Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: in urma unor discutii in contradictoriu, directorul mi-a cerut demisia. Nu am acceptat, ca urmare, pe langa ca m-a amenintat ca va face tot posibilul sa imi doresc sa imi dau demisia, a inceput cu sicanarile din punct de vedere administrativ. Mai precis, am fost convocat pentru aplicarea unor sanctiuni pentru intarziere repetata la birou. Intarzierile au fost anuntate si acceptate de el (din pacate doar verbal) la momentul respectiv, iar acum doreste sa imi retina din salariu pentru intarzierile respective. Mentionez ca aceste intarzieri sunt notate pe fise de pontaj (avem acces cu cartela la birou). Intrebarile mele sunt:
1. Are voie sa imi retina din salariu in urma acestei sedinte administrative, pe baza unor intarzieri mai vechi? Nu este necesar ca mai intai sa mi se dea avertizari scrise?
2. Avand in vedere ca nu am primit si semnat nicio fisa a postului, poate sa ma sanctioneze pentru neindeplinirea obligatiilor?
La modul general, as dori sa va mai intreb si cum credeti ca ar trebui sa abordez problema.
Update: impotriva deciziei persoanei de la HR care m-a examinat, directorul meu doreste sa semneze chiar el decizia de sanctionare cu 10%. Are acest drept? Pot sa contest asa ceva in instanta?
Pe mine. Am fost convocat pentru cercetarea disciplinara de catre persoana de la HR, care mi-a ascultat varianta si nu a fost de acord cu 10%, desi directorul meu asta propusese. Capetele de acuzare, ca sa zic asa, sunt intarzieri repetate si comportament necorespunzator. Datorita faptului ca persoana de la HR va face referat in care va recomanda doar un avertisment, directorul meu a luat problema in mana si vrea sa semneze chiar el penalizarea.
Persoana imputernicita sa faca cercetarea disciplinara prealabila intocmeste un referat cu rezultatul cercetarii si nu este obligatoriu sa faca si o propunere de sanctionare. Sanctiunea se da de cel care a dispus cercetarea si, sanciunea, trebuie sa se incadreza in prevederile Regulamentului intern. Daca era vorba de avertisment scris nu mai era nevoie de cercetare disciplinar prealabila.