avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Si eu la fel...de fapt mai intai treb sa iau baroul, ma angajez si ultimele 3 luni trag tare..nu mai am putere sa stau un an intreg.
in acest an a fost o grila din art 320 indice 1. cu privire la acest articol, Curtea a constat ca disp sunt neconstitutionale, in mas in care nu permit aplicarea legii pen mai favorabile tuturor sit juridice nascute sub imperiul legii vechi, (...) si ca nu ofera suficiente drepturi si garantii procesuale justitiabililor pt apararea intereselor cores. pozitiei lor procesuale.

voi cum tratati articolele declarate neconstitutionale? le invatati ca atare? In fapt, ele se aplica???multumesc.
buna..puteti sa-mi spuneti de unde v-ati luat adeverintele privitoare la contraventii? eu am fost p la diverse institutii azi si nimeni nu stia nimic..mi-au spus ca imi pot da doar un certificat fiscal dar nu stiu daca este bun..multumesc frumos..
Buna ziua,
Doresc in primul rand sa va felicit pentru rezultatele obtinute, indiferent daca in final va aflati printre cei admisi sau nu. Celor care sunteti auditori de justitie va doresc multa forta de munca si sa nu uitati niciodata ca, inainte de a fi magistrati, sunteti oameni. Iar celor care nu se afla in primii 200 Indraznesc sa va dau un sfat, din postura unui fost candidat la examenul de admitere la INM.

Anul trecut, cand am dat pentru prima data acest examen, l-am picat la limita. Socul a fost unul foarte mare, deoarece la acea vreme nu concepeam sa am alta profesie decat cea de judecator. Totusi, am dat examenul de admitere la Barou, mai mult din inertie, pentru a valorifica ce invatasem pana in acel moment. Am intrat la Barou, hotarata sa profesez cateva luni, apoi sa incerc inca o data la INM. Dar s-a intamplat ceva la care nu m-as fi asteptat niciodata: am constatat ca profesia de avocat este foarte frumoasa, ca are o multime de avantaje la care nu ma gandisem pana atunci (cum ar fi faptul ca iti poti alege orasul unde vrei sa profesezi si iti poti stabili singur volumul de munca si programul) si iti aduce foarte multe satisfactii (atat financiare - si chiar daca in acest moment acest aspect nu va preocupa, veti vedea cu timpul ca el chiar conteaza - dar mai ales profesionale - ca avocat discuti direct cu clientul, interactionezi cu oamenii nemijlocit). Pot spune ca m-am indragostit de avocatura si, desi pe perioada stagiaturii lucrurile sunt un pic mai grele, ma bucur sincer ca, din intamplare, am ajuns avocat.

Prin urmare, sfatul meu este sa va alocati ceva timp in care sa nu va mai ganditi la INM si la cat de mult v-ati dori sa fiti magistrati, ci sa profitati de noile oportunitati pe care le aveti in fata si la care nu v-ati gandit pana acum. Poate veti constata ca sunteti mai fericiti asa si ca tot raul a fost spre bine. Daca nu, nimic nu va impiedica sa incercati inca o data anul viitor :)
mayaele a scris:

in acest an a fost o grila din art 320 indice 1. cu privire la acest articol, Curtea a constat ca disp sunt neconstitutionale, in mas in care nu permit aplicarea legii pen mai favorabile tuturor sit juridice nascute sub imperiul legii vechi, (...) si ca nu ofera suficiente drepturi si garantii procesuale justitiabililor pt apararea intereselor cores. pozitiei lor procesuale.

voi cum tratati articolele declarate neconstitutionale? le invatati ca atare? In fapt, ele se aplica???multumesc.

isis, gheisha..anyone...?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)