avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mare problema cu biserica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mare problema cu biserica

As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele si toaca bisericii construite la 20-30 m de bloc. Este inadmisibil ca la 7.30 dimineata sa urle toaca si clopotele de sarim din pat, de la mic la mare. Nu conteaza ca e week-end sau zi lucratoare.
Intrebarile mele ar fi: am vreo sansa sa rezolv ceva? daca merg la politie, ma iau inseama? ce-ar trebui sa fac sa-i dau in judecata, cui sa ma adresez?
Vreau sa cred ca legea e pt. toti; daca eu as face zgomot in casa la orele acelea matinale ar veni politia si m-ar amenda. Pe sistemul asta ar trebui sa raspunda si ei in fata cuiva.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
J H a scris:

Dom`le eu nu pricep!
Pe toate paginile de internet posibile gasesc un anumit text al conventiei!
In toate cartile mele de CEDO (am 3 comentarii ale CEDO si mai vreo cateva carti in care se discuta si despre CEDO) si in toate culegerile mele de texte de legi (4) e acelasi text!
Si dumneata vii si sustii ca nu, aceste text este nevalabil, si ca noi nu recunoastem acest text!

E pierdere de timp....
Renunt!!!
PS Nici nu ma amintesc ce a spus si AVLIL mai sus...

JH, poate imi spui si mie daca ai citit Conventia amendata prin Protocoalele 3, 5 si 8.
Sau, de ce nu poate expui ceea ce scrie.
Am impresia ca pledezi pentru prezumtia de nevinovatie.
Si nimeni nu te-a acuzat de ceva.
Pretinzi ca nu exista.
Expune, te rog, Conventia amendata prin Protocoalele 3, 5 si 8.:)
Sau, sa inteleg ca susti ca, Conventia nu a fost amendata prin aceste protocoale ?
Nu vreau sa ma las convins sa nu am ajuns niciodata la CEDO pentru procesele mele pe motiv ca am convins instantele ca exista ceva... ce in realitate nu exista.:stunned:
As fi de-a dreptul surprins.Glumesc, evident.:)

Chiar nu s-a uitat nimeni in LEGEA NR 30 / 1994 PUB M. Of. nr 135 / 31 mai 1994 privind ratificarea Conventiei ....
?????
Va bazati pe lucruri care sunt incomplete.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
icsulescu a scris:

Pb de fata nu este una juridica (ar fi prea simplu), a decibelilor in plus (care este posibil sa fie) ci pb legaturii omului cu Dumnezeu.

Pentru problema asta mergeti va rog pe un alt forum... presupun ca sunt destule unde se dezbate "problema legaturii omului cu Dumnezeu!"
... poate n-ati observat, insa asta este unul juridic!
ContSters56778, utilizator
Claudiu, trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului.

"Textul Convenţiei fusese amendat conform dispoziţiilor Protocolului nr. 3 (STE
nr. 45), intrat în vigoare la 21 septembrie 1970, ale Protocolului nr. 5 (STE
nr. 55), intrat în vigoare la 20 decembrie 1971 şi ale Protocolului nr. 8 (STE
nr. 118), intrat în vigoare la 1 ianuarie 1990. El cuprindea în plus textul
Protocolului nr. 2 (STE nr. 44) care, aşa cum stipulează în articolul 5,
paragraful 3, făcuse parte integrantă din Convenţie de la intrarea sa în vigoare
pe data de 21 septembrie 1970. Toate dispoziţiile care fuseseră amendate sau
adăugate prin aceste Protocoale sunt înlocuite prin Protocolul nr. 11 (STE nr.
155), începând cu data intrării sale în vigoare pe data de 1 noiembrie 1998.
Incepând cu această dată, Protocolul nr. 9 (STE nr. 140), intrat în vigoare pe
data de 1 octombrie 1994, este abrogat."

Pt doamna Rodica: daca eram bogat , in sens material, credeti ca mai stateam pe aici?! As fi avut cu totul alte griji. Credeti ca vreunul din colegii mei e milionar in dolari sau euro si au un hobby, sa stea pe site-ul acesta si sa incerce sa ofere din timpul, experienta si poate chiar sanatatea lor, unor oameni care au nevoie de o anumita indrumare juridica?! Ce credeti ca ii motiveaza pe colegii mei? In nici un caz vreo recompensa materiala, fiindca avocatnet nu e sursa de clienti. Poate ofera o anumita notorietate, dar in niciun caz o sursa de bani. Juristii de pe aici stau pe acest site din pasiune pt profesia lor si poate au putina bucurie pt faptul ca se intalnesc virtual cu alti colegi. Si nu in ultimul rand incearca sa-i ajute putin pe cei care au cu adevarat nevoie de un sfat juridic.
Iar "dezbaterile acestea avocatesti" sunt rodul pasiunii si muncii unor oameni care au suflet.

Pt JH: sa inteleg ca ma invitati sa cant la alta masa? Sunteti sigur ca va aflati singur la masa? Sau de ce aveti impresia ca ma aflu la masa dvoastra? Iar daca am gresit locatia numai seful localului imi poate cere s-o tai in alta parte.
ContSters53762, utilizator
Ma tot abtin (de vreo 10 pagini) sa particip si eu la dezbaterile astea.
Dar, in fond, fac si eu parte din natia asta care dispune de harul de-a lua in deradere orice si de a fi in stare sa puna un gratar cu mititei pe orice golgota. Asa ca ce mai conteaza...o idee in plus (plagiata prin partile esentiale).

In ... civilizatia rurala clopotul isi avea sensul sau; de a se bucura de chemarea lui si cel din ultimul catun (pe care, de altfel, il cam apasa linistea), dar in acrest paradis pierdut traversat de apele Dambovitei (in care noroc ca l-avem pe Gigi Becali - "trompeta lui Dumnezeu" - ca sa mai tinem si noi prin cineva legatura cu EL, ca altfel, daca-i vezi la televizor pe inaltii nostrii ierarhi iti cam piere sentimentul religios) eu nu-i mai vad sensul. Ba chiar uneori mi se pare absolut indecent prin excesiva lui harmalaie care vrea s-o acopere pe cea din supermarketurile care au facut pana si din naterea lui Isus o afacere.

Chiar daca as putea fi judecata ca n-as fi un "bun crestin", trebuie sa marturisesc ca n-as fi in stare sa-ntorc celalat obraz cand sunt lovita (in timpane) si nici sa-mi iubesc indiferent cum arata "aproapele" (fie el preot sau clopotar). Ca atare cred ca inteleg destul de bine problema autorului topicului si n-as vrea deloc sa fiu in pielea lui, obligata sa suport tortura "libertatii religioase", care poate fi la fel de libera si cu mai putini decibeli.
La Timisoara s-au facut, de catre Universitatea Politehnica, studii detaliate privind nivelul de zgomot in zonele cele mai "poluate fonic" din oras.

Rezultatul a fost depistarea surselor de zgomot peste limitele legale admise si intocmirea unui plan de masuri privind reducerea lor la nivelul admis de lege privind nr. de decibeli.

Una dintre cele mai importante surse au fost cele produse de tranvaie.
Masura. Schimbarea intregii suprastructuri de linie cale si Introducerea sub intreaga retea de sine a unor amortizoare de ultima generatie.

Mai sunt si alte surse de zgomot la care se lucreaza pentru incadrarea lor in limite admise.

Succesul studiului si a masurilor de reducere a zgomotului a fost "trambitat" si in mass-media.

Unii cetateni au protestat ca studiu e o "cacialma" si ca la ei e mare " harmalaie", pe care cu greu o pot suporta.
Au mai spus ca nu au cum sa dovedeasca acest aspect si ca sa vina primaria sa constate. Numarul lor fiind foarte mare , primaria a gasit o solutie functionala.

Pune la dispozitia tuturor cetatenilor Timisoarei doua detectoare de masura a numarului de decibeli de ultima generatie, portabile ,GRATUIT, cu care fiecare isi masoara nivelul de zgomot in vecinatatea proprie. Daca constata depasiri nepermise de lege, ia masurile proprii de reducere , iar daca nu poate, anunta primaria care ia masurile necesare probabil prin politia comunitara.

Intro musca nu tragi cu tunul. Ajungem la CEDO cu probleme care se pot rezolva firesc intern si local de catre primarie. Mai mare rusinea ca ne "incaieram" in vorbe grele privind vinovatia unuia sau altuia in loc sa dam solutii viabile problemei care sa nu intre in sfera confruntarii in justitie.
Daca as fi deschis topicul l-as fi intitulat mare problema cu zgomotul. Ca el vine de la o biserica cum pretinde si sustine cea care a deschis topicul nu inseamna ca sunt mari probleme cu biserica ci ca sunt probleme punctuale particulare generate de o anumita entitate religioasa , coroborate cu anumite sensibilitati personale.

In Catedrala din Timisoara clopotele au fost acordate de celebrul muzician Sabin Dragoi.
NU prea cred ca Sabin Dragoi se ocupa cu acordarea "zgomotelor " dar daca aceasta e parerea unora eu o respect.

E adevarat ca peste anumite limite de sonoritate nepermise de lege orice armonie devine zgomot. E o legatura directa si cu sensibilitatea proprie care uneori e mai mare decat media de decibeli admisa legal.
Si tot la fel e adevarat este ca un clopot turnat in conditii tehnologice neadecvate ( meseria probabil e in disparitie ) si neacordat corespunzator poate emite sunete ce pot aminti de "talangile" legate de gatul vacilor sa nu se piarda, care numai muzicale nu sunt.

Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Sistem audio tip portavoce la biserica din fata blocului de locuințe catadtst catadtst Biserica din fata blocului de locuine a montat sistem audio de tip portavoce cu care deranjeaza toti locatarii in fiecare Duminica si alte zile de sarbatori ... (vezi toată discuția)