...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
cred ca albatros ...:happy:
Si mai era un mit : daca mananci creta , faci febra si asa poti sa nu mai mergi la scoala sau la te miri ce rubedenii ciupicioase de obraji, cu celebra : vaaai , ce mare te-ai facut !!
------
:">ma opresc aici cu delicatesele de pe vremea noastra , sa nu devina topicul "interzis minorilor " ; oricum , nu mai e lipiciul de altadata :sorry:
Si mai era un mit : daca mananci creta , faci febra si asa poti sa nu mai mergi la scoala sau la te miri ce rubedenii ciupicioase de obraji, cu celebra : vaaai , ce mare te-ai facut !!
Cred ca depinde de cantitate... eu nu fac febra! :))
Bună dimineaţa.:)
Asta cu lipiciul cel dulce o uitasem.Am un vag sentiment ca l-am gustat şi eu.Deşi avea un miros mai ...chimic.Dar lipea bine :D
Aveam un coleg care după fiecare oră de desen îşi bea apa în care spăla pensula de acuarele.ªtiţi şi voi cam cum arată acea apă după o oră de pictură a unor copii.Făcea asta fiindcă îi era lene să se ducă la baie şi să golească borcanul, paharul sau ce avea el.
Acum, desigur că avea şi nişte colege favorite pe care din cavalerism le scutea de drumul până la baie. Eram printre cele privilegiate.Totuşi, nu suportam să îl privesc în timp ce ingera lichidul acela scârbos B-)
Doamnelor, colegii dumneavoastră jucau ,,lapte gros,, în toate pauzele, veneau la ei înarmaţi cu nişte ţevi din plastic şi cu boabe de orez, pe care le introduceau pe ţeavă şi suflau cu ele peste tot?
Mai ţineţi minte primul chiul ,, in masă,,? :">
Mamelor dumneavoastră de câte ori le-a venit ,,rândul,, să ia perdelele din clasă şi să le spele?
Aţi avut ,, plăcerea,, să luaţi parte la curăţarea bancii în care stăteaţi, de toaă carioca, pixul, creionul chimic , etc. , mâzgălit acolo de dumneavoastra inşivă, de generaţia anterioară sau/si de colegii care învăţau în tura de dimineaţă , sau /şi de voi toţi , cam de câte ori vi se năzărea? Dacă da, cunoaşteţi efortul şi munca şi mai ales învăţămintele trase din acea muncă .:)
Sunt convinsă că mare parte dintre dumneavoastră ţineaţi cordeluţa albă în buzunar, că o puneaţi pe cap doar fix cu o secundă înainte să intre profesorul în clasă , şi o dadeaţi jos de cum se suna de ieşire.
,,embleme,, aveaţi? Dacă da, cum erau acestea? cusute, lipite, sau prinse în copci? Alee noastre erau cu copci, şi evident că stăteau tot în buzunar, urmând a fi puse în caz de nevoie doar.
Fac pariu că la ora de anatomie , atunci când aţi ajuns la o anumită lecţie , râdeaţi ,, pe înfundate,, B-)
La absolvirea gimanziului v-aţi cumpărat cam 1 metru de panglică alba sau roz , la capătul căreia era montată o floricică făcută tot din panglică, şi pe care o montaţi pe sarafan, în piept, asemenea unei decoraţii? Pe acea panglică scriau toţi viitorii dumneavoastra foşti colegi, tot felul de lucruri drăguţe, cam cât de mult regretă că nu veţi mai fi colegi, cam cât de buni colegi aţi fost, chestii lacrimogene, ,,amintiri , ( am vazut că le cunoaţteţi) , de pildă , una care suna cam aşa ,,cum doreşte căprioara , apă rece de izvor, aşa-mi voi aduce-aminte, eu de tine-n viitor ,,:D
Etc, etc.
Tot ceea ce aţi povestit aici, doamnelor şi domnilor, denotă că aveţi o memorie extraordinară , că aţi avut parte de o copilărie grozavă, chiar dacă mai existau şi unele nesjunsuri.
Apropos, voua ce vă aducea ,,moş gerilă,, la pomul de iarnă de la şcoală? Cărţi, 2 portocale, o ciocolată ...şi cam atât?
Dacă duceaţi sticle şi borcane şi ceva maculatură la scoală, pentru reciclare, vă scuteau să mai plătiţi ,,fondul şcolii,,? B-)
Cam atât , că ştiţi deja,şi memoria mea a rămas ,, intactă,, şi dacă nu mă opresc acum...o zi frumoasă tuturor.
embleme aveaţi? Dacă da, cum erau acestea? cusute, lipite, sau prinse în copci?
Cu elastic!
De 1 martie ne aduceam (toate!) martisoare si din anii trecuti pe care le prindeam pe furis in pauza, la toaleta, langa cele primite ''pe bune'', in acel an adica. Dimineata veneam cu unul iar la pranz plecam cu pieptul ca maresalii rusi :happy:
si la distanta de cateva decenii...Guess Who - "Nu ne-am nascut in locul potrivit"... [ link extern ]
Poate, parem imaturi vorbind despre copilarie si despre ale ei neuitate carari, acum la varsta maturitatii. Dar, devreme ce vorbim de acea perioada din viata noastra, inseamna ca era necesar si dupa ce depanam amintiri din copilarie, reintorsi acolo "facem curat" in sensul ca vindecam poate lucruri ramase "dureroase" si plecam mai departe spre adolescenta, facem acelasi lucru si ne vom gasii "reintorsi" in maturitate senini, veseli, purificati ???
Creta nu am mancat-o, dar o primeam direct in frunte (in cel mai bun caz) daca eram neatenti la orele unui anumit profesor, care isi exersa pe noi talentul de aruncat "la tinta". Va dati seama ca majoritatea eram "smirna" la orele lui cu toate ca eram la liceu, deja !
Dar, mi-amintesc din gimnaziu, glumele baietilor: puneau cerneala rosie pe scaunul de la catedra, soareci in sertarul catedrei. :)
Amintiri....
Magda Staicu
Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Demisie!
Ana Muntianu
Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv.
Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)