avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent

Stau intrun bloc de 8 etaje la etajul 8. Cand m-am mutat doua apartamente aveau contorizare separata la gaz, respectiv la parter si la et. 8. Datorita faptului ca se oprea iarna caldura de catre membrii asociatiei, am solicitat in 2005 in adunarea generala racordarea individuala la reteaua de gaz a tuturor, av. in vedere faptul ca si distrigaz a solicitat asociatiei sa schimbe tevile. Bineinteles ca nu au vrut spunand ca vreau sa-mi pun teava pe banii lor, astfel ca am procedat doar la racordarea mea si despagubirea celor doi proprietari de ap.ce au facut investitia. Am primit declaratie notariala si gata. Acum cei de la distrigaz, ameninta asociatia ca pana in toamna vor ridica ceasul comun. Astfel ca cei de la asociatie ne tot ameninta, insa pana acum nu a venit nimeni sa ne intrebe cat face. Am facut noi notificare catre distrigaz sa nu le dea acordul fara acceptul nostru, si catre asociatie cu suma aferenta investitiei. Am prezentat notificarea in adunarea generala care a avut loc in iunie, si am cerut asociatiei sa o afiseze pt. a o putea vedea toti prorietarii, insa acest lucru nu a fost facut. Acum am primit prin posta notificare facuta de asociatie, prin intermediul unor av. ca sa le dam acordul, iar suma ceruta de noi e prea mare, au venit ei cu o alta suma, sa le prezentam documentele justificative si tot felul de amenintari ca daca nu le dam acordul tergiversarea duce la cresterea pretului materialelor si etc. De asemenea ni se specifica faptul ca in 2005 au fost notificati de distrigaz ca trebuie sa schimbe instalatiile. Ma intreb, de atunci pana acum nu s-au gandit la scumpirea materialelor, mai ales atunci cand am propus eu.
Intrebarea este daca asociatia are calitate de a solicita acest lucru? Parerea mea este ca nu, aceasta racordare se face individual, iar acordul nostru se da pe fiecare ap.#-o. Cand eu am avut nevoie de acord nu s-a dus asociatia sa le ceara celor 2 acordul in numele meu. Art. 28 din L 230/07 prevede al alin. 1 ca asociatia poate intermedia servicii intre furnizori si proprietarii consumatori, insa aceste servicii sunt descrise la alin. 3 din acelasi art.
Cel putin un apartament nu se va racorda, avand in vedere faptul ca nici intretinerea nu o are platita de 1 an, proprietarul fiind plecat din tara. In caz de proces pot invoca lipsa calitatii procesuale?
Eu nu am documete justificative, doar celelalte 2 ap. Nu dorim sa aratam documetele justificative asociatiei, datorita atitudinii abuzive. Le-am spus ca nu avem ce dicuta cu ei, ci cu proprietarii de apartament.
Ce sanse au ei in caz de proces?
Ce pot face eu?
nu sunt administrator..sunt numai ..asa zis proprietar ,intr o asociatie condusa de multi ..profesionisti.Si ce am mentionateu aici..va intalniti in momentul cand intradevar ve ti dori sa va faceti dreptate. Si daca vreau sa moara cineva este vecinul care fura ,si care nu respecta legea,si nu biatra capra ,care incearca sa supravietuiasca.
Si ca sa fiu rau..doriti sa va montati si dvs plasme in toate camerele?=D>
Hello, Se pare ca s-a demarat serios de la acest subiect, aspect care nu ma ajuta deloc, ba din contra.
Am scris pe acest forum in speranta de a primii o sugestie, insa constat ca mai mult m-ati bagat in ceata. Problema era simpla.
1.Iar in ceea ce priveste racordarea la teava de gaz, pe langa legea 230/2007, trebuie sa tinem cont si de Legea 351/2004, legea gazelor, care prevede in mod clar ca orice racordare se poate face dupa despagubirea celorlalti investitori, nu scrie ca a unei parti din investitie. Deci partea aceasta e foarte clara. Racordarea lor se face doar cu despagubirea mea.
2. In ceea ce priveste proprietatea tavii, vom vedea in instanta, pentru ca voi ajunge acolo mai mult ca sigur.
Musac, spune, (din cate am inteles, pentru ca aici deja a devenit o competite, si nicidecum un ajutor pentru mine,) ca atata timp cat se afla pe casa scarii, precum si faptul ca ne-a trebuit acordul asociatiei pentru aceea teava, asociatia a devenit proprietar al tevii. Consider, gresita interpretarea. De unde acest lucru? din punct de vedere legal? Unde scrie? Nu trebuie sa uitam faptul ca legea apara proprietatea. Atata timp cat eu am dat banii, acel lucru este al meu.
De asemenea, chestia cu amortizarea este o prostie. Ce amortizare? Da, eu poate ca imi scot investitia, dar e treaba mea asta. Tot asa puteam ca banii, aia care i-am bagat in lucrare, respectiv in racordare sa ii pun la banca si sa iau dobanda, sau sa ii investesc in ceva. Nimeni nu face asta de placere, ci doar din obligatie. Asa cum a spus si anyme, aveam 17 grade in casa, apa calda, deloc, un copil de 3 ani si eu operata, abia iesita din spital. M-am dus la presedinte sa ii arat ca din cauza frigului mi s-a inegrit operatia si mi-a spus ca au hot. adunarii generale de oprit caldura. In aceasta situatie, merita acordul?
3.Se punea problema, daca asociatia are calitate sa ceara acest lucru?, asta ma intereseaza. Mai ales ca nu cred ca se va racorda tot blocul.
Pt. anyme.
Asociatia, precum si unul din proprietari, care lucra la distrigaz, considera ca in conf. cu art 85 din legea gazelor, acceptul de la distrigaz, de racordare se putea da si dupa prezentarea acordului solicitantului, privind despagubirea proprietarului, acordul solicitantului se prezuma cand acesta consimte in scris prin act autentic sa il despagubeasca pe proprietar pentru partea ce ii revine din investitia facuta. Aceasta scrie in lege.
Din acest motiv am notificat distrigazul. Iar in ceea ce priveste raspunsul acestora referitoare la proprietatea tevii, puteti sa ma credeti pe cuvant, ca scrie ca asociatia. Am adresa acasa.
pt lore...
tu vei fi mereu proprietara pe o parte din valoare in f de cati sunt racordati.
Pt faptul ca pt prima data ati cerut acordul celorlalti.si ca este pe partea comuna..ai obligatia si moralitatea de a acorda si celorlalti dreptul la bransare.Am mentionat ca nu suma conteaza..esti mica,pe care trebuie sa o plateasca ceilalti ci faptul in sine..pt ca in fata instantei ,daca cineva ajunge,v a castiga ...putin din c/v platita...Normal se pune problema ,ca primul a umblat mai mult pt acte..si asta trebuie platita.SWi ca sa fiu rau..dobanda..a fost ..timpul in care ati folosit singura Si ceilalti pot cere chirie ca trece pe proprietatea lor..comuna..Si ofer scuze ..pt competitia ce a luat nastere,incercam sa impartasesc din experienta mea
Asta e..ofer inca odata scuze daca am suparat pe alcineva.Voi incerca sa nu mai intervin,desi vad ca si unele persoane in specialitate mai gresesc..putin. Concluzie: cei care au platit teava..acei sunt proprietarii,si primul are dreptul sa recupereze ch,dar nici sa dobandeasca un castig din asta nu poate
Ps.asociatia nu poate fi proprietara..dar va poate obliga sa acceptati bransarea celorlalti..pt ca nu se pot instala mai multe coloane individualepe aceiasi scaraaceasta ducand la slabirea rezistentei constructiei

Ultima modificare: Luni, 18 August 2008
ContSters43672, utilizator
loredanatalpai a scris:

Pt. anyme.
Asociatia, precum si unul din proprietari, care lucra la distrigaz, considera ca in conf. cu art 85 din legea gazelor, acceptul de la distrigaz, de racordare se putea da si dupa prezentarea acordului solicitantului, privind despagubirea proprietarului, acordul solicitantului se prezuma cand acesta consimte in scris prin act autentic sa il despagubeasca pe proprietar pentru partea ce ii revine din investitia facuta. Aceasta scrie in lege.
Din acest motiv am notificat distrigazul. Iar in ceea ce priveste raspunsul acestora referitoare la proprietatea tevii, puteti sa ma credeti pe cuvant, ca scrie ca asociatia. Am adresa acasa.

pentru loredanatalpai
Noroc ca mai am si eu ceva cunostinte printre avocati si uitati cum sta treaba,la mine.
1.Am acte pe teava,sunt proprietara,adica teava este proprietatea mea.Chiar daca asociatia sau proprietari mi-au dat acordul,teava este a mea pentru ca eu am platit-o si nici unul din prop.asoc.nu au contribuit cu nici un leu.
2. Acordul la notar il dau numai cand imi pune banul jos.Asoc.ca sa dea acordul cuiva pentru a se bransa la teava,la notar trebuie sa prezinte actele tevii.
3.Daca prop.nu doresc sa ma despagubeasca,ii astept in justitie.In cartierul in care locuiesc eu au mai fost asemenea cazuri si nu au castigat propr.
Eu va doresc succes daca ajungeti in justitie.

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Separație gaze la bloc. bună ziua. Victor__B Victor__B Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța? Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)