avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Csorin a scris:

Daca organul judiciar stie ca exista in persoana sa un caz pt care ar putea fi recuzat , este obligat sa se abtina.

Buna, in primul rand va doresc mult succes celor ce au fost admisi la INM, in al doilea rand am o intrebare pentru voi cei de pe forum şi anume, pentru ca anul viitor intentionez sa sustin examenul la INM,vreau sa stiu daca sunt suficiente sintezele sau fieşele de drept penal şi procedura penala aparute sub semnatura dlui Udroiu,sau trebuie sa imi procur tratatele de specialitate?
Va rog sa faceti abstractie de intrarea în vigoare a noului cod penal şi a celui de procedura penală intrucat vor intra din 2014, dupa cum am fost informata in urma unei audiente la Curtea de Apel.
Ce alte materiale de specialitate imi recomandati ?
Vă multumesc anticipat.
O zi buna!
Nu sunt suficiente. Acele sinteze pot fi citite in ultimele 2 saptamani de pregatire pt. concurs, la o ultima repetare a materiei.

Pentru o pregatire temeinica iti trebuie cartile scoase de Udroiu la penal si procedura. De asemenea, eu am mai consultat urmatoarele :
- penal general : Forin Streteanu - Tratat de drept penal. Partea Generala
- penal special: cartile de Sergiu Bogdan ( curs de penal special + caiet de seminar cu grile si multe spete interesante) si Valerian Cioclei ( l-am avut prof. in facultate ).
- procedura penala: tratatul lui Theodoru - din pacate, nu are o editie adusa la zi, dar il recomand.
- carti de grile: Udroiu, Florin Streteanu
In plus, trebuie intelese si stiute bine codurile.

rali a scris:

Csorin a scris:

Daca organul judiciar stie ca exista in persoana sa un caz pt care ar putea fi recuzat , este obligat sa se abtina.

Buna, in primul rand va doresc mult succes celor ce au fost admisi la INM, in al doilea rand am o intrebare pentru voi cei de pe forum şi anume, pentru ca anul viitor intentionez sa sustin examenul la INM,vreau sa stiu daca sunt suficiente sintezele sau fieşele de drept penal şi procedura penala aparute sub semnatura dlui Udroiu,sau trebuie sa imi procur tratatele de specialitate?
Va rog sa faceti abstractie de intrarea în vigoare a noului cod penal şi a celui de procedura penală intrucat vor intra din 2014, dupa cum am fost informata in urma unei audiente la Curtea de Apel.
Ce alte materiale de specialitate imi recomandati ?
Vă multumesc anticipat.
O zi buna!

Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
celina, utilizator
Pentru cei care sunteti din Bucuresti, eu am facut cerere pentru respectivele adeverinte atat la Directia Taxe si Impozite Locale din cadrul Primariei, cat si la Administratia Financiara. Astept acum sa fiu chemata sa le ridic. Certificatul de atestare fiscala pe care voiau sa mi-l, elibereze cei de la Directia Taxe si Impozite Locale nu este bun pt. ca nu se refera la cei 3 ani anteriori susutinerii primei probe de concurs.

biancaelena84 a scris:

ralphy33 a scris:

nu...nu e asta...asta e certificat fiscal...tie iti trebuie altceva...adeverinta din care sa rezulte ca nu ai savarsit contraventii shi nu ai fost sanctionat...asta se ia de la Taxe si Impozite locale (deci nu Administratia financiară)

ii rog pe cei care au obtinut adeverinta privind contraventiile sa ne spuna si noua de unde au luat-o si ce contine exact..eu am fost azi pe la diverse institutii..nimeni nu stie nimic..mi-au dat un certificat fiscal si atat..multumesc

Vand cartea de sinteze , de la Nomina Lex , pentru pregatirea examenului de admitere in Barou , Procedura civila ,ultima editie, este noua ,am comandat o pt pregatirea la INM , dar pare mai mult utila pt barou decat pt INM, pret 50 lei sau , accept la schimb alte carti , documente utile in pregatirea pt INM.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Csorin, utilizator
In afara de Liviu Stanciulescu(contracte si succesiuni) si bineinteles Boroi, mai recomandati si altceva pe noul cod civil?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)