avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
ma dispera la rationament cand ai de ales la raspunsuri dintre chestiile cu premisa, concluzie, argumentare, idee, presumtie,asumptie... si toate cele #-o

apropo, ati studiat manualul acela plictisitor la rationament ? merita citit ?:hm:
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
adi_09, utilizator
Radutm a scris:

am ras la grila cu infr continuata comisa inainte de dispunerea susp cond si epuizata dupa :))...(evident ca am gresit-o #-o, parerea mea ca e prea controversata problema si-n practica si-n doctrina ca sa dea la grila asa cva)

Grila aia m-a "amuzat" si pe mine, eu am raspuns ca se dispune anularea suspendarii conditionate si inca cred ca am dreptate :D
Oricum era o chestiune controversata

xyzt a scris:

Radutm a scris:

am ras la grila cu infr continuata comisa inainte de dispunerea susp cond si epuizata dupa :))...(evident ca am gresit-o #-o, parerea mea ca e prea controversata problema si-n practica si-n doctrina ca sa dea la grila asa cva)

Grila aia m-a "amuzat" si pe mine, eu am raspuns ca se dispune anularea suspendarii conditionate si inca cred ca am dreptate :D

si eu tot anulata am spus ca e... n-am inteles nici acum de ce e revocarea obligatorie

oare nu a contestat-o nimeni ??
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
adi_09, utilizator
oana_01 a scris:

Discutasem cu o colega de facultate, care a trecut de toate probele si din octombrie incepe al doilea an de INM, ca, la rationament, timpul e cel mai mare dusman. Deci, cei care merg mai departe, gestionati-va timpul cat mai eficient posibil. Si, intr-adevar, au picat multi la rationament, din cei care au luat peste 70 la grile.

Asa credeam si eu ca timpul e cel mai mare dusman la rationament dupa prima pretestare la care am participat (2011) cand am facut 83 si de abia am reusit sa parcurg toate intrebarile.. Dar pretestarea de anul acesta mi-a dovedit ca nu e asa.. Am terminat si prima parte si a doua parte cu 15 min inainte sa expire timpul si am facut 104 (s-au punctat si pretestatele). Deci cel mai mare dusman este stresul pt ca iti face mintea sa gandeasca mult mai lent.. Parerea mea :)
adi_09 a scris:

xyzt a scris:

Radutm a scris:

Grila aia m-a \"amuzat\" si pe mine, eu am raspuns ca se dispune anularea suspendarii conditionate si inca cred ca am dreptate :D

si eu tot anulata am spus ca e... n-am inteles nici acum de ce e revocarea obligatorie

oare nu a contestat-o nimeni ??

Eu am bifat revocarea obligatorie pentru ca era o data... infractiunea de santaj care se savarseste numai cu intentie directa ( conditie la revocare obligatorie ) si al doilea motiv pe care l-am avut in vedere a fost faptul ca perseverenta infractionala ( continuata ) justifica revocarea si aplicarea celui mai dur sistem de sanctionare ( cumul aritmetic ) si nu anulare cu o eventuala retinere a concursului sau dupa caz a recidivei si pe cale de consecinta a cumulului juridic. Deci am luat in calcul epuizarea, pentru ca a perseverat in activitatea infractionala dupa ce initial cel condamnat i se aplicase un regim de executare cu suspendare

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)