avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Saiturile PTC adica pay to click sunt sau nu legale ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Saiturile PTC adica pay to click sunt sau nu legale ?

buna ziua am si eu o intrebare am vazut pe net k sunt foarte multe saituri care te platesc doar ca sa vizualizezi niste reclame date de niste sponsori si te platesc cu 0.01 centzi pe reclama si tu odata la 24 de ore trebuie sa vizualizezi acele reclame, este vreo problema cu legalitatea acestei asa zise afaceri adica tu dai un click si ei te platesc pentru asta. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 22:06, 25 Septembrie 2011
Mai mult de atat, ca sa primesti banii pe care ii meriti, din urma cick-urilor date de tine, trebuie sa ai un cont deschis pe numele tau la namedrive.cim sau sedo.com.
av_oanasavin12 a scris:

Mai mult de atat, ca sa primesti banii pe care ii meriti, din urma cick-urilor date de tine, trebuie sa ai un cont deschis pe numele tau la namedrive.cim sau sedo.com.

De unde ati scos dvoastra informatia asta? Nu trebuie sa ai conturi deschise unde spuneti, trebuie sa ai doar cont la una dintre bancile virtuale agreate de site-ul respectiv.Ca sa va dau exemple ar trebui sa fac reclama si nu cred ca imi este permis.
Ps: site-urile numite de dvoastra se ocupa cu totul altceva decat deschiderea de cont unde utilizatorii sa-si primeasca posibilii bani castigati prin click pe reclame.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
alexandrugroza, utilizator
Eu nu as face o asfel de activitate, consider ca este normal sa dea click clientul interesat nu un fals client. Ce nu este interzis este legal, dar ce nu este interzis nu-i si moral. Moeral nu as face o astfel de activitate.
Or fi legale dar... administratorii respectivi nu sunt cinstiti...

Sunt site-uri (cum pare a fi cel despre care amintiti) care gazduiesc reclamele diferitelor firme – acest firme platesc catre administrator o anume suma, in functie de cati ”vizitatori” a avut reclama respectiva. Pe dv va platesc 0,01 centi iar ei pot incasa sume mari de la cei care au ales acel site pentru publicitate.

Cu alte cuvinte: administratorii site-urilor inseala clientii care-si fac reclama acolo. Partea buna este ca unii s-au prins ce se intampla si nu mai cumpara spatiu publicitar pe asemenea site-uri...

Pe scurt: cat timp va vor plati – daca nu va intereseaza ca altii sunt jecmaniti – nu e o problema.
@trope_doi adevarat ce spuneti, insa este discutabila partea cu platitul prea putin per click.
Va exemplific din experienta unui domn, de origine greaca, care castiga de pe urma acestei afaceri (este o afacere) peste 2000 de dolari lunar.
Daca nu stateam de vorba cu el personal nu as fi crezut ca se pot face si bani din asa ceva. Doar ca trebuie sa stii in care anume site de genul sa te increzi (eu nu as investi din scepticism) , sa te inarmezi cu rabdare pentru ca in primele luni nu castigi decat bani de o cafea poate, insa dupa ani se poate ajunge la performante , desigur cu o strategie bine pusa la punct.
Pe mine, ca si user, este normal sa nu ma intereseze cat platesc acele firme care isi fac reclama pe astfel de site-uri pentru ca "intelegerea" nu este intre mine si ele ci intre mine si site-ul respectiv.
Aaaaa, ca nu-mi convine ca ma plateste doar cu 0,01 centi pe click, asta este alta poveste, pot sa aleg sa continui sau sa o las balta.
Dupa parerea mea nu sunt multe site-uri de acest gen serioase, insa se pare ca s-au remarcat vreo 2 pana acum, insa nu sunt romanesti.

Alte discuții în legătură

Deschidere firma pentru site pay to click (ptc) Crystyann Crystyann M-ar interesa si pe mine ce acte si cam cat m-ar costa sa deschid o firma care sa se ocupe cu administrarea unui site pay to click. Paid To Click este un ... (vezi toată discuția)
Bani pe internet geygells geygells As dori sa aflu cat de legala este treaba cu site-urile care platesc pentru clic-uri. Chiar nu li se poate face nimic? Pentru ca mie personal mi se pare o mare ... (vezi toată discuția)
Deschidere website masterflo masterflo Buna ziua...sunt nou pe acest forum si sper sa fac totul cum trebuie ca sa obtin un raspuns...Am decis cu putin timp in urma sa-mi deschis un website de genul ... (vezi toată discuția)