avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia

Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de reducere a pedepsei.Se aseamana perfect cu art. 16 din Legea nr. 143/ 2000 insa aceasta este cuprinsa in materia dreptului procesual penal.
Legiuitorul a inserat aceasta modificare legislativa cu scopul de a se aplica pentru viitor.
Fiind o norma de imediata aplicare aflata in vigoare se aplica in toate cauzele fara discriminare.oridecateori norma este incidenta.
Aveti un caz in care in caz de rejudecare dupa casarea cu trimitere art. 320 ind. 1 C.pr.pen. s-a aplicat sau instanta a respins aplicarea acestuia?
In sfarsit... s-a pronuntat instanta...dupa mai multe amanari de pronuntare...

Se considera ca cererea este admisibila si se va aplica art 320 ind. 1 C.pr. pen. in caz de rejudecare dupa extradare.

Si daca este admisibila procedura in caz de rejudecare dupa extradare in conditiile in care hotararea este definitiva...se poate considera ca in egala masura aceeasi va fi situatia si in caz de rejudecare dupa casarea cu trimitere, caz in care nu avem o hotarare definitiva...( de fapt si de drept nu avem nicio hotarare...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepse aplicate art. 320 ind.1 c.pr. pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stimati colegi, As vrea sa stiu ce pedepse aplica instantele cu aplicarea art 320 ind.1 C.pr. pen. Cazual, intrebarea mea vizeaza pedepsele mai mari,spre ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de disp. art. 320/1 cpp in cazul admiterii in principiu a cererii de rejudecare in caz de extradare - art. 522/1 cpp ??? uttzza uttzza In cazul admiterii in principiu a unei cereri de rejudecare in baza art. 522/1 CPP, la termenul fixat de catre instanta se pot invoca prevederile art. 320/1 ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)