sunt tata a doi copii sotia a plecat neam certat si sa dus la mama soacra lund si copii cu ea 2 baieti frumosi ca 2 flori sunt distrus nu stiu ce sa ma fac simt ca inebunesc vrea sa bage divort si ma ameninta ca imi ia copii , acasa la ei stau 11 persoane in 3 camere nu au baie in casa nu au conditii cand am luat un copil acasa era murdar nespalat am inebunit nu mai stiu ce sa fac si legea din cate stiu ii da copii ei mai bine mor va jur acum ca vb cu voi sincer va spun ca daca imi ia copii ma sinucind ce sa fac?????
Sau puteti sa apelati la un mediator, unde aveti sansa de a incerca salvarea casniciei. Sub indrumarea si cu ajutorul acestuia, puteti sa redeschideti dialogul cu sotia dumneavoastra si sa stabiliti de comun acord ceea ce ar trebui sa faceti fiecare pentru a avea o relatie mai buna. Parerea mea este ca merita sa incercati, cautati un mediator, sunati si stabiliti o sedinta de informare, nu va costa nimic, informarea si consilierea este gratuita. Informati-va cat mai bine, doar dupa aceea veti putea lua o decizie in cunostinta de cauza.
Va doresc toate cele bune!
Ideea era sa va ajute mediatorul sa va refaceti relatiile, desigur ca acum, in aceste circumstante, este mai greu sa va faceti auzit dumneavoastra.
Oricum, in situatia in care nu puteti gasi o cale de impacare nici cu ajutorul mediatorului, tot cu sprijinul acestuia, puteti incerca o despartire amiabila, de comun acord, in termeni convenabili pentru amandoi si benefici pentru copiii dumneavoastra. Eu nu cred in actiunile in forta, dar cred si stiu ca daca nu se mai poate, aveti posibilitatea de a rezolva lucrurile pasnic, fara a va ”spala rufele in public”, mai rapid si cu cu costuri mult mai reduse. Va mai indemn inca o data sa consultati un mediator, nu va costa nimic sa va informati cum stau lucrurile, in ce fel va poate ajuta acesta.
Grava greseala cu promisiunile alea...Ideea medierii e buna...partea mai grea e sa vina sotia.Daca vine,pregatiti o sesisare catre Protectia Copilului,o cerere incredintare minori pe ordonanta,eventual si una de divort.La mediere,are de ales:se intoarce, ori divortati si e in pericol sa piarda copii+pensie alimentara [aici depinde de mai multe...sentinta divort,conditiile ce le aveti acasa,salariul...ce spun vecinii,rude,amici de dv....]Mediatorul va face restul.Atentie!actele nu le si depuneti,doar sa le aveti.Era f. important si motivul pt. care a plecat...eventuale reclamatii la politie...Bafta!
Stimate ”nyan”
Mediarea este doar o alternativa in solutionarea unui conflict, este o procedura la care se apeleaza voluntar si nu promite nimeni nimic, pentru ca nu are cum. Partile isi pot manifesta liber dorintele, iar mediatorul nu face altceva decat sa le ajute in comunicare, in realizarea unui dialog civilizat, sa negocieze in ce priveste interesele lor legitine. In ce priveste dificultatea in a determina cealalta parte sa accepte medierea, aici poate interveni mediatorul si abilitatile acestuia, de cele mai multe ori lucrurile nu sunt atat de ”negre” cum par la prima vedere. Ba mai mult, informarea si consilierea fiind gratuita, nu cred ca au oamenii ceva de pierdut. Cat priveste aspectul avantajelor medierii fata de calea de solutionare clasica a conflictelor, nu este doar o promisiune, este un fapt real.
In alta ordine de idei, cu siguranta accesul la lucrurile bune si durabile nu este mereu facil, dar putem incerca, eu cred ca merita, mai cu seama ca se pot obtine beneficii pe termen lung si, nu numai in acest caz, putem sa inlocuim discordia cu armonia, cu dialogul.
Va doresc o zi placuta!:)
Divort
abcdc
am un frate care va divorta.sotia a plecat de acasa lasan-dui fratelui meu cheile de la casa si tot odata luindu-si si hainele! intrebarea mea este: daca sunt ... (vezi toată discuția)