avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala fata de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala fata de gard

Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am probleme cu el. Acum proiectantul mi-a spus ca nu sunt probleme atat timp cat am lasat 60 cm fata de el. Casa lui se afla la alti 20-25 metri fata de gard. Conteaza inaltimea casei mele care este de 7 metri? Tin sa mentionez ca nu am facut nici un fel de deschidere ( fereastra ) spre vecin.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anla2 , utilizator 08:45, 21 Iulie 2023
Rugati vecinul sa mearga impreuna cu dumneavoastra la notar si sa va de-a acordul pentru acele ferestre.Sa inteleg ca nu ati facut receptia casei pana acum?
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o probelema mai delicata,
Bunici au avut un lot de 1800 mp pe care a construit doua case in partea din fata a terenului si ambele pozitionate in acelasi drept, in urma decesului acestora lotul s-a impartit in doua jumatate (900mp)+ o casa a primit tatal meu,jumatate+ o casa matusa dinstanta intre case este de 5m si a fost folosita ca drum de acces pentru ambele case(nu a fost gard intre cele doua case).Acum tatal meu vrea sa traga gard dar jumatatea terenului(hotarul )este chiar peretele casei perete care are si 4 geamuri.
matusa nu vrea sa-i cedeze 1m in dreptul casei astfel incat geamurile sa nu fie in curtea acesteia iar in schimb sa primeasca in spatele terenului unde nu se afla nici o constructie.
cei de la cadastru au spus ca singura solutie este sa se mearga in instanta,daca nu se inteleg,cine are dreptate in cazul in care se ajunge in instanta si ce rezolvare poate da instanta in acest caz.?
multumesc.
am si eu o intrebare: chiar daca se respecta aceea distanta de 1,90 de la gardul despartitor pana la casa propriu zisa , casa fiind asezata paralel cu gardul meu (casa vecinului este construita cu spatele catre gardul meu) dar pe spate are geamuri si se vede la mine in in teriorul curtii este legal ce a facut. mentionez ca nu are autorizatie de constructie. sper sa imi raspundeti
Atata timp cat nu are autorizatie de constructie intreaga cladira este ridicata ilegal. Dar cum poate intra foarte usor in legalitate prin obtinerea acestei autorizatii , putem spune ca ''e in legalitate'' (conform codului civil ). Spun s-ar putea , pentru ca pot exista dispozitii ale primariei de care apartineti care sa ceara (prin prevederile cuprinse in certificatul de urbanism ) distante mai mari de amplasare a casei fata de hotar .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
traff, utilizator
eu vroiam sa stiu daca are dreptul sa construiasca , asa cum a construit de fapt, acele ferestre cu vedere directa catre mine chiar daca este respectata aceea distanta de 1,90 m , ptr ca eu stiu ca trebuia sa imi ceara acordul. in situatia acesta trebuia sau nu sa imi ceara acordul?

Alte discuții în legătură

Distanta intre cladiri paul_anita paul_anita in anul 1991 am cumparat un teren pe care am construit o casa p+2e+m (finalizata in 2001 )care se afla la o distanta de 1.80m (in zona parterului ) fata de ... (vezi toată discuția)
Ferestre spre vecini buzdgabi buzdgabi Am o casa la 25 de km de Bucuresti care are o camera de 20 mp care nu are nici o ferestra.Am vorbit cu vecinul sa facem 2 ferestre inguste si lungi sa nu putem ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)