avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
isis23 a scris:

doru6 a scris:

Are cineva idee cate pagini trebuie sa contina eseul si daca ni se vor da ciorne?

Eu mai mult de 2 pagini nu il fac ! Si banuiesc ca ne dau ciorne, doar nu o sa scriem in palma

Din ce ne'au spus noua supraveghetorii nu va dura mai mult de jumatate de ora redactarea eseului si probabil vom fi toti cei ce vom sustine interviuri in ziua respectiva intr'o sala, fiecare cu citatul/proverbul/motto-ul lui. Dupa expirarea jumatatii de ora se va intra pe rand la interviu. Sa vedem daca se confirma.
Oof..Eu nu am cartea lui. O are cineva? Macar sa ne spuna daca trebuie sa pregatim ceva anume. Eu una stiam ca nu..
TYLER a scris:

[ link extern ]

doru6 a scris:

gheisha87 a scris:

Speta suna cam asa: ce fac eu in calitate de judecator daca am o disputa cu un avocat, care mai apoi il asista pe un inculpat ...mai sunt sau nu impartiala , si daca da ce fac mai exact ....:)) o porcarie :p

pfffa ce aiurea...cred ca poti sa fii in continuare impartiala, nu? Ca doar nu-l judeci pe avocat ci pe clientul lui. Si pana la urma in situatiile de genu' asta care nu se incadreaza in nici un caz de incompatibilitate sau de abtinere ce-i de facut? Exista vreo modalitate legala de a renunta la dosar in afara de cazurile strict reglementate de incompatibilitate/abtinere?

Te abtii pe art. 6 par. 1 din CEDO care impune solutionarea cauzei de o instanta independenta si impartiala. Conventia face parte din dreptul intern in temeiul art. 20 din Constitutie :)
sangreal a scris:

doru6 a scris:

gheisha87 a scris:

Speta suna cam asa: ce fac eu in calitate de judecator daca am o disputa cu un avocat, care mai apoi il asista pe un inculpat ...mai sunt sau nu impartiala , si daca da ce fac mai exact ....:)) o porcarie :p

pfffa ce aiurea...cred ca poti sa fii in continuare impartiala, nu? Ca doar nu-l judeci pe avocat ci pe clientul lui. Si pana la urma in situatiile de genu' asta care nu se incadreaza in nici un caz de incompatibilitate sau de abtinere ce-i de facut? Exista vreo modalitate legala de a renunta la dosar in afara de cazurile strict reglementate de incompatibilitate/abtinere?

Te abtii pe art. 6 par. 1 din CEDO care impune solutionarea cauzei de o instanta independenta si impartiala. Conventia face parte din dreptul intern in temeiul art. 20 din Constitutie :)

Mersi...asta imi aminteam si eu astazi ca la procedura civila in cartea lui Boroi mereu se preciza ca daca o situatie nu se poate incadra intr-un motiv de incompatibilitate/abtinere si totusi e vorba de un caz de impartialitate se aplica art.6 din CEDO.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
doru6, utilizator
Voi cum va pregatiti pentru proba interviului?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)