avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand se anunta ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand se anunta ITM?

am primit decizia de concediere in data de 30 mai, iar banca a angajat ITM in data de 31 mai, este corect? Sau angajatorul poate fi amendat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 27 Iulie 2011
1. Pe dvs. nu va afecteaza cu nimic daca angajatorul nu a respectat termenul de inregistare a Revisal.
2. De aceea nu puteti face sesizare la ITM pentru ca nu va afecteaza eventuala intarziere a inregistrarii in Revisal.
3. Daca ITM va controla si va gasi ca a incalcat prevederile legale va sanctiona pe angajator.
4. Dvs. de ce doriti neaparat sa fie sanctionat angajatorul?! Ce aveti de castigat?
iosif.kramar a scris:

stiu sigur. de fapt au trimis pe data de 1 Iunie. Deci doua zile intarziere. Insa din pacate cand mi-au dat decizia mie, eu am semnat de primire dar nu am pus data. Stiu de la cel catre trebuia sa o trimita. Deci sursa este sigura. Intarziere doua zile.


Nu vad legatura intre dvs si faptul ca angajatorul a intarziat cu transmiterea REVISAL-ului ... va spun sigur , ca pentru doua zile intarziere este psoibil sa primeasca avertisment si tot nu este sanctionat cu amenda asa cum ati cred dvs.
Multumesc tuturor. Nimic nu am de castigat. Dar m-au frecat atat de mult incat imi doresc cu disperare sa-i frece si pe ei cineva. Ceva cu " capra".Multumesc.
iosif.kramar a scris:

Multumesc tuturor. Nimic nu am de castigat. Dar m-au frecat atat de mult incat imi doresc cu disperare sa-i frece si pe ei cineva. Ceva cu " capra".Multumesc.


Parerea mea ca sunt unii angajatori care merita asa ceva, dar incercarea moarte n-are ... :)
Va pierdeti vremea.

De exemplu mie angajatorul mi-a refuzat comunicarea concedierii disciplinare cand am fost in persoana dupa 30 de zile de la existenta actului de concediere, si doua saptamani mai tarziu i-am dat in judecata sa mi-o dea s-o contest fiindca stiam ca tegiverseaza. Instanta a tras concluzia ca e un act de rea-vointa din partea mea ca i-am dat in judecata sa-mi dea decizia de concediere s-o contest, indiferent ca a venit cu o luna jumatate intarziere =D> si cartea de munca cu 3 luni intarziere. Ma rog, am castigat fondul, oarecum...

ITM a zis ca se ocupa cu angajatii nu cu fostii angajati si cu asta a terminat =D>

Eu zic ca se ocupa cu protejarea patronilor si atat. Am auzit la ei in sediu in persoana: "Daca ar fi totul cum vor angajatii" :))

Alte discuții în legătură

Termen primire sanctionare in caz de concediere w0lfshad3 w0lfshad3 Angajatorul a luat cunostiinta cu incidentul printr-un referat pe 11.09, dar s-a autosesizat, trimitand convocarea in fata comisiei disciplinare de abia pe ... (vezi toată discuția)
Necomunicare decizie concediere ContSters47405 ContSters47405 Mi s-a dat preaviz pentru desfiintarea postului ( de fapt a fost solutia gasita de catre societate de a scapa de un angajat incomod), preavizul a expirat pe ... (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a cim cu art.61 lit. a srobert srobert Am fost delegat verbal de catre angajator, si am refuzat delegarea pe motivul ca am de urmat liceul seral in perioada respectiva. Dupa ce am depus o ... (vezi toată discuția)