avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Aveti idee cum trebuie sa sune caracterizarea pe care trebuie s-o luam de la facultate?Eu am sunat si mi s-a spus sa ma duc cu ea facuta si ei doar s-o semneze.
Aandreea_v a scris:

De maine ma apuc si eu. Am intrat azi pe site la dl Danilet si am gasit un post cum ca tematica pentru examenele din primavara va fi aceeasi cu ce am avut noi de pregatit acum . Ma preocupa problema civilului. Sper sa nu ne bage tot codul anul viitor. :))gheisha87 a scris:

Eu ma apuc de maine, pt ca trebuie sa merg la interviuri.O sa ma angajez ca avocat si mai incerc o data la anu :).Pt inm cred ca o sa invat in ultimele 3 luni, asa mai serios.

Ce examene se dau in primavara?
jethrotullb a scris:

Îi rog frumos pe cei care au obținut adeverința cu privire la contravenții să spună cum se intitulează exact acel document și care este denumirea exactă (din antet) a instituției care îl eliberează,

Se elibereaza de catre Directia Taxe si Impozite din municipiul in care stai si se numeste "Certificat", in care se spune "ca urmare a cererii X din data X, se certifica faptul ca d-l/d-na nu figureaza in evidentele fiscale cu bunuri impozabile si nu are impozite si taxe neplatite, precum si alte datorii la bugetul local".

nu...nu e asta...asta e certificat fiscal...tie iti trebuie altceva...adeverinta din care sa rezulte ca nu ai savarsit contraventii shi nu ai fost sanctionat...asta se ia de la Taxe si Impozite locale (deci nu Administratia financiară)
Nu cred ca vor baga noul cod in totalitate. Puteau sa faca asta si anul trecut, dar au luat in considerare faptul ca marea majoritate a studentilor a invatat dupa codul vechi. Nu vad de ce nu ar lua in calcul acest fapt si pentru cei care termina anul viittor, ca si aceia tot dupa codul vechi au fost invatati. Spunea cineva ,intr-o postare mai veche,ca dl Boroi si-a exprimat parerea de a fi introduse treptat in tematica drepturile reale, obligatiile, etc. Daca ar fi asa, pentru anul viitor ar trebui sa avem de invatat din noul cod si prescriptia si drepturile reale. Nu stiu si nu as crede ca se va aplica exact solutia asta, dar, din moment ce ei insisi inca "invata" noul cod, ar trebui sa nu aiba pretentii mai mari de la noi. mineia a scris:

Aandreea_v a scris:

De maine ma apuc si eu. Am intrat azi pe site la dl Danilet si am gasit un post cum ca tematica pentru examenele din primavara va fi aceeasi cu ce am avut noi de pregatit acum . Ma preocupa problema civilului. Sper sa nu ne bage tot codul anul viitor. :))gheisha87 a scris:

Eu ma apuc de maine, pt ca trebuie sa merg la interviuri.O sa ma angajez ca avocat si mai incerc o data la anu :).Pt inm cred ca o sa invat in ultimele 3 luni, asa mai serios.

Buna Andreea! Felicitari inca o data!(ti-am mai spus asta si pe blogul d-lui Danilet-postarea in care-ti ziceam ca nu se mai poate face nimic). Mergem mai departe...
Observ ca te apuci de invatat. Cu penalul stim cum sta treaba, insa la civil ce carti ti-ai luat?
Te intreb fiindca eu cred ca va fi noul cod civil in intregime.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)