avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere persoane surde
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere persoane surde

Buna seara,

Persoanele cu handicap auditiv (surzi, sudo-muti) au dreptul să obtina permis de conducere?
Respectiva precizare era in ordinul 87/2003, care a fost abrogat de Ordinul 1162/2010 in care nu se mai regasesc asemenea limitari la grupa 1 de soferi (categoria B). Mai exista limite doar la Grupa 2 (categoriile C, CE samd).

Prin urmare, pentru a conduce un auto normal (categoria B), nu mai exista cerinte in privinta auzului. Vedeti aici ca singurul paragraf privind auzul se refera doar la grupa 2: [ link extern ]


Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
eumarian, utilizator
Da, am vazut. In acest caz, le ramane sa-si ia interpretul de mana si sa mearga la scoala de soferi. :)
:wave: Mai am vreo speranta la alt medic ORL-ist ?:hm:Medicul la care am fost a spus ca nu se poate nici chiar daca port aparatul auditiv dupa cum arata audiograma:rtfm:Trebuie sa mai caut:sorry:undeva dar nu stiu unde:wassat:
Audiograma mea este in camp liber cu aparat auditiv de minim la 40-50 decibeli :yes:
Adresati-va filialei ANSR din localitatea dumeavoastra si sa se ocupe ANSR-ul de aceasta problema care priveste intreaga comunitatea a surzilor. Stiu ca e dificil si pentru ei sa lupte cu autoritatile, dar sunteti membrii lor si au obligatia sa va sprijine.
In privinta medicului, trebuie sa va adresati unui medic specialist, atestat pentru a viza fisa medicala pentru dosarul de scoala de soferi.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
elena138, utilizator
Poate doctorii nu cunosc noile reglementari, sunt de mai putin de un an ... Este adevarat ca spre sfarsitul Ordinului 1162/2010, legea pare sa permita doctorilor a refuza acordarea avizului si pentru orice alte afectiuni care pun in pericol siguranta traficului DAR pentru soferii de tir / masini mari (grupa 2) legea a precizat explicit necesitatea unui auz multumitor, si atunci inseamna ca pentru cei din Grupa 1 (soferii normali, categoria B) nu este necesar acest criteriu. Parerea mea.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Raspuns referitor la retinerea permiselor si obligarea refacerii analizelor persoanelor cu handicap mediu - atacarea acestuia in contencios administrativ ovidiu7676 ovidiu7676 mai explicit in urma unei petiti am primit raspuns referitor la retinerea permiselor si OBLIGAREA refaceri analizelor a persoanelor cu handicap la gramada ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis? TheRoW TheRoW Buna ziua, as dori si eu sa va intreb daca pot da de permisul de conducere. Subliniez ca am probleme cu auzul dar am aparate auditive si aud foarte bine cand ... (vezi toată discuția)
Permis auto cat b-hipocuzie moderata bilaterala interorient interorient I-mi voi reinoi permisul si am efectuat vizita medicala , la ORL este specificat apt Cod 02 (dar nu specifica daca este pe o ureche sau pe amandoua ) Am ... (vezi toată discuția)