avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal HG nr. 500/2011 - cuantum sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal HG nr. 500/2011 - cuantum sporuri

Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de salarii) sporul se acorda la nr de h suplimentare si nu la salariul de baza...iar nr de h suplimentare difera de la luna la luna datorita turelor de lucru...ar fi destul de greu ...ar trebui sa-l modific in fiecare luna...voi cum procedati?
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 19:11, 4 Februarie 2015
alexandra24 a scris:

dar calculat ca medie pe 12 luni se poate trece?si cum se va proceda la regularizarea sumelor dupa 12 luni?

Da, se poate face asa ceva ..... treceti o medie lunara, iar in ultima luna se face regularizarea lui ...

in lege nu este aceasta cerinta...va imaginati cam cat ia o "regularizare" de genul acesta la o societate cu 1000 de oameni ?
daca cuantumul sporului de ore suplimentare (de exemplu ) difera de la o luna la alta cum poti sa aproximezi ?
nu puteau sa treaca variante cuantum/procent ?
am vazut aici undeva un raspuns oficial al itm care precizeaza ca trebuie comunicate lunar sporurile...adica lunar sa modific pt 1000 de oameni daca 1000 am ? nu mi se pare ca are vreo logica ce au facut
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
oti, utilizator
oti a scris:

in lege nu este aceasta cerinta...va imaginati cam cat ia o "regularizare" de genul acesta la o societate cu 1000 de oameni ?
daca cuantumul sporului de ore suplimentare (de exemplu ) difera de la o luna la alta cum poti sa aproximezi ?
am vazut aici undeva un raspuns oficial al itm care precizeaza ca trebuie comunicate lunar sporurile...adica lunar sa modific pt 1000 de oameni daca 1000 am ? nu mi se pare ca are vreo logica ce au facut

Sunt totusi variante de usurare a muncii .. se pot aproxima .. legal este ca, cuantumul sporurilor sa se treaca lunar asa cum au precizat in raspunsul dat

unde este acest raspuns,eu am mai incercat sa deschid unul si imi da eroare.
freeelis a scris:

oti a scris:

Sunt totusi variante de usurare a muncii .. se pot aproxima .. legal este ca, cuantumul sporurilor sa se treaca lunar asa cum au precizat in raspunsul dat

alta intrebare: ce se intamp,la cu primele ? ce se intampla daca 10 luni pe an acord prime de exemplu, imi vor fi considerate sporuri?

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Modificare functie alexandra24 alexandra24 Buna ziua, urmeaza sa modific functia unui salariat pt o perioda scurta de timp(4 zile) in cea de paznic (ii tine locul paznicului pt ca e in co) avand astfel ... (vezi toată discuția)
Revisal broscuta21 broscuta21 Buna dimineata. Ma confrunt cu o situatie destul de dificila in ceea ce priveste noul Revisal. Am vazut ca acum te pun sa treci si ce sporuri iau oamenii. Eu ... (vezi toată discuția)