avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara la cadre militare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara la cadre militare

Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este un venit.Se poate si cadrul legal, va rog! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:15, 22 Noiembrie 2011
Raspunsul nu era pentru Dvs. ci pentru cei pentru care are relevanta.
Sotul/exsotul meu este cadru militar. Am divortat prin acord comun si a depus la dosar o adeverinta de venit ... salarial, fara a include norma de hrana si compensatia de chirie. In privinta compensatiei de chirie am inteles ca nu sunt sanse sa fie avuta in vedere la calculul pensiei de intretinere a minorului. In privinta normei de hrana am gasit situatii in care a fost avuta in vedere.
Pot depune dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort o noua cerere pentru majorarea pensiei de intretinere a minorului si sa cer judecarea in lipsa?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
Zanaapelor, utilizator
Norma de hrană intră în calcul la stabilirea pensiei de întreţinere în virtutea dispoziţiilor art. 409 lit. a cod pr. civ., fiind inclusă în categoria de salarii şi alte venituri periodice realizate din muncă, destinate asigurării mijloacelor de întreţiner
Dosar Nr. 180 (23.10.2009)
Conf. art. Art. 530. alin. 3) Cod pr. civ.Pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreținere.
Conf. art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile aduse de Legea 118 / 2010, drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale

Cu privire la norma de hrana, se constata urmatoarele:
Este adevarat ca, la calcularea cuantumului întretinerii nu se iau în considerare decât veniturile obisnuite, nu si cele întâmplatoare (ore suplimentare, indemnizatii de transfer, de deplasare, de concediere, prime de vacanta, premii anuale), sume ce nu au caracter permanent, însa sumele reprezentând contravaloare norma de hrana incluse în venitul net realizat de recurent nu au acest caracter.
Astfel, sumele reprezentând contravaloare norma de hrana se acorda militarilor angajati si salariatilor civili, cadre militare, pe timp de pace, atunci când nu beneficiaza de alimente, având deci caracter permanent, iar nu întâmplator.
Mai mult, chiar daca reprezinta echivalentul hranei ce nu se acorda în natura militarilor angajati, nu exista motive pentru a nu fi considerate si aceste sume ca având caracter stabil, în conditiile în care oricarui debitor al obligatiei de întretinere, ce nu face parte din categoria persoanelor la care se refera OG nr. 26/1994, i se stabileste cuantumul pensiei de întretinere la care este obligat în raport de toate veniturile cu caracter permanent, inclusiv sumele pe care le aloca alimentelor.
va rog sa cititi dosarul la care am facut referire....nu eu am decis asa ci judecatoria craiova si destul de recent,23.10.2009.sau poate nu stiu sa citesc eu aceasta hotarare!

Alte discuții în legătură

Norma de hrana laur.dia laur.dia norma de hrana intra in cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)
Majorare pensie LuciaSterea LuciaSterea Buna ziua !Va rog sa-mi spuneti daca pensia de intretinere pt.copil se stabileste la un angajat MAI la total venit(inclusiv norma de hrana ) sau la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere-norma de hrana marinmarin marinmarin sunt militar si beneficiez printre alte drepturi, de norma de hrana gratuit comform legii,am introdus actiune de divort si instanta de fond a considerat ca ... (vezi toată discuția)