musac a scris:
pt carol
1.cine este ...asociatia si cine este ..proprietarul?
2.dupa folosirea pe o perioada de cativa ani...in interes propriu,cu acordul meu..platesc aceiasi suma?mai ales ca primul proprietar locuieste la 4 iar eu la parter?..desi este o suma modica,doar ca principiu
3 mi se monteaza o teava pe langa usa,pe proprietatea mea ..si sa nu mi arate documentele?ma faci sa rad..daca crezi ca v a putea face lucrul asta.Sa nu faci confuzie..chiar si actele pt lucrarile interioare trebuie sa mi le arate..daca sunt ..direct afectat.Putin ii pasa presedintelui,de la alta scara daca eu voi sari in aer...
2bis...orice instalatie,daca nu stiti..se uzeaza in timp,si va trebui inlocuita.Pt perioada utilizarii in plus,nu credeti ca ar trebui patit mai mult? Prin inchirierea uscatorului,s-ar putea plati voloarea instalatiei..dar ..
Insa sunt probleme mai grave in asociatiepe .
1. asociatia este reprezentata legal de catre presedinte, conform legii 230/2007 si normei de aplicare a acesteia. el este cel care trebuie sa primeasca copii dupa actele de proprietate ale noilor proprietari veniti in bloc pe perioada lui si-i trece in cartea de imobil, el este obligat sa primeasca contestatiile pt intretinere si pentru deciziile adunarii generale si ale comitetului executiv si da raspunsuri la acestea in termenul legal. el este reprezentantul asociatiei in relatiile cu tertii si cu organele statului; el reprezinta asociatia in instanta in procesele cu altii si chiar cu locatarii care dau asociatia in judecata. STATI CAM PROST LA CAPITOLUL ASTA (JURIDIC) dpdv al legii 230/2007
2. proprietatea dvs este in interiorul apartamentului, dincolo de pereti si usa, nu pe casa scarii, care este parte comuna. nu aveti nici un drept sa cereti actele pt asa ceva, singurul indreptatit sa ceara fiind presedintele si organele de stat cu drept de control si verificare pe fiecare domeniu. pentru fiecare lucrare raspunde firma care a executat lucrarea, conform declaratiei de conformitate si termenului de garantie.
2 bis. sinteti total pe dinafara in ceea ce priveste instalatiile si motivele corodarii acestora. o instalatie de apa calda , apa rece sau incalzire este corodata datorita agentului coroziv care poate fi apa (datorita sarurilor existente in apa) sau agentului termic (datorita compusilor agentului termic de incalzire). GAZUL NU CORODEAZA TEAVA METALICA. singurii care corodeaza teava de gaz sint curentii electrici "vagabonzi" (care circula prin pamint, fiind cauzati de scurgerile de tensiune electrica de la tramvaie, din impamintari, de la trenuri, etc) si condensul (in cazul in care tevile de gaz sint mascate ermetic impreuna cu tevile de incalzire, lucru dealtfel ILEGAL)
CONCLUZIA ... VA DATI CU PAREREA PE NISTE AMANUNTE LA CARE NU CUNOASTGETI NICI MACAR 1% DIN CE AR TREBUI SA STITI, IN LOC SA STATI SA VA DOCUMENTATI MAI INAINTE DE A VA EXPUNE O PARERE CIT DE CIT APROPIATA DE ADEVAR. PINA ATUNCI, AR TREBUI SA STATI IN BANCUTA SI SA VA FACETI LECTIILE, CA NICI MACAR PE LEGEA 230/2007 SI HG 1855/2008 (NORMA DE APLICARE ALEGII 230/2007) NU SINTETI DOCUMENTAT:P