situatia e urmatoarea
pe data de 12 06 2008 mi.am dat demisia si in acelasi timp am facut cerere de concediu pt ultimele 5 zile de preaviz.
mi s.a aprobat cu conditia sa imi finalizez ce aveam de facut. deci in ultimele zile de preaviz(4) nu am mai venit la munca crezand ca sunt in concediu
astazi cand am primit foia de lichidare si cartea de munca si scrie incetare pt lipsa 4 zile de la serv.
art 79(1) cm
pot face ceva? m.au incheiat contractu de munca bine?
1. In perioada de preaviz se poate lua concediu de odihna, cu acordul angajatorului; este si in interesul angajatorului pentru a nu mai compensa in bani concediul neefectuat.
2. Incercati sa discutati cu angajatorul. Am impresia ca acele 4 zile nemotivate nu sunt din cele de concediu de odihna, sunt alte zile. Dupa ce vedeti sigur despre ce este vorba atunci va hotarati sau nu sa actionati in instanta.
Legal se poate lua concediu de odihna in perioada de preaviz iar preavizul se mareste corespunzator perioadei de concediu solicitate...mai abuziva este situatia in care se solicita de catrea salariatul demisionar concediu de 21 de zile pentru un preaviz de 15 zile calendaristice...
Art. 79 alin. 1 inseamna Demisie...care este pana la urma problema...ce scrie efectiv in carnetul de munca? demisie sau incetare pe art. 79 alin. 1?...........daca scrie art. 79 alin. 1 in carnetul de munca inseamna demisie si nu mai este nevoie de nimic altceva sa faceti nu conteaza ca in foaia de lichidare scrie absente 4 zile...din moment ce contractul de munca tu ti-ai dorit sa inceteze prin demisie...