Bunicul meu nu a fost pus in posesie iar acum primaria zice ca nu mai are de unde sa ii dea. Intre timp el a murit. Cum putem noi urmasii sa primim cele 5 ha care ni se cuvin?
Am fost si la primarie si la prefectura si mi-au spus ca nu mai au teren nici in acea comuna nici in cele invecinate.
Cum pot actiona in judecata primaria si ce pot cere in schimbul terenului pe care e clar ca nu il mai au?
"Peopinentul" are nevoie de o solutie si nu de opinii de genul celor exprimate de dumneavoastra. "Preopinentul" este furgim si nu fugim (eu chiar sunt u.b.i.k., avocat, cu voia dumneavoastra). Ca altfel fugim de chestiunile vagi pe care le-am scris, pe motiv ca n-am fost intelesi :foottap:(nici cu Heideger n-am avut astfel de probleme!). Ceea ce a "exprimat" in scris (ce expresie frumoasa ! =D> ) user-ul furgim era nelamurirea in legatura cu procedura de urmat in cazul dumnealui. Titlul XIII din Legea nr. 247/2005 nu-i ofera insa nici o lamurire pentru ca prevede doar o procedura accelerata in materia proceselor de fond funciar. Art. 64 din Legea nr. 18 ii ofera solutia.
@furgim - trebuie sa depuneti certificatul de mostenitor. puteti cere daune cominatorii de orice valoare credeti dumneavoastra, instanta le va acorda sau nu dupa cum le va considera de intemeiate.
cu privire la lipsa terenului ramane de vazut cum se va apara primarul in fata instantei. daca ceva nu merge sau vedeti ca nu va descurcati angajati un avocat.
Acest "furgim" s-a referit la un teren in suprafata de 5 ha, care, de fapt exista si a fost dat ilegal altor persoane!
Singura solutie este instanta de judecata1 Userul doreste sa intre in posesia acelui teren, in calitate de mostenitor, pe care, evident, trebuie sa si-o demonstreze! Pana la urma, tot instanta de judecata va stabili adevarul, nu?
Despre acest lucru era vorba, sau nu am inteles bine ce doreste acest "furgim"!:)
Daca sunt mai multe persoane intr-un proces civil de acest fel, ele pot fi reprezentate de una prin mandat(procura) emisa de un notar public, daca nu va puteti permite sa va reprezinte un avocat!Despre succesiune daca nu s-a dezbatut in termen de 6 luni la notar, ramane ca acest lucru sa intre pe rolul instantei de judecata!!
Pai au trecut mai bine de 8 luni de cind a murit si succesiunea nu a fost facuta. Deci unde trebuie sa mergem pentru a rezolva succesiunea? La notar sau unde?
La notar, pentru a obtine acele certificate de mostenitor si dupa aceea,la instanta pentru a intra in posesia acelor 5 ha de teren care, ma repet, exista dar au fost date altor persoane ilegal. Situatia relatata,daca este reala, intra si sub incidenta legii penale!
Puteti sa cereti in fata instantei doi martori prin care sa aratati ca ati acceptat pe cale tacita mostenirea, respectiv ati facut acte de folosinta si dispozitie asupra bunurilor ramase de la bunic in calitatea de mostenitori ai acestuia.
@tudorioan daca va oboseati putin ochii si citeati intreaga mea postare ati fi observat ca am indicat instanta competenta, temeiul legal, si alte elemente necesare promovarii plangerii. S-au poate ca ati inteles ca l-am trimis pe furgim la piata ?
Adevarul s-a stabilit deja (bunicul are dreptul la 5 ha) acum mai ramane doar ca acest adevar juridic sa fie transpus in realitate, iar calea de urmat este art. 64 din L 18/1991.
Consumatum est.
Retrocedare
emiliana
1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)