Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... pedeapsa, fiindca nu-i place primarului cum au muncit profesorii in timpul anului? (oricum, de ani de zile se repeta aceasta "procedura", in conditiile in care scoala are aproape toate cadrele titulare, din care cam o treime au gradatie de merit). Este legal? Ce se poate face in aceasta situatie?
Da, trece timpul, iar banii se vireaza tot in august, respectiv septembrie... cu zambetul superior ca iar i-au prostit pe profesori si a iesit cum au vrut ei (el)...
In acelasi dispret fata de cadrele didactice s-a mai facut un abuz nu de mult: plata navetei (restanta de mai bine de un an jumatate). Au primit bani doar unii, pe un criteriu care desigur iar eludeaza legea: un plafon salarial fantoma (brutul), care oricum nu a fost respectat. In acest caz ce se poate face?
Sindicatul nu va sustine?Cunosc cazuri in care s-au judecat cu primariile tocmai pt. acest drept acordat in mod arbitrar si au castigat.
Una este promovarea in instanta a unei actiuni de catre un sindicat si alta e situatia cand incercati in nume propriu.
Parerea mea este ca ar trebui sa va consultati cu liderul de sindicat,caci doar de asta se platesc cotizatii lunare la sindicat.
Acum cativa ani am castigat un proces, prin sindicat, in urma caruia o vreme s-a decontat transportul. Acum se pare ca s-au complicat lucrurile... in ansamblu...
Lucrurile sunt complicate per ansamblu,dar asta nu inseamna ca un drept al dvs. care si asa a fost diminuat,din cate stiu se deconteaza doar 75%din naveta,restul se acopera de catre cadrul didactic sa nu va fie platit!
Cred ca trebuie totusi actionata in instanta Primaria respectiva.
Da, cred ca in final procesul va fi. Documentatia este depusa de mult timp, dar...
Dureroasa este acum retinerea indemnizatiei de concediu. Oamenii au nevoie de bani si nu stiu ce parghii pot avea succes in a schimba atitudinea primarului fata de cadrele didactice. Cert e ca nu e o intamplare amanarea platilor, ci un obicei experimentat ani de zile...