avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mare problema cu biserica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mare problema cu biserica

As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele si toaca bisericii construite la 20-30 m de bloc. Este inadmisibil ca la 7.30 dimineata sa urle toaca si clopotele de sarim din pat, de la mic la mare. Nu conteaza ca e week-end sau zi lucratoare.
Intrebarile mele ar fi: am vreo sansa sa rezolv ceva? daca merg la politie, ma iau inseama? ce-ar trebui sa fac sa-i dau in judecata, cui sa ma adresez?
Vreau sa cred ca legea e pt. toti; daca eu as face zgomot in casa la orele acelea matinale ar veni politia si m-ar amenda. Pe sistemul asta ar trebui sa raspunda si ei in fata cuiva.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
#-o

Avlill, eu ziceam de Conv amendata prin PROTOCOALELE NR 3, 5 si 8.
Cred ca si JH a citit altceva.

Va expun acum Titlul V amendat Protocalele nr 3,5 si 8 :

Titlu V
ART. 57
Oricare inalta parte contractanta va furniza, la solicitarea secretarului general al Consiliului Europei, explicatiile cerute asupra felului in care dreptul sau intern asigura aplicarea efectiva a tuturor dispozitiilor acestei conventii.

ART. 58
Cheltuielile Comisiei si ale Curtii sint in sarcina Consiliului Europei.

ART. 59
Membrii Comisiei si ai Curtii de bucura, pe timpul executarii functiilor lor, de privilegiile si imunitatile prevazute de art. 40 al Statutului Consiliului Europei si de acordurile incheiate in virtutea acestui articol.

ART. 60
Nici o dispozitie din prezenta conventie nu va fi interpretata ca limitind sau aducind atingere dreptirilor omului si libertatilor fundamentale care ar putea fi recunoscute conform legilor oricarei parti contractante sau oricarei alte conventii la care aceasta parte contractanta este parte.

ART. 61
Nici o dispozitie a prezentei conventii nu aduce atingere competentelor conferite Comitetului Ministrilor prin Statutul Consiliului Europei.

Art. 62
Inaltele parti contractante renunta reciproc, in afara unei intelegeri speciale, sa se prevaleze de tratatele, conventiile sau de declaratiile care exista intre ele, in vederea supunerii, pe calea unei cereri, a unui diferend aparut din interpretarea sau aplicarea prezentei conventii unui alt mod de reglementare decit cele prevazute de numita conventie.
ART. 63
1. Orice stat poate, in momentul ratificarii, sau in orice alt moment ulterior sa declare, prin notificare adresata secretarului general al Consiliului Europei, ca prezenta conventie se va aplica tuturor sau unuia dintre teritoriile ale caror relatii internationale el le asigura.
2. Conventia se va aplica teritoriului sau teritoriilor desemnate in notificare incepind cu a 30-a zi socotita de la data la care secretarul general al Consiliului Europei va fi primit aceasta notificare.
3. In respectivele teritorii, dispozitiile prezentei conventii vor fi aplicate tinind seama de necesitatile locale.
4. Orice stat care a facut o declaratie conform primului paragraf din acest articol poate ulterior, in orice moment, sa declare relativ la unul sau mai multe teritorii vizate in aceasta declaratie ca accepta competenta Comisiei de a lua cunostinta de cererile persoanelor fizice, organizatiilor neguvernamentale sau ale grupurilor de persoane particulare, conform art. 25 din prezenta conventie.

ART. 64
1. Oricare stat poate, in momentul semnarii prezentei conventii sau al depunerii instrumentului sau de ratificare, sa formuleze o rezerva in legatura cu o dispozitie anume a conventiei, in masura in care o lege atunci in vigoare pe teritoriul sau nu este conforma cu aceasta dispozitie. Rezervele cu caracter general nu sint autorizate in termenii prezentului articol.
2. Orice rezerva emisa conform prezentului articol necesita o scurta expunere privind legea in cauza.

ART. 65
1. O inalta parte contractanta nu poate denunta prezenta conventie decit dupa expirarea unui termen de 5 ani incepind cu data intrarii in vigoare a conventiei in ceea ce o priveste si prin intermediul unui preaviz de 6 luni, dat printr-o notificare adresata secretarului general al Consiliului Europei, care informeaza despre aceasta celelalte parti contractante.
2. Aceasta denuntare nu poate avea drept efect sa dezlege inalta parte contractanta interesata de obligatiile continute in prezenta conventie in ceea ce priveste orice fapt care, putind constitui o incalcare a acestor obligatii, ar fi fost comis de ea anterior datei la care denuntarea isi produce efectele.
3. Sub aceeasi rezerva ar inceta de a mai fi parte la prezenta conventie orice parte contractanta care ar inceta de a mai fi membru al Consiliului Europei.
4. Conventia poate fi denuntata conform dispozitiilor paragrafelor precedente in ceea ce priveste orice teritoriu pentru care ea a fost declarata aplicabila potrivit art. 63.

ART. 66
1. Prezenta conventie este deschisa spre semnare membrilor Consiliului Europei. Ea va fi ratificata. Ratificarile vor fi depuse la secretarul general al Consiliului Europei.
2. Prezenta conventie va intra in vigoare dupa depunerea a zece instrumente de ratificare.
3. Pentru orice semnatar care o va ratifica ulterior, conventia va intra in vigoare din momentul depunerii instrumentului de ratificare.
4. Secretarul general al Consiliului Europei va notifica tuturor membrilor Consiliului Europei intrarea in vigoare a conventiei, numele inaltelor parti contractante care au ratificat-o, precum si depunerea oricarui instrument de ratificare intervenita ulterior.
Incheiata la Roma, la 4 noiembrie 1950, in limbile franceza si engleza, ambele texte fiind egal autentice, intr-un singur exemplar care va fi depus in arhivele Consiliului Europei.
Secretarul general va transmite copie certificata tuturor semnatarilor.

Voi ati citit altceva.Mai verificati.
NU este ceea ce va spun eu in :[ link extern ] /...
Este vorba de alte protocoale.:P la care nu am facut referire.:stunned:

Sa se uite cineva in LEGEA NR 30 / 1994 PUB M. Of. nr 135 / 31 mai 1994 privind ratificarea Conventiei ....

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Acu`sincer vorbind eu ma iau dupa varianta oficiala cedo, de pe pagina cedo...
ca prin cine stie ce lege ciudata, sau carte si mai ciudata exista si o alta varianta!!!
Posibil...
mde.. cum zicea ubik, are cate art. vrei...
Insa dincolo de asta faptul ca art 53, (sau 60!) nu se refera la ingradirile drepturilor prevazute de cedo ar trebui sa fie clar, dupa ce atatea persoane au adus argumente...
argumente contra nu am prea vazut... ci doar opinii de genul : no way...

De acord, cred ca subiectul s-a cam epuizat...
In plus, art. 9 alin 2 (acelasi in ambele variante) e clar indeajuns. Religia cu manifestarile ei nu trebuie sa interfereze ori sa limiteze drepturile altora, oricat de genelar e interesul pentru religie si cat de veche biserica ortodoxa.
Pentru ca, repet: e mai veche nevoia omului de somn... :yawn:
In acest caz nu va recomand sa va luati dupa UBIK.
JH, eu intotdeauna verific de doua ori.Nu ma iau doar dupa ceea ce este afisat pe internet.
Observ ca nu vreti sa va lamuriti cu Protocoalele 3, 5 si 8.

Inteleg ca nu vreti sa recunoasteti existenta acestui text de lege.
El exista si este in vigoare.
Eu ma folosesc de CEDO de foarte mult timp si nu am avut motive sa ma plang de instantele din romania in cauzele mele.
Fiecare are dreptul de a crede ceea ce vrea.
Ca este sau nu intemeiat, acest lucru este cu totul altceva...:)
Argumentele prezentate in contra celor prezentate de mine nu pot ajuta persoana in cauza si cred ca cea mai buna modalitate de a se dovedi acest lucru ar fi aceea ca respectiva persoana sa deschida un proces.
Nimeni nu contesta liberul acces la justitie al persoanei.:)


avocat Claudiu Lascoschi
Dom`le eu nu pricep!
Pe toate paginile de internet posibile gasesc un anumit text al conventiei!
In toate cartile mele de CEDO (am 3 comentarii ale CEDO si mai vreo cateva carti in care se discuta si despre CEDO) si in toate culegerile mele de texte de legi (4) e acelasi text!
Si dumneata vii si sustii ca nu, aceste text este nevalabil, si ca noi nu recunoastem acest text!

E pierdere de timp....
Renunt!!!
PS Nici nu ma amintesc ce a spus si AVLIL mai sus...
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
ContSters56778, utilizator

Alte discuții în legătură

O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Sistem audio tip portavoce la biserica din fata blocului de locuințe catadtst catadtst Biserica din fata blocului de locuine a montat sistem audio de tip portavoce cu care deranjeaza toti locatarii in fiecare Duminica si alte zile de sarbatori ... (vezi toată discuția)