avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Buna,

Am si eu o intrebare referitor la conditia de buna reputatie si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. In declaratia pe proprie raspundere, se trece doar domiciliul propriu- zis (cel/cele din buletin) sau e necesar sa trec si locurile unde am locuit efectiv, dar fara forme legale?
nu se incumeta nici un inm-ist sa dea un sfat pentru speta cu fata care a pozat in playboy inainte de a deveni magistrat?
@ alina: Din moment ce regulamentul de concurs se refera expres la domiciliu, atunci treci domiciliul in declaratia pe proprie raspundere.

@ sofia: Parerea mea este ca judecatorul trebuie sa fie un exemplu in societate, cel putin la nivel teoretic. Respectiva d-na judecator a pozat asa cu putin timp inainte sa dea la INM, deci era constienta de propriile actiuni si de consecintele lor. Daca pozele ar fi aparut inainte sa intre in magistratura, cred ca ar fi fost respinsa pt neindeplinirea cond bunei reputatii. Acum daca a avut sansa/nesansa si nu s-a aflat atunci, ci abia acum, nu vad de ce sanctiunea ar fi alta. Sincer, eu as compatimi-o daca ar fi exclusa din magistratura pentru ca s-ar duce pe apa sambetei toata munca ei de ani intregi...Dar eu asa as fi raspuns daca mi-ar fi picat mie la interviu speta aia
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Oana-Cristina23, utilizator
Oana-Cristina23 a scris:

@ alina: Din moment ce regulamentul de concurs se refera expres la domiciliu, atunci treci domiciliul in declaratia pe proprie raspundere.

@ sofia: Parerea mea este ca judecatorul trebuie sa fie un exemplu in societate, cel putin la nivel teoretic. Respectiva d-na judecator a pozat asa cu putin timp inainte sa dea la INM, deci era constienta de propriile actiuni si de consecintele lor. Daca pozele ar fi aparut inainte sa intre in magistratura, cred ca ar fi fost respinsa pt neindeplinirea cond bunei reputatii. Acum daca a avut sansa/nesansa si nu s-a aflat atunci, ci abia acum, nu vad de ce sanctiunea ar fi alta. Sincer, eu as compatimi-o daca ar fi exclusa din magistratura pentru ca s-ar duce pe apa sambetei toata munca ei de ani intregi...Dar eu asa as fi raspuns daca mi-ar fi picat mie la interviu speta aia

buna reputatie , este ceruta ca formalitate incepand de la infiintarea unei societati comerciale parca , si pana la functia de presedinte de stat.........au fost n personalitati care ocupa functii publice , au pozat nud etc , si ocupa functii publice , ( in partidul lui Putin in Rusia , este un parlamentar , in speta o doamna , care de ceva timp a pozat in playboy ) , cand excluzi pe cineva din magistratura , trebuie sa o faci super motivat , parerea mea , iar in speta ar fi ceva de genul ,'' are buna reputatie pt a indeplini cine stie ce functie publica , dar nu cea de magistrat ? '', iar aici se fac diferente de grade la buna reputatie ?, iar asa ceva nu e trecut in regulament ,ceva de genul ,'' buna reputatie conform statutului de magistrat ''..........parerea mea............
Csorin, utilizator
Asta le-am zis si eu. Atat timp cat imaginea si pregatirea profesionala a judecatoarei in cauza sunt lipsite de alte critici, nu as exclude-o din magistratura. Daca am lua in considerare cazul un judecator la CEDO, foarte apreciat de tara, de oameni, persoana cunoscuta ca fiind de un profesionalism si corectitudine notorii, dar am afla ca a pozat in playboy ( in costum de iepuras, nu gol pusca) , l-am da afara? Eu am luat in calcul faptul ca e vb de un incident izolat, ca nu s-a petrecut cat timp era judecator, ci inainte, ca nu a fost goala de tot si ca oricine, chiar si un judecator, poate fi pus intr-o lumina mai putin favorabila...Una peste alta, nici acum nu a aparut pe pagina CSM-ului vreo informatie legata de acea judecatoare.Csorin a scris:

Oana-Cristina23 a scris:

buna reputatie , este ceruta ca formalitate incepand de la infiintarea unei societati comerciale parca , si pana la functia de presedinte de stat.........au fost n personalitati care ocupa functii publice , au pozat nud etc , si ocupa functii publice , ( in partidul lui Putin in Rusia , este un parlamentar , in speta o doamna , care de ceva timp a pozat in playboy ) , cand excluzi pe cineva din magistratura , trebuie sa o faci super motivat , parerea mea , iar in speta ar fi ceva de genul ,'' are buna reputatie pt a indeplini cine stie ce functie publica , dar nu cea de magistrat ? '', iar aici se fac diferente de grade la buna reputatie ?, iar asa ceva nu e trecut in regulament ,ceva de genul ,'' buna reputatie conform statutului de magistrat ''..........parerea mea............

Aandreea_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)