avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Am inaintat actiune de divort de sotul meu .Prima infatisare este in luna septembrie.Eu nu mai locuiesc cu sotul meu si de aceea considera ca are inca dreptul de a ma urmari si a afla ce fac si unde ma duc iar acest lucru ma deranjeaza.Cum pot sa-l oblig sa inceteze ?Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
fiorela a scris:

am inteles scopul acestor informari si chiar va multumesc ptr.ele.vreau doar sa stiu unde ma situez si pana unde pot merge fara a incalca legea.
Ce trebuie sa mai aflati in plus doamna? Si asa v-ati expus prea mult daca tot ati introdus la instanta o cerere de desfacere a casatoriei. Ar trebui sa va abtineti pana la terminarea procesului de divort. Daca sotul nu este de acord cu divortul, atunci va dura procesul!
Doamna, vedeti-va de viata, intalniti-va cu cine vreti, nu are nicio relevanta!
Daca dv. aratati vina sotului (sau a ambilor, recomandat) pentru desfacerea casatoriei, e de ajuns.
Daca el vine cu chestiuni de genul: "da' si ea calca pe de laturi", vi se pare ca un om cu scaun la cap ar putea decide ca daca amandoi sunteti vinovati sa ramaneti impreuna?
Ce naiba! Nu va intelegeti, demonstrati asta si gata! In rest, va puteti intalni si cu papa de la Roma si cu 15 colegi de serviciu! Nu va mai intelegeti cu sotul, va refaceti viata! O traiti cum vreti!
In rest, chestia cu cine e pris ca pleaca de la domiciliu sau calca stramb... e apa de ploaie azi! E de prin filme americane in care cei doi soti se bat pe avere si-si cer reciproc despagubiri morale pentru ce rusini au indurat ei!

Vorbiti cu avocatul care va reprezinta, discutati actiunea si va va explica el ce puteti face si ce nu!
Interesanta opinia, dar... Sigur, poate sa-si traiasca viata chiar si daca are statutul de femeie casatorita, dar cum se va manifesta partea adversa in instanta? Si reactia sotului trebuie luata in considerare, se vede din cele relatate de sotie.
Ar fi fost bine pentru ambele parti, ca sa desfaca casatoria pe cale amiabiala fara alte complicatii! Este un sfat bun, in legatura cu avocatul!
Faptul ca sunteti deja despartiti in fapt este un motiv intemeiat de divort. Viata dumneavoastra trebuie sa mearga inainte insa nu-i dati motive de a va defaima in timpul procesului de divort . Normal ca nu are nici un drept asupra dumneavoastra si evident nu va poate urmari si impune unde,cu cine si ce sa faceti dar din pacate nu aveti nici o parghie legala de-l face sa inceteze atita timp cit nu e violent, nu va ameninta si nu va jigneste. Cind va folosi astfel de mijloace puteti sa-i faceti o plingere penala. Mai bine discutati cu el ! Va doresc succes>
singura teama o am in legatura cu faptul ca poate aduce martori care sa probeze faptul ca el nu a parasit de buna voie domiciliul si a fost evacuat fortat.mai are relevanta faptul ca suntem despartiti in fapt?el nu a acceptat ideea unui divort si apoi eu am introdus actiunea dupa multa vreme de la evacuarea lui.

Alte discuții în legătură

Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii fata de sotul care alege sa plece la munca în strãinãtate ContSters310081 ContSters310081 As vrea sa știu care sunt drepturile și obligațiile soției fata de soț în condițiile în care soțul alege sa lucreze în ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)