...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
Mi-e dor de prietenii din copilarie, de Gigi care mai tot timpul avea o prastie in mana, de Nutu care avea o mini-bucatarie si toca frunze cu un cutitas minuscul, de Mircea care ma stropea cu apa cand ma prindea la fantana, de Luci care imi facea unghiile cu oja sidefata (Cine mai avea asa ceva?), de Gina cu care jucam "Sus-jos" si "Mozaic", mi-e dor de tata, da, de el mi-e cel mai dor...si nici macar in vis nu vrea sa-mi apara! El imi cumpara "Vinga" si imi dadea 100 de lei la fiecare salariu...
Mie imi este dor de bunici de la tara,care, pastrau la loc de cinste fotografii cu mine,care ma tratau ca pe o printesa si imi cumparau de la cooperativa zahar candel!Bunica mea croseta o multime de mileuri si tesea presuri sa imi faca mie zestre!Cind a plecat intr-o alta lume aveam 9 ani si o zestre impresionanta de mileuri, presuri, perne din puf de gisca si plapuma din lina de oaie!
Zânele şi zmeii a jucat cineva?? era un joc drăguţ, deşi se lăsa cu ,,adrenalină,,.Fiindcă noi,, zânele,, eram mereu prinse de zmeii cei răi şi ,,sechestrate,,.
A stat cineva atârnat cu capul în jos pe bara de bătut covoare , ,,evoluând ,, pe ea precum faceau gimnastele? , Îi cream mamei emoţii şi cobora într-un suflet cele 4 etaje sa mă dea jos de acolo.Asta cam de câteva ori pe zi.
Fratele meu mai mare mă băga în interiorul unei roţi de camion( nu ştiu unde o găsise) şi apoi o rostogolea prin parcarea blocului , evident, cu mine in interior, unde stateam cam ,,contorsionată şi de unde urlam să mă elibereze.
Despre lumea copilăriei de la ţară nu aş mai putea aduce decât ceva elemente particulare.Fiindcă în rest aţi descris-o aşa cum e şi aşa cum se cuvine .O lume inconfundabilă, unică şi nepreţuită.
Îmi sună familiar tot ceea ce aţi scris aici, de unde rezultă că lumea copilăriei e una minunată, izbitor de asemănătoare copilăriile noastre între ele, şi ar fi ideal ca toţi copiii din lume să fie fericiţi aşa cum eram şi noi.
Amintiri....
Magda Staicu
Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Demisie!
Ana Muntianu
Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv.
Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)