avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asoc. proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asoc. proprietari

Ce conditii trebuie sa indeplineasca cenzorul din afara asoc. de propriet pentru a putea exercita functia[baza legala] si sub ce forma poate fi angajat ,conventie civila sau c.i.m.?
Conform iegislatiei[Lg.230/2007] o persoana care nu este membru al asoc. de poprietari si care nu este ceccar si nici expert contabil dar are cel putin liceul economic poate fi angajata ca cenzor al asociatiei de proprietari acesta este raspunsul primit de la serviciul relatii cu asoc. de proprietari al Primariei Sector 1 Buc.Solicit o argumentatie pe considerentele legii 230/2007 sau altor legi a raspunsuluicontradictoriu primit de la dvs.si unde se trebuie sesizata eventual o asemenea incalcare a legii de catre asociatie.
Poate ca dv. nu ati explicat bine ce vreti functionarilor sau aceia au fost prea nadusiti de canicula, de v-au dat asa un raspuns.

Ca sa faci CIM unei persoane de pe strada, care iti aduce diploma de bac (vai!) trebuie sa anexezi la dosarul angajatului si niste acte din care sa reiasa ca are ceva "carte" in domeniul de care va raspunde, adica contabilitate, legislatie etc.

Daca persoana in cauza este un PFA sau chiar persoana juridica, evident ca va fi in domeniu, ca doara n-o sa angajati pe post de cenzor o firma de zugraveli.

Iata ce zice legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 21. - (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
De sesizat-reclamat o puteti face in acelasi loc unde ati si intrebat, numa' sa alegeti o vreme mai ptrivita ca sa primiti si un raspuns mai putin nadusit de canicula.......:fight:.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
elga50, moderator
Raspunsul dvs. denota ca tratati aceasta problematica ca fiind in zona derizoriului mai ales cind afirmati ca la dosarul angajatului sa fie anexate niste acte din care sa reiasa ca are ceva carte in domeniul contabilitate ,legislatie etc fara sa preciz ati ce fel de acte sau specializare.Eu am astept o explicatie de la domnul Adriantot care a dat un raspuns transant si pertinent dupa opinia mea din care reiese ca o persoana fizica de specialitate [referitor la cenzor angajat din afara asociatiei] se traduce numai prin ceccar sau expert contabil si nicidecum diploma de absolire a unei liceu economic sau chiar a unei facultati de profil.
Domnule, eu nu tratez problematica in gluma, dar faptul ca insistati foarte cum ca daca nu poate fi cenzorul cu liceu, atitudinea dv. naste derizoriul.
Dv. nu vedeti ce scrie in lege? Ce mai insistati atat cu liceul?
Sa aiba facultate, domnule, asta inseamna studii de specialitate. Punct.
Si daca are facultate si vrea sa profeseze tre' sa aiba si tzidula de la CECCAR.

E ca avocatul care vrea sa profeseze si musai sa fie inscris in barou, ca altfel 'geaba te duci cu el in instanta, ca nu-l baga nimeni in seama.
Acum intelegeti?
Daca nu intelegeti, atunci asteptati un raspuns lamuritor de la @adriantot. :)

Iar "ceva acte" inseamna diplome, atestate...chestii d-astea, ca doara n-o sa trebuiasca "povesti nemuritoare"!
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
elga50, moderator
Prevederile legale in vigoare (art.19 din HG 1588/2007) va dau un raspuns suficient de clar: cenzorul din afara asociatiei trebuie sa aiba studii de specialitate si poate fi angajat cu CIM sau cu conventie (daca e PFA). Iar studii de specialitate nu inseamna neaparat facultate, ci si un liceu economic, pentru ca altfel legiuitorul ar fi punctat, precizand "studii superioare de specialitate". De aceea raspunsul primariei este corect. De altfel si logica o spune: daca o persoana din cadrul asociatiei poate fi desemnata ca si cenzor avand doar studii medii, de ce o alta persoana din afara asociatiei n-ar putea avea acelasi statut, daca are studii medii si in plus si de specialitate?

Alte discuții în legătură

Cenzor extern tomasso tomasso Cenzorul extern (nu face parte din asociatie) in ce conditii poate fi numit in functie de catre asociatia de proprietari,subliniez dpv al legii, studii ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociaþii de proprietari arondoru arondoru Dacă cenzorul asociaţiei de proprietari nu face parte din asociaţia respectiva ce forma de contract trebuie sa întocmeasca asociaţia pentru serviciile de ... (vezi toată discuția)
Contabil asociatie - conventie civila? jordella jordella Asociatia a incheiat o conventie civila cu un contabil care are studi superioare dar nu face parte din Corpul Expertilor Contabili, pentru a verifica actele ... (vezi toată discuția)