avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... camatarie la firmele de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

camatarie la firmele de leasing

buna ziua,
in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit avansul de 25% si mi-a fost calculat o rata de 383 de euro pe o perioada de 5 ani cu valoarea reziduala la urma. Toate bune si frumoase, dar dupa 3 rate am primit un plic prin care am fost instiintat ca s-a marit dobanda "datorita costurilor lor de finantare" si mi s-a facut o rata de 477 euro. Dupa cateva alte rate acelasi lucru si dupa cateva rate iar acelasi lucru si acum am o rata de 560 de euro. Am platit cam trei ani la masina (aproximativ 21.000 euro), dar acum ma anunta ca mai am de plata total inca 22.000 euro.
Ce pot sa fac in aceast situatie? pot sa-i reclam undeva?
Mentionez ca la semnarea contractului nu l-am citit in amanunt si intradevar au o clauza prin care pot mari dobanda unilateral, dar mi se pare absurd ca pentru o masina de 22.000 sa platesti 43.000.
Vreau sa predau masina dar nu pot deoarece, sunt si fidejusor si o clauza din contract prevede ca daca se reziliaza contractul pot solicita daune interese la valoarea contractului si imi este teama ca imi vor incepe executarea silita pe persoana fizica.
va rog sa ma ajutati.
eu personal nu am gasit nici o solutie.
cu stima
sunt consultant vanzari la un dealer auto si lucrez cu firmele de leasing de peste 10 ani. leasingurile in euro pot fi cu dobanda fixa - in general mai mare - sau cu dobanda variabila, aceasta din urma fiind cea pentru care opteaza majoritatea clientilor. dobanda este variabila insa in functie de rata euribor la 3 luni si in 10 ani de experienta cu firmele de leasing nu am intalnit ceea ce spuneti dvs. inclusiv eu am dus doua leasing-uri pana la capat fara niciun fel de probleme. nu vad de ce nu ati putea publica numele firmei de leasing, ce va opreste?! este un site public, cu cat dati mai multa informatie puteti primi raspunsuri mai bune. dar va spun ca firmele de leasing care se respecta nu procedeaza cum ati spus dvs. exista insa capcane ale unor firme de leasing, sa le spunem "no name", care in dorinta de a prinde clientul in undita il momesc cu conditii "f. bune", insa ulterior aplica paragrafele scrise cu litere mici din contract, in defavoarea clientului. personal, ca si consultant vanzari, am evitat aceste firme de leasing si am indrumat corespunzator clientii.
Eu unul sunt patit si de ce nu am putea da aici si numele societatilor de leasing ce practica dobanzi de 0,50% pe ZI. Stiti cat este dobanda la un amanet de cartier ??? 0,3% pe Zi .Oare nu exista o lege care sa stabileasca un plafon maxim al dobanzii. Pe mine m-au instiintat ca o sa-mi ia casa si apoi o sa ma urmareasca toata viata pentru a plati dobanzile ce insumeaza valori ce depasesc cu mult valoarea bunurilor ce au fost recuperate. Dati un mesaj in privat poate ne unim fortele impotriva acestor camatari cu acte adevarati ciocoi.
LAUR_A a scris:

Oare nu exista o lege care sa stabileasca un plafon maxim al dobanzii.

... era o idee aici

„(11) Dobnda anual efectiv (DAE) practicat de instituiile financiare nebancare poate fi de cel mult trei ori mai mare dect dobnda de referin a Bncii Naionale a Romniei.”

[ link extern ] /

... da' cred ca "ailalti", mai multi, "la putere", au considerat-o/o considera (stiu ei de ce ) o "idee proasta"...

ca nu s-a mai auzit nimic...

... s-or mai intoarce lucrurile... si poate va avea si domnu' cu ideea un sprijin de la mai multi...

Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
ContSters123067, utilizator
De ce nu se pot invoca prevederile legii 193 ? Cred ca este discutabil.....Am avut un asemenea "meci" cu o firma si am castigat in toate instantele. Este drept ca am fost in dosar cam 18 - 19 societati
stimate d-le biohelix in primul rand vreau sa-ti spun ca nu am publicat firma de leasing pentru ca am respectat dreptul administratorului acestui site de a nu face publicitate buna sau proasta. Dar va pot spune cu toata convingerea ca este vorba de ..... bagati o cautare pe google "comentarii ...." si va cruciti. Toti clientii sunt in aceeasi situatie in care ma aflu eu. si asta este de prin 2006. pacat ca inainte de a incheia contractul cu ei nu am cautat pareri pe net.
va multumesc la toti pentru sfaturile primite si sa ne dea d-zeu sa ne ajutam intre noi.
o saptamana placuta
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in euro cardase cardase Buna ziua! In anul 2005 am solicitat de la banca un credit in euro pentru a-mi cumpara un apartament. Am primit creditul, cu ipoteca pe apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)
Penalitati bancare ContSters79575 ContSters79575 Buna ziua! Am contractat un imprumut la RBS si luna trecuta nu am platit rata integral. Pentru acea diferenta am primit o penalizare de 15 euro( de parca ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala a unui contract de leasing teona_m teona_m Clientul a incheiat un contract de leasing cu o firma in urma cu 15 luni, a platit avansul cerut in momentul incheierii contractului, n-a platit pana acum nici ... (vezi toată discuția)