Valentin Geapana a scris:
Buna ziua !
Nu este vina mea dar citind subiectul pincipal de discutie am ras aproape cu lacrimi, reactie naturala, asa ca nu ma injurati :D.
Acum, pot sa fa trimit la ceva legislatie in domeiu, pentru consultare: O.U.G. nr. 68 /2007 privind răspunderea de mediu cu referire la prevenirea şi reparararea prejudiciului asupra mediului si H.G. nr. 321/2005 rep. privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant.
Sugestia mea sincera este sa va obisnuiti cu clopotele si toaca si sa va bucurati, daca sunteti crestini, ca ,,zgomotul,, Domnului intra in casa voastra !
Daca linga blocul (locuinta) d-voastra era o geamie si de cinci ori pe zi (prima oara la ora 5 A.M.) muezinul iesea sa strige din varful minaretului shahadana
Ashhaddu an illaha illalah alah wa ashhaddu anna muhamadan rasul alah!"
( pentru cei care au suspiciuni asta insemna: "marturisesc (lumii) ca Dumnezeu este Unul si Muhhamad este profetul sau!" ori ati fi ascultat un nasheed (cantec religios islamic) de cateva ore ati fi avut aceeasi parere?.
Subscriu la parerea ta JH, prietene, problema e in curtea celor care dau autorizatii aiurea, sau a celor care construiesc fara autorizatie.
Chestiunea cu schimbatul orelor pentru tras clopotele e absurda pentru ca in toate religiile cunoscute de mine aceste obiceiuri (de a trage, bate, etc. clopote, toaca, timpane, tobe, etc.) tin de ciclurile naturale. Ce facem in noaptea Invierii? Tragem clopotele si batem toaca la ora 18 pentru ca atunci avem program?
Biserica, Valentin, are personalitate juridica, conducere si patrimoniu propriu si poate fi chemata in judecata. In speta, cand au cerut autorizatia de construire, nu s-au gandit ca la cativa metri de ei vor locui si se vor si odihni cateodata copii, batrani, bolnavi, sau doar oameni obositi?
Dumnezeu, este dincolo de toate aceste lucruri si nu cred ca trebuie amestecat in probleme privind linistea sau autorizatiile de construire. Asadar rationamentul tau Valentin mi se pare viciat.