avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent

Stau intrun bloc de 8 etaje la etajul 8. Cand m-am mutat doua apartamente aveau contorizare separata la gaz, respectiv la parter si la et. 8. Datorita faptului ca se oprea iarna caldura de catre membrii asociatiei, am solicitat in 2005 in adunarea generala racordarea individuala la reteaua de gaz a tuturor, av. in vedere faptul ca si distrigaz a solicitat asociatiei sa schimbe tevile. Bineinteles ca nu au vrut spunand ca vreau sa-mi pun teava pe banii lor, astfel ca am procedat doar la racordarea mea si despagubirea celor doi proprietari de ap.ce au facut investitia. Am primit declaratie notariala si gata. Acum cei de la distrigaz, ameninta asociatia ca pana in toamna vor ridica ceasul comun. Astfel ca cei de la asociatie ne tot ameninta, insa pana acum nu a venit nimeni sa ne intrebe cat face. Am facut noi notificare catre distrigaz sa nu le dea acordul fara acceptul nostru, si catre asociatie cu suma aferenta investitiei. Am prezentat notificarea in adunarea generala care a avut loc in iunie, si am cerut asociatiei sa o afiseze pt. a o putea vedea toti prorietarii, insa acest lucru nu a fost facut. Acum am primit prin posta notificare facuta de asociatie, prin intermediul unor av. ca sa le dam acordul, iar suma ceruta de noi e prea mare, au venit ei cu o alta suma, sa le prezentam documentele justificative si tot felul de amenintari ca daca nu le dam acordul tergiversarea duce la cresterea pretului materialelor si etc. De asemenea ni se specifica faptul ca in 2005 au fost notificati de distrigaz ca trebuie sa schimbe instalatiile. Ma intreb, de atunci pana acum nu s-au gandit la scumpirea materialelor, mai ales atunci cand am propus eu.
Intrebarea este daca asociatia are calitate de a solicita acest lucru? Parerea mea este ca nu, aceasta racordare se face individual, iar acordul nostru se da pe fiecare ap.#-o. Cand eu am avut nevoie de acord nu s-a dus asociatia sa le ceara celor 2 acordul in numele meu. Art. 28 din L 230/07 prevede al alin. 1 ca asociatia poate intermedia servicii intre furnizori si proprietarii consumatori, insa aceste servicii sunt descrise la alin. 3 din acelasi art.
Cel putin un apartament nu se va racorda, avand in vedere faptul ca nici intretinerea nu o are platita de 1 an, proprietarul fiind plecat din tara. In caz de proces pot invoca lipsa calitatii procesuale?
Eu nu am documete justificative, doar celelalte 2 ap. Nu dorim sa aratam documetele justificative asociatiei, datorita atitudinii abuzive. Le-am spus ca nu avem ce dicuta cu ei, ci cu proprietarii de apartament.
Ce sanse au ei in caz de proces?
Ce pot face eu?
musac a scris:

[sters de administrator]

[edit] musac ...
[edit]
este peste puterea dvs de intelegere faptul ca in distrigaz exista SERVICIUL TEHNIC, in care-mi desfasor activitatea ca AUTORIZAT ANRGN GRADUL II D.A., CEEA CE INSEAMNA PROIECTARE INSTALATII DE GAZE [edit].
ca sa puteti intra in polemica cu mine pe acest domeniu, ar trebui sa aveti macar gradul de autorizare III D.B ANRGN, grad corespunzator instalatorilor de executie a lucrarilor de instalari gaze. asa ca nu mai afirmati ca intelegeti ceva ce nu cunoasteti, nestiind nici macar niste amanunte minore referitoare la legislatia in vigoare. [edit]

nu stiu daca ati observat, dar nu am lasat comentarii referitoare la subiecte pe care nu le cunosc, precum cel referitor la mansarde, privilegiu imobiliar, sef de scara, iar un subiect care ma interesa am cerut ajutorul, DORIND SA-MI FIE OFERITE DENUMIRILE ACTELOR OFICIALE IN MATERIE, PENTRU A MA PUTEA DOCUMENTA (AMPLASAREA ANTENELOR GSM). [edit] acele amanunte le cunosteam si eu,iar unul este eronat din cele scrise de dvs. tocmai de aceea DOREAM SA STIU EXACT CE PREVEDE LEGISLATIA IN VIGOARE IN ACEST DOMENIU, INCERCIND SA DAU DE DOCUMENTELE RESPECTIVE DUPA AFLAREA DENUMIRII EXACTE, nu sa aflu amanunte stiute din auzite, asa cum faceti dvs

CONSIDERATI CUMVA CA VETI REUSI VREODATA SA DATI NISTE RASPUNSURI BINE DOCUMENTATE, CU DENUMIRI DE ARTICOLE SI LEGI CARE SA VA SUSTINA CELE AFIRMATE DE DVS ? MA CAM INDOIESC DE ASA CEVA. :)):P
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
ContSters20980, utilizator
intradevar este peste puterea mea de intelegere....eu aratam modalitatea de rezolvare a unei probleme,dvs trebuia sa rugati pe cineva sa va citeasca legislatia respectiva..pacat ca cineva AUTORIZAT ANRGN GRADUL II D.A., si mai ales..CEEA CE INSEAMNA PROIECTARE INSTALATII DE GAZE, pt cei ce nu stiau cu ce telectual ANRGN GRADUL II D.A.vorbesc.Pt cultura dvs generala, [edit], aici este un forum si nu un CV (cereti lamuriri ce inseamna), iar problema era de o teava de gaz ce trece printr-un spatiu comun(adica e proprietatea tuturor,si se mai numeste si condominiu).
Si era de ajuns ca proprietarii sa procedeze asa cum s a procedat in asociatia d-lui 'adriantot",suma recuperata putand fi folosita si la inlocuirea tevii.Si apropo ,ar fi trebuit sa stiti perioada de utilizare a coloanei de gaz,dar erati prea incurcat cu povestea curentilor salbatici din jurul ei
ContSters20980, utilizator
ati aratat metoda de rezolvare a unei probleme conform gindirii dvs, nu dpdv legal. am scris despre gradul de autorizare nu ca sa-mi afisez CV-ul (este singurul lucru pe care l-am scris din CV), pentru ca dvs sa va dati seama ca nu vb cu un cofetar, ci cu o persoana care a dat niste examene (odata la 3 ani) din normativele ANRGNsi legislatia in vigoare pe acest domeniu, la fel cum am scris ca sint pus in teme in proportie de 95% cu ea. de restul nu m-am "lovit", domeniul meu de activitate fiind instalatiile noi, nu cele vechi.
faptul ca instalatia trece pe domeniul comun nu va da dreptul sa fiti proprietar al acesteia, ci abia dupa plata catre investitorii initiali. este chiar asa greu de inteles acest lucru ? lucrarea nu putea fi facuta fara aprobarea asociatiei de proprietari/locatari. iata ce spune legea 230/2007 despre presedinte "Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor. "
aprobarea trebuia facuta cu acordul asociatiei de proprietari, nu a fiecarui individ in parte din asociatie.
o sa ma documentezi ce prevad normativele ANRGN si va voi informa si ce scrie acolo cu privire la termenele de exploatare a instalatiei. dealtfel, initiatorul acestui topic s-a referit la inlocuirea instalatiei vechi de gaze, care este parte comuna si la care contribuie si cei separati cu coloana de gaze, inlocuirea se face pe banii asociatiei (stabilita de adunarea generala), cu o firma autorizata ANRGN, pe vechea locatie, nu prin racordare la noua instalatie. RACORDAREA LA NOUA INSTALATIE DE GAZE NECESITA ACORDUL INVESTITORILOR IN ACEA LUCRARE, SI PRESUPUNE APROBARE DE LA DISTRIGAZ PT FIECARE APARTAMENT IN PARTE, CU ACEST DEMERS URMIND A FI FACUTA SI CONTORIZAREA FIECARUIA. CEEA CE PRESUPUNE NISTE CHELTUIELI SUPLIMENTARE PT FIECARE APARTAMENT (CCA 1500-2000 LEI, FARA CUANTUMUL DESPAGUBIRII CATRE INVESTITORII TEVII NOI)
ATI INTELES, SAU TREBUIE SA VA DESENEZ ?:)):P
PS am venit mai mereu cu argumentari din legea 230/2007, de care ati facut totdeauna abstractie, dar nu ati oferit NICIODATA vreun citat care sa va avantajeze din vreo lege, ci numai idei preluate din zbor, din auzite.
ContSters62736, utilizator
Daca vreti sa va jigniti si sa tipati puteti face asta in alta parte, pe acest forum exista regulament de postare care interzice atacul la persoana si scrierea cu majuscule/bold/alte inflorituri. Sper sa nu mai fie nevoie sa va editez mesajele, pentru ca acel moment va coincide cu aplicarea unei sanctiuni pentru "doritor".
un intelept cedeaza primul...trebuie sa facem deosebirea dintre..asociatie de proprietari care cuprinde membrii aceleisi asociatii, individual si per total, si care hotarasc si sunt intrebati ce si cum vor face,in limite legale,... si comitetul executiv(tot membrii ai aceiasi as) care duce la indeplinire hotararea propietarilor,si este reprezentat de un presedinte,ales dintre membrii comitetului(vezi legea asociatiilor si legea230/2007)
Coloana de gaz este a proprietarilor ce au ..cumparat-o dar trece printr o proprietate comuna.Alceva?
Sper ca pe acest forum sa aratam problemele de care ne lovim si modalitatea lor de rezolvare.Nu are rost sa ne jignim,in loc sa discutam politicos.Indiferent de scoala..

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Separație gaze la bloc. bună ziua. Victor__B Victor__B Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța? Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)