avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Buna ziua!

Sunt in proces cu firma la care am lucrat pentru modul in care s-a facut concedierea. Am 3 intrebari pentru dumneavoastra:
1. In cazul castigarii procesului, care este salariul platit de catre angajator? Remuneratia lunara era formata din salariul fix plus comision. Mentionez ca si pentru comision se plateau contributiile la stat....acest lucru reiese din fisele fiscale, insa in contractul de munca nu este nimic specificat in legatura cu comisionul?
2. Se mai tine cont de valoarea bonurilor de masa pentru perioada in care se desfasoara procesul?
3. De ce anume tine cont instanta in calculul salariile? Se iau cele trecute in cartea de munca sau fisele fiscale?
4. Pentru salariile platite de catre angajator, in cazul unei solutii nefavorabile acestuia, este obligat sa plateasca si contributiile la stat aferente perioadei de la incetarea contractului de munca pana la reincadrarea efectiva pe fostul loc de munca?

Multumesc!
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Mb2122, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 10 Iunie 2012
intrebari:

1. In tabelul creantelor, in ceea ce ma priveste, in suma trecuta trebuie cuprinse atat salariile cat si contributiile si alte drepturi?! (adica totalul lor?) SAU CONTRIBUTIILE SUNT INCADRATE IN ALTA CATEGORIE IN TABEL?! Ma gandesc ca si contributiile sunt retineri din drepturile mele salariale si care trebuiesc virate la buget in favoarea mea...pentru sanatate, pensie, somaj...etc. (separat de alte impozite ale firmei....pe venit, pe profit...etc.).

2. Firma este obligata sa plateasca salariile si contributiile de la data incetarii ilegale a contractului de munca pana la data reincadrarii efective, chiar daca am beneficiat de somaj si la un moment dat m-am angajat in alta parte (cand procesul avea sa mai dureze 7 luni)?!

3. Sunt obligat sa dau banii de pe somaj inapoi?! (Daca da.....nu ar fi corect sa impart cu cei de la somaj cheltuielile de judecata?!)

4. In cat timp de la data reincadrarii avea firma obligatia sa declare acest lucru la ITM?...in acest moment...la aproape 2 luni si jumatate de la reincadrare am aflat de la Oficiul Pentru Somaj ca inca nu este declarat activ. Maine merg la ITM sa aflu ce este de facut.

5. Pot primi eu suma contributiilor si sa imi platesc singur retroactiv pentru a fi sigur ca imi pot recastiga vechimea? Daca da....cine imi va face radierea mentiunilor din cartea de munca in ceea ce priveste desfacerea contractului de munca?!

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
Mb2122, utilizator
1. In tabelul creantelor se trec atat creantele salariale , cat si creantele bugetare.

2. Societatea este obligata sa va plateasca drepturile salariala si contributiile aferente perioadei cuprinse intre data incetarii c.i.m. si data efectiva a reincadrarii.

3. Da, veti fi obligat sa inapoiati indemnizatia de somaj primita pe perioada respectiva.

4.Reincadrarea se opereaza in REVISAL care se transmite in termenle prevazute de HG nr.500/2011.... inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora. ..in speta, fiind vorba despre data comunicarii hotararii judecatoresti prin care s-a anulat decizia de concediere

5. Suma reprezentand valoarea contributiilor va fi virata catre institutiile abilitate si nu dvs.

6. Rectificarea in carnetul de munca se va face , asa cum am mai mentionat mai sus, de catre ITM daca incetarea c.i.m. a avut loc inainte de data de 01.01.2011 .... dupa aceasta data nu se mai fac inregistrari in acrnetul de munca... care a fost data concedierii?
Bun....Inteleg ca trebuie sa inapoiez somajul primit, dar la ce ma raportez?!
La castigarea procesului sau la incasarea salariilor cuvenite?!
Am castigat procesul si dreptul de a primi banii, insa banii nu i-am primit.
Va rog sa imi explicati facand trimitere la articolele din lege de ce sunt obligat sa returnez somajul si cand trebuie sa fac acest lucru. Ce se intampla daca nu il restitui chiar si in cazul incasarii banilor?! (Impart cumva cheltuielile de judecata cu cei care mi-au platit somaj?! S-au sesizat ei in privinta abuzului concedierii si m-au sustinut in vreun fel?!)

NU mi se pare normal ca eu sa ma asigur impotriva unui pericol (acela de a fi somer) cotizand...apoi raman somer (efectiv eu am stat in somaj) si sunt "despagubit" prin indemnizatia de somaj, ulterior pe banii mei platesc avocat sa imi recuperez "pierderea" si vine SOMAJUL sa ia banii inapoi ca si cand eu nu am stat in somaj. Nu spun ca nu ma pot insela, dar nu am primit de la cei de la Oficiul Fortelor De Munca niciun sfat pertinent in legatura cu situatia mea.

Cu stima!
Legea 76/2002:
Art. 47. - (1) Sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurărilor pentru şomaj, precum şi orice alte debite constituite la bugetul asigurărilor pentru şomaj, altele decât cele provenind din contribuţii, se recuperează pe baza deciziilor emise de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau, după caz, de centrele regionale de formare profesională a adulţilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se recuperează de la beneficiari în termenul general de prescripţie legal.
(3) Sumele rămase nerecuperate de la beneficiarii decedaţi nu se mai urmăresc.
Multumesc pentru raspuns!
Pot plati sumele si din proprie initiativa, fara ca eu sa imi fi recuperat salariile restante?!
Daca platesc si totusi nu imi voi recupera salariile?!....inseamna ca prin proces mi-am mai creeat o paguba...si anume: onorariu avocat + zile ce concediu pentru proces + suma restituita la somaj.
Eu nu mai pot executa firma pentru plata salariilor intru-cat la aceasta data se afla in insolventa. Pentru situatia in care eu ca si contestator care trebuie sa primesc salariile si totusi nu le primesc...nu exista o precizare in lege cum ca nu mai sunt obligat sa platesc salariile?

Este stupid rau sistemul..
1. sunt dat afara si primesc somaj
2. dau in judecata firma si castig procesul
3. figurez ca angajat fara contributii platite pentru perioada cat am fost somer...urmare trebuie sa restitui somajul...doar sunt angajat retroactiv in acte (fara salarii platite si fara contributii)
4. Daca dupa restituirea somajului trebuie sa primesc din nou somaj (luandu-se in calcul perioada de "cotizare" in care am fost angajat pe hartie....fara salarii si fara contrubutii....mi se spune ca nu pot primi pentru ca nu sunt intrunite toate conditiile....adica nu s-a contribuit). Asa ca pe baza acelorasi conditii neindeplinite mi se pare stupid sa dau banii inapoi. Spun asta pentru ca sunt convins ca este asa.....ADICA pe mine ma obliga sa dau banii inapoi, dar pe angajator nu l-au obligat sa imi achite contributiile.
Suma pe care o am de restituit este de aproximativ 3000 de lei.....nu cuantumu ma framanta ci principiul.
Angajatul este tras in piept de altii, desi in instanta,,,pana la Curtea de Apel...are dreptate.

Clar...in tara asta mai bine fentezi legea decat sa o respecti si ai de castigat, decat sa fii corect si luat de prost.

La Somaj am intrebat 3 persoane...in 3 birouri separate...despre restituirea banilor. Doar una singura mi-a zis ca da.....cred ca secretara.

Alte discuții în legătură

Recunoastere vechime in munca in urma reincadrarii claris05desi claris05desi Daca in urma reincadrari in baza deciziei instantei de anulare a concedieri si rencadrari in functia detinuta anterior precum si plata unei despagubiri egale ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca- desfiintare societate ContSters47405 ContSters47405 Buna ziua, O societate emite o decizie de incetare a contractului de munca conf. art. 65 (1 Codul Muncii fara a acorda preaviz angajatului, si nici plati ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)