avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
8, 36...din pacate :D Eu am tremurat ca varga in fata lor...Nu-mi dau seama ce anume m-a blocat, mai ales ca nu am apucat decat sa le zic "buna ziua". Au parut foarte surpsinsi sa afle ca nu am mai lucrat. Le-am zis ca in timpul facultatii m-am implicat in actiuni de voluntariat, am si descris ce faceam in cadrul ONG-ului; am adaugat ca nimic altceva nu m-ar fi putut multumi decat profesia de judecator. Am avut o colega care s-a confruntat cu aceeasi intrebare..Mi-a zis ca au tot insistat pe aceasta tema. Iar eu stau si ma gandesc..oi fi corecta, directa, impartiala, dar astea nu mi se par motive suficiente ca sa aleg doar o cariera in magistratura. Se pot invoca astfel de motive pentru exercitarea profesiei de avocat. doru6 a scris:

Aandreea_v a scris:

Exista cineva dintre voi care a dat examenul de mai multe ori de cand a terminat facultatea si pana acum, dar nu a lucrat deloc? Ce veti raspunde in caz ca va intreaba de ce nu ati lucrat? Pe mine m-au intrebat asta anul trecut si nu stiu daca raspunsul meu a fost unul bun :(

Bahhh...ma aflu in aceeasi oala. Eu dau pentru prima data, dar am avut o buna perioada de timp in care nu am lucrat.
Crezi ca te-a dezavantajazat foarte mult treaba asta? Ce nota ai luat la interviu daca nu te superi?

Si de anul trecut ai mai lucrat :-/
Nu:) Cu noul cod civil abia intrat in vigoare, am preferat sa stau acasa si sa invat. Sansele sa iei examenul in conditiile in care si lucrezi sunt mult mai mici.
doru6 a scris:

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Aandreea_v, utilizator
Aandreea_v a scris:

Nu:)
doru6 a scris:

Ce ne facem???

Mie oricum examenul asta mi se pare ca a cam devenit o loterie. Daca in anii trecuti aveai siguranta ca daca iei un punctaj mare la juridic esti aproape intrat sau ca ai sanse foarte mari sa intri, anul asta cu schimbarea ponderei, clasamentul se poate rasturna dramatic. Daca stiam ca se schimba ponderea probelor in asemnea hal nici nu mai apucam de invatat de la inceput. De asta m-am si pregatit, pentru ca am mers pe principiul ca daca inveti intri. Nici nu ma mai gandesc sa mai dau la anu' daca nu reusesc acum caci nu-mi garanteaza nimeni ca daca iau un punctaj mai mare la juridic si chiar si la rationament o sa reusesc si asa pot sa tot dau la nesfarsit si nu stiu cine are atata rabdare sa invete treijdemii de pagini ca apoi sa ia plasa la interviu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
doru6, utilizator
Nici mie nu-mi place faptul ca au schimbat ponderea notelor. Loterie a devenit examenul asta incepand din 2010...Nu stiu ce sa zic legat de invatat. Aceeasi stare de spirit am avut-o si eu anul trecut. Anul acesta, daca tot am ajuns aici, vreau sa fiu pregatita din toate punctele de vedere. Si pe masura ce imi doresc asta, ma enervez din ce in ce mai tare :)) Am inteles ca are importanta mare pentru ei imaginea unui om activ. Iar profilul cuiva care a stat acasa atata timp si nu a facut nimic altceva decat sa invete nu prea le place. I-as invita sa faca la fel ca noi si apoi sa puna note mai mari cuiva care a si lucrat cat timp s-a pregatit pentru concurs.
doru6 a scris:

Aandreea_v a scris:

Nu:)
doru6 a scris:

Ce ne facem???

Mie oricum examenul asta mi se pare ca a cam devenit o loterie. Daca in anii trecuti aveai siguranta ca daca iei un punctaj mare la juridic esti aproape intrat sau ca ai sanse foarte mari sa intri, anul asta cu schimbarea ponderei, clasamentul se poate rasturna dramatic. Daca stiam ca se schimba ponderea probelor in asemnea hal nici nu mai apucam de invatat de la inceput. De asta m-am si pregatit, pentru ca am mers pe principiul ca daca inveti intri. Nici nu ma mai gandesc sa mai dau la anu' daca nu reusesc acum caci nu-mi garanteaza nimeni ca daca iau un punctaj mai mare la juridic si chiar si la rationament o sa reusesc si asa pot sa tot dau la nesfarsit si nu stiu cine are atata rabdare sa invete treijdemii de pagini ca apoi sa ia plasa la interviu.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)