avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal HG nr. 500/2011 - cuantum sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal HG nr. 500/2011 - cuantum sporuri

Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de salarii) sporul se acorda la nr de h suplimentare si nu la salariul de baza...iar nr de h suplimentare difera de la luna la luna datorita turelor de lucru...ar fi destul de greu ...ar trebui sa-l modific in fiecare luna...voi cum procedati?
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 19:11, 4 Februarie 2015
cei de la itm spun sa trecem sporul de noapte din salariul de baza iar in stat se va vedea real sporul acordat,dar nici ei nu sunt siguri daca asa il trecem asa spun ca nu s-au primit proceduri...eu personal nu mai stiu ce sa fac ,sa le trec sau nu :help:
Parerea mea este ca se inregistreaza la sporuri ceea ce s-a inregistrat si pana la 1 ianuarie in carnetul de munca,adica ce era cu caracter permanent. Inregistrati pana la 1 ianuarie in carnet acel spor de noapte de ex?Este strict opinia mea....
Nici anterior datei de 01.01.2011, sporl de nopate nu era trecut in carnetul de munca ... acesta se trecea numai daca angajatul respectiv lucra numai noaptea ...

In speta, acest spor variaza de la luna la luna .. astfel incat va trebui sa i se modifice cuantumul lunar.
dar hg nu spune ce sporuri sa trecem prin urmare parerea mea este sa le trecem,si da sa le modificam cuantumul lunar prin urmare
Asa e hg nu spune ce sporuri sa trecem dar daca e sa le trecem lunar cuantumul, am doua intrebari:
1 In ce data trimitem modificarile? Le trimitem pentru luna precedenta? In functie de data in care se iau salariile?
2 In cazul unui angajat nou, pentru care trebuie trimisa inregistrarea cu o zi inainte de data inceperii activitatii, ce spor ii trecem? De unde stim cate ore de noapte o sa faca in luna respectiva tinand cont de faptul ca poate beneficia de concediu medical in luna respectiva sau chiar sa isi dea demisia a doua zi?

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Modificare functie alexandra24 alexandra24 Buna ziua, urmeaza sa modific functia unui salariat pt o perioda scurta de timp(4 zile) in cea de paznic (ii tine locul paznicului pt ca e in co) avand astfel ... (vezi toată discuția)
Revisal broscuta21 broscuta21 Buna dimineata. Ma confrunt cu o situatie destul de dificila in ceea ce priveste noul Revisal. Am vazut ca acum te pun sa treci si ce sporuri iau oamenii. Eu ... (vezi toată discuția)