avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara la cadre militare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara la cadre militare

Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este un venit.Se poate si cadrul legal, va rog! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:15, 22 Noiembrie 2011
Este nerelevanta împrejurarea ca din perspectiva Codului fiscal - modificat prin OUG 138/2004 art. 55 alin. 4 lit. b, ajutoarele de hrana nu sunt incluse în veniturile salariale, deoarece aceasta optiune a legiuitorului are ca finalitate neimpozitarea acestui drept, astfel dispozitiile legale invocate în integralitatea lor mentioneaza expres ca : "nu sunt impozabile,
în întelesul impozitului pe venit". Asadar, acest fapt nu contrazice caracterul de mijloc de existenta real si efectiv al acestui drept de care beneficiaza debitorul obligatiei de întretinere.
Doamna desirelia,
Nu inteleg ce vreti sa evidentiati prin aducerea in prim plan a unor subiecte de mult apuse pe acest forum, care nu va ajuta cu nimic in cazul dv.
Dar asa ca idee, deoarece ati spus ca sunteti economist de profesie si nu jurist, Codul de procedura civila contine dispozitii generale, iar dispozitiile legilor speciale primeaza.
In conformitate cu dispozitiile legale referitoare la functionarii publici cu statut special, acestia nu au voie sa desfasoare activitati publice sau private remunerate cu exceptia celor didactice, in consecinta, venitul lor il reprezinta salariul.
In aceste conditii, este foarte relevanta imprejurarea ca, din perspectiva art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile aduse de Legea 118 / 2010, drepturile de hrana acordate de angajatori angajaţilor, in conformitate cu legislaţia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale.
De asemenea, art. 409 alin.7 Cod procedura civila indemnizaţiile cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
Iar in conformitate cu art. Art. 530. alin. 3) Cod pr. civ.Pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreținere.





domnule...se pare ca dvs sunteti cel care nu vrea sa accepte anumite hotarari ale instantelor de judecata!tot ceea ce eu am postat a fost extras exact din acele hotarari.daca pe mine nu ma ajuta acest lucru ,cu sigurante pe cei care au postat anterior ii va ajuta.deoarece raspunsul dvs a fost de natura sa induca celor in cauza faptul ca nu se poate face nimic in acest sens! ei uite ca unii judecatori care au dat aceste solutii va contrazic!e pacat sa ramana oamenii cu impresia ca dvs detineti adevarul absolut si ca nu merita sa mai incerce ceva in acest sens mai ales ca exista niste precedente.si tot asa...ca idee...dvs ce meserie aveti?daca eu nu am optat ptr ascunderea datelor si pot spune cine sunt,consider ca ar fi elegant sa faceti si dvs acelasi lucru in conditiile in care va legati de aceste aspecte!va multumesc.
Doamna,
Din jurisprudenta pe care am studiat-o referitoare la pensia de intretinere, se pare ca ceea ce ati prezentat dv se intampla in mod expes la instantele arondate Curtii de Apel Craiova si am mai gasit o speta la Bucuresti.
Ceea ce am prezentat sunt extrase din motivari de hotarari judecatoresti in care pensia de intretinere a fost calculata fara ca in baza de calcul sa fie inclusa norma de hrana.
nici nu am contestat acest lucru!doar am spus ca exista si alte situatii in care anumite instante au dat alte solutii!!! pana la urma e vb de soarta?noroc?ca de lege clar nu poate fi vb din mom ce exista hotarari atat de diferite desi la baza au aceeasi lege!

Alte discuții în legătură

Norma de hrana laur.dia laur.dia norma de hrana intra in cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)
Majorare pensie LuciaSterea LuciaSterea Buna ziua !Va rog sa-mi spuneti daca pensia de intretinere pt.copil se stabileste la un angajat MAI la total venit(inclusiv norma de hrana ) sau la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere-norma de hrana marinmarin marinmarin sunt militar si beneficiez printre alte drepturi, de norma de hrana gratuit comform legii,am introdus actiune de divort si instanta de fond a considerat ca ... (vezi toată discuția)