coyote a scris:
1. Are voie sa imi retina din salariu in urma acestei sedinte administrative, pe baza unor intarzieri mai vechi? Nu este necesar ca mai intai sa mi se dea avertizari scrise?
2. Avand in vedere ca nu am primit si semnat nicio fisa a postului, poate sa ma sanctioneze pentru neindeplinirea obligatiilor?
1. nu exista o ierarhie a sanctiunilor disciplinare, deci nu e obligatoriu pentru unitate sa va dea intai un avertisment scris (desi asa ar fi civilizat)
2. nu toate obligatiile din cadrul relatiei de munca sunt prevazuta in fisa postului - poate fi sanctionata si neindeplinirea unor obligatii prevazute in regulamentul intern, contract individual/ colectiv de munca, alte proceduri interne.
Un alt prim sfat pe care vi l-as da este sa fiti atent(a) la cat de vechi sunt faptele pentru care puteti fi sanctionata (cercetare disciplinara trebuie sa aiba loc in termen de 30 zile de cand unitatea a aflat de savarsirea abaterilor, dar nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea lor).
Eu mai zic si sa cititi legislatia muncii, si sa va aparati in scris (in cadrul cercetarii, sau prin adrese pe care sa le depuneti in doua exemplare, cu nr. de inregistare pe cel care ramane la dvs.) cu toate argumentele (ca ati avut acceptul telefonic/verbal/e-mail samd sefului pentru intarzieri).
Desi trbuie sa va aparati prin toate mijloacele pe care le aveti la indemana, iar legislatia este favorabila salariatilor, totusi, tineti minte ca "dragoste cu sila nu se poate".
Va doresc multa bafta!