Senzatia asta am avut-o de cand am inceput sa scriem, cel putin in prima seara parca nu mai razbeam sa punem cap la cap tot ce ne aduceam aminte ca sa reconstituim acea perioada
Dragele mele, să spunem că la momentul la care voi aţi început să vă ,,depănaţi amintirile , eu eram ,, cu ochii pe voi,, de undeva ,,umbră,,. M-a surprins oarecum , dar în mod plăcut , faptul ca ovi_dragomir a deschis un astfel de topic.Oare în această vacanţă se simte iarăşi copil?:) Eram într-un fel de misiune ,,de filaj,,:).Astfel încât ştiu încă de atunci despre jocurile copilăriei voastre , unele le jucasem şi eu, cum am spus, totul mi se pare extrem de familiar.
"aradna, ,,verde stop,, parcă îmi spune ceva.Nu reţin, despre ,,ţară, ţară vrem ostaşi aţi scris ceva?
,,flori , fete , filme sau băieţi,, jucaţi? :">Dar ,,sticluţa? ;)
noi ne "costumam " în prinţese, încălţam pantofii cu toc ai mamelor (nu conta a cărei mamă era), în care picioruşele noastre ocupau doar vârful, recitam dialogurile din poveşti şi le interpretam fără regizor...
Îmi este drag şi mie să-mi aduc aminte cam de câte ori mi-am sucit gleznele încălţând pantofii sau sandalele cu toc ale mamei, şi , de asemenea să îmi amintesc de minunatele ei rochiţe din mătase, care îmi veneau atât de lungi încât arătam ca o prinţesă şi mă imaginam a fi o prinţesă .Până să învăţ faptul că lacul colorat pentru unghii ...e pentru unghii, mi -am aşternut cu pensula sticluţei de lac , pe buze :"> .Ce a urmat, vă las să vă imaginaţi.
Poveştile, nu vreau să exagerez, dar îmi e greu să admit că a scăpat vreuna necitită de mine , despre cele care era cu putinţă sa aflu despre ele şi să le găsesc, vorbesc.
Copiii de astăzi nu , nu mai citesc poveşti, astfel încât presupun că puterea lor imaginativă, creativă, este mult sub nivelul acelora care au citit poveşti.Ei se uită la desene animate şi se joacă pe computer.Fetiţele, doar cele care au şansa să se fi născut într-o familie ,,cu tradiţie,, , mai păstrează ceva din caracteristicile vechilor generaţii .
Cert , totul e diferit, a new world, însă şi noi trebuie să ţinem pasul, nu?