avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Pai daca inveti 1 an sa intri, inca 2 de rupi la INM apoi sa dai examenul de absolvire si dupa inca un an capacitatea, asta nu deovedeste suficienta activitate ??? Ca doar nu intri direct pe post. Eu zic ca in anii astia dovedesti suficient ca poti fi activ, dar ma rog...deci cei care nu prea au lucrat sa-si cam puna pofta in cui ca nu prea au sanse la magistratura sa-nteleg pfff
E posibil sa fiu mai subiectiva decat trebuie. Ideea e ca sunt in cautarea unor alte puncte de vedere decat ale mele.Nu de alta, dar sigur nu vreau sa repet experienta de anul trecut. Dimpotriva, sa o imbunatatesc. doru6 a scris:

Pai daca inveti 1 an sa intri, inca 2 de rupi la INM apoi sa dai examenul de absolvire si dupa inca un an capacitatea, asta nu deovedeste suficienta activitate ??? Ca doar nu intri direct pe post. Eu zic ca in anii astia dovedesti suficient ca poti fi activ, dar ma rog...deci cei care nu prea au lucrat sa-si cam puna pofta in cui ca nu prea au sanse la magistratura sa-nteleg pfff

Eu nu inteleg de ce va cramponati atat...nu se poate intampla nimic daca nu lucrezi sau daca nu ai lucrat, ca doar nu o sa te ia nimeni la bataie ca stai acasa...ei pun doar intrebari...tu raspunzi si ei in pana de inspiratie :)) insista pe un lucru, si dau senzatia ca nu sunt multumiti de rasp tau...dar defapt e o strategie sa iti testeze rabdarea sa vada daca esti sau nu coleric :))
Din experienta mea de anul trecut, va pot spune ca nu conteaza daca ai lucrat sau nu pana acum. Eu am luat 9,72 la interviu in contextul in care nu am lucrat o zi de cand am terminat facultatea in urma cu patru ani si am mentionat asta in fisa de prezentare. M-au intrebat de ce cred ca nu am luat pana acum la INM si le-am explicat parerea mea destre facultatiile din provincie si modul in care Faculatatea de la Sibiu nu pregateste studentii pentru INM astfel incat interviul s-a transformat intr-o discutie degajata despre facultati. Nu cred ca e important la interviu sa fii lucrat ci sa fii sigur pe tine, indiferent ce tema abordeaza ei si sa iti sustii punctul de vedere bine argumentat.
Probabil aveti dreptate fetelor. Imi dati curaj. Cred ca conteaza si in ce comisie nimeresti si cat de scortosi sunt membrii acesteia. Eu devin foarte serios si timorat daca intervievatorul are o atitudine sobra si serioasa si foarte relaxat cand acesta are o atitudine degajata. Cred ca in nici un caz nu trebuie sa intri in defensiva si sa devii arogant ci sa ramai ferm pe pozitii si sa dai dovada de siguranta si incredere in tine.

Poate daca stabileau si ei interviul imediat dupa rationament ca anul trecut nu ne mai faceam atatea ganduri negre si 1 milion de scenarii.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
doru6, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)