avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mare problema cu biserica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mare problema cu biserica

As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele si toaca bisericii construite la 20-30 m de bloc. Este inadmisibil ca la 7.30 dimineata sa urle toaca si clopotele de sarim din pat, de la mic la mare. Nu conteaza ca e week-end sau zi lucratoare.
Intrebarile mele ar fi: am vreo sansa sa rezolv ceva? daca merg la politie, ma iau inseama? ce-ar trebui sa fac sa-i dau in judecata, cui sa ma adresez?
Vreau sa cred ca legea e pt. toti; daca eu as face zgomot in casa la orele acelea matinale ar veni politia si m-ar amenda. Pe sistemul asta ar trebui sa raspunda si ei in fata cuiva.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
:offtopic:
Barfa: Ati auzit ca anul viitor la examenele INM proba de baraj va fi intrebarea: "Cate articole are CEDO?" :O
JH are dreptate, e pierdere de timp, subiectul fiind pe deplin lamurit de Avlil & JH acum patru pagini. I'm out to.
P.S. avocat_claudiu_lascoschi are aici rolul pe care l-a avut Cambrone la Waterloo. Vede ca a pierdut, vede ca nu mai e nici o sansa, dar in loc sa spuna "touche" spune "Merde! La garde meurt mais ne se rend pas!" In razboi asa ceva e eroic; intr-o discutie juridica e ...
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@u.b.i.k
=D> pentru proba de baraj
Subiectul nu e epuizat deloc. Claudiu e luat in biza fiindca a incercat sa apere un pct de vedere de pe o pozitie crestina si poate a facut o greseala si a numarat gresit. Se mai intampla. Valentin e viciat, Nicolaie vede armonii in zgomote, iar lumea merge inainte spre victoria finala.

Pb de fata nu este una juridica (ar fi prea simplu), a decibelilor in plus (care este posibil sa fie) ci pb legaturii omului cu Dumnezeu.

Am spus ca dracul nu poarta coarne, n-am spus ca nu exista. Ce face el acum? E european, democrat, tolerant nevoie mare, aparator infocat al drepturilor omului, dar mai ales are, asa, o feblete speciala pt un anumit drept, acela al libertatii de consiinta. Ce drag are de norma asta si ii da niste interpretari de-ti e mai mare dragul sa le asculti.

Titlul postului este “mare problema cu biserica”. Pana la mare problema cu Dumnezeu nu mai e mult. In general, cine are pb cu clopotele, difuzoarele sau preotii, in adancul lucrurilor are o pb cu insusi Dumnezeu, pe care vrea sau nu vrea sa o recunoasca.

Nu incercati razboaie absurde sau sa va judecati in lume cu Dumnezeu, chiar si pt un amarat de clopot. Miza conflictului nu este daca castigati sau nu judecata impotriva decibelilor in plus, ci miza cea adevarata este sufletul dumneavoastra. “Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera. ” (Galateni 6:7)

Omul este persoana, nu CNP. Fiecare om este o taina, chiar si cei care acum nu suporta sa asculte aceste sunete ale clopotului, au menirea sa se bucure impreuna cu Dumnezeu. Vedeti ce se intampla inlauntrul vostru, fiti sinceri cu voi insiva, incercati sa va eliberati de orice prejudecati si veti afla raspuns din chiar inima voastra. Daca vreti, desigur.

As vrea sa va intreb: scrie undeva de dreptul omului la VESNICIE? Ne vorbesc noua legiuirile actuale de sufletul omului? Ne pot spune juristii si legiuitorii lumii ce e sufletul? Ne pot spune organismele acestei lumi ce valoare are sufletul? Ce poate da omul in schimbul sufletului sau?

Va spun sigur unde nu veti gasi raspusuri la intrebarile de mai sus: nici la UE, nici la CEDO, nici in Constitutie, nici in Parlament, nici la Cotroceni.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
ContSters53762, utilizator
Domnule icsulescu,
Nu vreau sa intru in polemici, dar asa cum fac cei in cauza, adica preotii, faceti si dumneavoastra, va ascundeti dupa...cele sfinte si dupa deget. E o problema de bun simt, dupa o viata de munca si sculat la 5-6, cred ca e ceva normal sa pot sa fac ce vreau....macar acuma. Nu stiu ce varsta aveti, dar presupun ca nu stiti cum era sa fugi cu copiii pe la scoli, gradinite si sa prinzi si condica. Nu mai spun de goana dupa o bucata de pus in oala! De ce sa imi sune desteptarea la 6.50? Si nu e un clopot, sunt 5! Si apoi legea ar trebui sa fie una pentru toti, de ce in Romania tot timpul trebuie sa fie unii deasupra legii?? De loc nu identific preotii cu Dumnezeu, numai cine e prefacut poate sa ii creada sfinti, in zilele de azi mai ales sunt atat de putini cu har! Nu mai vreau sa spun de dosare arse, de pamanturi, paduri revendicate, de biserici construite pe fiecare spatiu verde sau liber, de masinile cu care circula! Intrebati orice agentie de imobiliare cam cum scade pretul locuintelor situate in apropierea bisericilor nou construite! Ok, ce sa mai spun de partile din Biblie care s-au scos, de secretele ascunse la Vatican, poate mai sunt si alte adevaruri decat cele pe care le luam de bune! Asta este, bogatul nu crede saracului!
Dupa ce am citit n pagini de dezbateri avocatesti:D:stunned: :P concluzia a fost asa...am eu o expresie, dar nu pot s-o scriu;):))! Tata era avocat, asa ca...mi-e plin podul..! Cred ca si asta e una din cauzele situatiei de la noi, legi incalcite, norme de aplicare tot asa, de fapt o sursa minunata de venit pentru dumneavoastra! Nu sunt invidioasa, Doamne Fereste, stiu ca nu ducem cu noi nimic dincolo, decat sufletul. Eu m-am lamurit in privinta problemei noastre, cu timpul o sa fie tot mai multi care o sa se miste.

Alte discuții în legătură

O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Sistem audio tip portavoce la biserica din fata blocului de locuințe catadtst catadtst Biserica din fata blocului de locuine a montat sistem audio de tip portavoce cu care deranjeaza toti locatarii in fiecare Duminica si alte zile de sarbatori ... (vezi toată discuția)