avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar mediu pe unitate pt. nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar mediu pe unitate pt. nastere

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera c din CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:08, 1 Iulie 2009
Multumesc pentru raspuns.
Am sa mai incerc la firma,iar daca nu mi se acorda dreptul cuvenit,am sa ma adresez la ITM (important e ca mi-au dat un nr de inregistrare la cererea mea si ca nu au facut-o pierduta).
Eu ma gandesc la altceva (firma e destul de mare -peste250 de angajati,si are 10 ani de cand e infiintata si deci pe parcursul acestor an au fost f multe femei care au nascut,mentionez ca firma are ca angajati 98%femei),vroiam sa stiu acesti bani de unde se aloca,din fondurile firmei?pt ca sunt prima persoana care depune o astfel de cerere sau se poate ca cei de la resurse umane sa ia ei acesti bani?(cand mi s-a facut dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani cei de la firma mi-au cerut si o copie a certificatului de nastere,cu toate ca ei trebuiau doar sa-mi completeze o anumita cerere plus sa-mi mai dea niste acte, ca restul completam eu,de aia ziceam:o copie la certificatul de nastere+o cere facuta din partea lor-cei de la resurse umane-si gata banii,direct in buzunarul lor) .
Salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea unui copil este platit din fondurile angajatorului.
elis a scris:

Salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea unui copil este platit din fondurile angajatorului.
buna seara.va rog mult sa imi spuneti ce acte trebuie sa depun la firma unde lucrez pentru a primi acest salar.de la conducere mi-a spus ca trebuie sa aduc eu actele,nu am primit nici macar o cerere pe care sa o depun.va rog sa imi trimite-ti si acea cerere ce trebuie scrisa.va multumesc!o seara buna!
Nu exista niciun tipizat de cerere ... prin urmare, formulati o cerere prin care solicitati acordarea unui salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilului, potrivit dispozitiilor CCMN pe anii 2007-2010. La cerere atasati copie de pe certificatul de nastere al copilului.
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)