Nu sunt suficiente. Acele sinteze pot fi citite in ultimele 2 saptamani de pregatire pt. concurs, la o ultima repetare a materiei.
Pentru o pregatire temeinica iti trebuie cartile scoase de Udroiu la penal si procedura. De asemenea, eu am mai consultat urmatoarele :
- penal general : Forin Streteanu - Tratat de drept penal. Partea Generala
- penal special: cartile de Sergiu Bogdan ( curs de penal special + caiet de seminar cu grile si multe spete interesante) si Valerian Cioclei ( l-am avut prof. in facultate ).
- procedura penala: tratatul lui Theodoru - din pacate, nu are o editie adusa la zi, dar il recomand.
- carti de grile: Udroiu, Florin Streteanu
In plus, trebuie intelese si stiute bine codurile.
rali a scris:
Csorin a scris:
Daca organul judiciar stie ca exista in persoana sa un caz pt care ar putea fi recuzat , este obligat sa se abtina.
Buna, in primul rand va doresc mult succes celor ce au fost admisi la INM, in al doilea rand am o intrebare pentru voi cei de pe forum şi anume, pentru ca anul viitor intentionez sa sustin examenul la INM,vreau sa stiu daca sunt suficiente sintezele sau fieşele de drept penal şi procedura penala aparute sub semnatura dlui Udroiu,sau trebuie sa imi procur tratatele de specialitate?
Va rog sa faceti abstractie de intrarea în vigoare a noului cod penal şi a celui de procedura penală intrucat vor intra din 2014, dupa cum am fost informata in urma unei audiente la Curtea de Apel.
Ce alte materiale de specialitate imi recomandati ?
Vă multumesc anticipat.
O zi buna!