s-au impreunat cu "dobitocul", dar le-a venit mintea mai pe urma, cer in schimb copilului lor sa ridice impotriva legilor firii toate prejudecatile si calculele lor meschine.
Nu va mai subestimati copii!!
Copilul stie sa recunoasca iubirea autentica de aceea fariseica.
Si daca el nu VEDE legatura dintre pensia alimentara si afectiunea parinteasca, insemna ca NU EXISTA nicio legatura intre cele doua, decat in capul celui iesit din copilarie si devenit matur, adica cel mai dezgustator dintre animale: animalul calculat.
Si daca vi se pare ca sunt prea dura si lipsita de diplomatie, stimata doamna, sa stiti ca de-aci mi se trage: de la ceea spuneati dvs. pe alt topic ca nu s-ar putea pierde, daca n-ai avut niciodata. Ei nu!
Buna ziua,
Am si eu probleme foarte mari legate de vecina de sub mine. D-na are in jur de 60 de ani, este necasatorita si are un baiat de 28 de ani care nu locuieste cu ea. Eu locuiesc in Bucuresti de 2 ani, insa odata pe luna vin la parintii mei acasa, in Galati si din start dau de vecina.
Problemele care ar fi?
1. Cum ajung acasa imi place sa dau drumu la muzica, insa nu foarte tare, cum spune vecina. Am 2 camera. eu dau drumu la muzica in sufragerie, mama din bucatarie nu aude, insa vecina e deja terorizata. si
2. Patul in care dorm, e vechi. nu vor ai mei sa-l schimbe, scartaie. Vecina mea spune ca eu am treaba .... seara de seara!
Rugamintea mea la dvs este: ce pot face in aceste 2 situatii?
Care este intervalul orar in care pot asculta muzica, sa zicem putin mai tare?
Iar cu patul ... nu cer vreo rezolvare .... doar sa-mi schimbe vecina patul.
Nu credeti ca femeia sufera de singuratate?
user 2:
buna!
am avut si eu aceeasi problema ca tine. tot timpul venea la usa mea sa-mi spuna ba ca joc fotbal in casa, ba ca ascult muzica, etc. sunt mutata de 6 ani in blocul asta de pensionari , care nu stiu altceva decat barfa si iar barfa.
pana intr-o zi, cand am inceput sa urlu la ea sa ma lase in pace, ca altfel o dau in ,, judecata pt hartuire" si i-am zis sa nu mai stea cu borcanul la perete sa asculte. asta in fata catorva vecine. i-am mai zis ca o sa ma mut si o sa vand unor rromi, sa vad atunci ce face. de atunci nu mai am probleme.
succes
@adriantot:
Ascultati muzica la un volum mai mic si vedeti daca mai vine la usa dv. Sau ascultati muzica la casti.
Dormiti jos si nu mai folositi patul.
Aceste solutii nu va costa nimic. Daca va permiteti faceti o lucrare de izolare a apartamentului si nu va mai aude nimeni. Dar costa.
@elga50:
Nu, nu e corect. Eu sunt de parere ca atata timp cat traim unii langa altii trebuie sa incercam sa ne respectam. Iar a tine cont de ce il deranjeaza pe vecin din ceea ce faci tu (spun la modul general) iti va aduce autoritatea morala sa ai pretentii si de la el, la randul tau. Civilitatea e o notiune a carei valoare o vei cunoaste atunci cand vei ajunge sa-i dai dreptate vecinei.....Timpul si soarta nu stau pe loc.....
:Dsi chestia cu paharul la perete chiar ca m-a amuzat....ma si vad cu un pahar pus pe peretele vecinului ..... :DNu ma cunosti, asa ca poti sa-ti imaginezi orice...ai aceasta libertate, iar eu nu ti-o contest deloc.
User1:
Buna ziua vo rog sa ma sfatuiti am un dosar penal cu suspendare si daune morale la care suspendarea a expirat si daune nu am platit tot eu am facut un act notarial la care eu renunt la mostenirea parintilor in favoarea defunct intrebarea este se poate suspenda acest act notarial pentru aceste daune neplatite
User2:
Am avut toata bunavointa si am citit de mai multe ori intrebarea dvs, dar am dezarmat si recunosc: nu inteleg nimic. Cum ati renuntat in favoarea unui mort la mostenire si ce are acceptarea sau neacceptarea unei mosteniri cu daunele morale? Reformulati, poate intelegem si va ajutam
User3:
Oricum ar fi... Din moment ce ati reunutat la o mistenire care nu se face in favoare nimanui, ci ati renuntat pur si simplu si nu ati retractat o in termen de 6 luni de la deschideerea mostenirii si in acest timp a mai acceptat altcineva mostenirea nu puteti sa mai facti nimic. Nici macar sa suspendati hartia facuta la notar intr un cui ! nu v ar ajuta! Renuntarea este un act solemn care poate fi retractat numai in conditiile de mai sus! Si nu se face in favoarea cuiva! Si in niciun caz nu puteti sa faci ingineriile pe care le aveti in cap!
@adutescu:
@User1
Ar fi bine sa reformulati intrebarea dvs. in limba romana. Sau macar intr-o limba de circulatie internationala.
Imi pare rau, dar nu pot fi cu totul ontopic pentru ca nu pot sa aleg un mesaj din textele mele favorite de pe acest forum pentru ca ar insemna sa duplic interventiile de cea mai buna calitate si de un umor sanatos al av. Nicoleta Romascanu.
Cititi-o si ii veti savura mesajele ca pe cea mai sofisticata inghetata. Nu o cunosc, nu ma cunoaste, nu stiu daca am schimbat vreo propozitie intre noi, dar are texte care imi creaza o buna dispozitie absolut necesara acolo unde ar fi numai tristete.
Plus calitatea mesajului profesional!
Subiect: IMPORTANT! ANAF va transmite prin posta detalii despre stergerea penalitatilor
user1 :
Desi de foarte multi ani m-am lovit de aceste dobanzi/penalitati, niciodata nu am reusit sa pricep principiul lor de functionare. Mergeam azi la administratie, cineva se uita in fisa si imi spunea ca am de platit x lei, achitam pe loc acea suma iar dupa trei zile mai apareau alti lei...
user2:
nici nu cred ca e ceva de priceput...
eu am solicitat in cateva randuri unor "inspectori" (chiar si unor angajati IT de la "fisc") refacerea calculelor dobanzilor, penalitatilor si a modului de stingere a lor in momentul in care se fac plati de catre contribuabili, MANUAL ("cu pixu'") CONFORM PREVEDERILOR LEGALE ale fiecarei perioade... "cu cartea in fata!", cum lucreaza (calculeaza) si un contribuabil...
... majoritatea nu "s-au bagat", aruncand o generalitate din aia, cum ca "programu'" de calculator calculeaza(!) "conform legii"... si insirate niste clisee cu codul de procedura fiscala, vechimile si nu stiu mai ce, pe care le stim cu totii...
... am gasit pe unu' cu curaj care a "pus mana pe pix", dar... dar, dar... a ajuns la alte rezultate (decat ale calculatorului):stunned:
... cred ca daca mai incearca unu' ("cu pixu'"), l-ar contrazice pe primu', si bineinteles si "pe calculator":))
... misteru' e in "programu'" ala de calculator ("cutie neagra" pentru toata lumea, inclusiv pentru functionarii fiscului)...
foarte probabil conceput in asa fel (pe baza unui ordin anaf, nepublicat in monitorul oficial!!!) sa faca imposibila orice verificare manuala...
adica sa nu se poata "expertiza" sumele..:stunned:
... si instrument de suprataxare a contribuabililor, victime (chipurile) ale programului de computer (care cica, "stinge" "conform legii"(???))...
putini contribuabili gandindu-se ca in spatele "programului" a fost/este o mana de om...