Pai tocmai asta e abuzul de drept... da... religia ordodoxa e acceptata, e constitutionala, e majoritara, are anumite obiceiuri... dar cand se abuzeaza de acele drepturi ce i le confera legea si Constitutia (ca in cazul de fata) batand clopotele si pentru cei care nu tin de aceasta religie intr-un loc populat cum e un oras, la ore la care deranjeaza, e un abuz de drept... pot bate clopotele cat vor dar departe de locurile unde pot deranja cetatenii (ma refer in apropierea locuintelor... ca de deranjat ii pot deranja oriunde :) )... legea le confera dreptul de a bate clopotele dar acest drept trebuie exercitat intre anumite limite si nu incalcand dreptul la liniste al celorlalti cetateni.
sserafim a scris:
vechiul testament nu a fost abrogat de noul testament nici macar partial formeaza un tot unitar.
Nu vreau sa intru intr-o polemica legata de biblie ca nu sunt preot dar te inseli... de ex. vechile jertfe de animale in cinstea zeului au fost inlocuite de jertfa lui Isus... deci obligativitatea lor a fost "abrogata"... si mai sunt multe... :) Si dupa cate imi amintesc am scris
"abrogat" in parte
.
Later edit: Scuze dar nu stiu ce are tot double/triple post mi-a iesit azi :) ... daca e vreun admin sa dea merge la ultimele 2 posturi si sa le stearga cele 2 gresite de mai sus...