situatia e urmatoarea
pe data de 12 06 2008 mi.am dat demisia si in acelasi timp am facut cerere de concediu pt ultimele 5 zile de preaviz.
mi s.a aprobat cu conditia sa imi finalizez ce aveam de facut. deci in ultimele zile de preaviz(4) nu am mai venit la munca crezand ca sunt in concediu
astazi cand am primit foia de lichidare si cartea de munca si scrie incetare pt lipsa 4 zile de la serv.
art 79(1) cm
pot face ceva? m.au incheiat contractu de munca bine?
ok e perfect legal. dar de ce trebuia sa scrie in cartea de munca ca am lipsit nemotivat 4 zile. Cand eu facusem cerere de concediu si se aceptase pt ultimele 5 zile.
ca sa nu pretindeti plata acelor 4 zile ulterior.... banuiesc..........eu nu sunt inspector de munca ci doar consilier juridic dar sfatuiesc pe inspectorii de munca in situatii asemanatoare ca cea expusa de dvs. sa respecte intocmai legea, respectiv sa prelungeasca perioada de preaviz corespunzator perioadei de concediu solicitate de salariatul demisionar....pararea mea ca jurist.....inspectorii de munca nu sunt obligatoriu juristi ci pot fi economisti , sociologi, ect, alte profesii...dar eu ca jurist asa interpretez legea...
...iar concediul de odihna neefectuat (cazul expus de d-nul Lucian Dumitrescu), este platit in cazul incetarii contractului de munca (a se vedea art.141 alin.4 din Codul Muncii).
Doar concediul medical suspenda preavizul.
N-as crede ca un inspector de munca (fie ca are ca pregatire studii juridice, tehnice sau economice) ar indrazni sa dispuna o masura contrara prevederilor legale mai sus mentionate.;)
inca o completare. pe foaia de lichidare semnata si stampilata de la fosta firma scrie ca nu am avut zile lipsa nemotivat. e acest document suficient de tare ca in instanta sa pot sterge -anula ce scrie pe cartea de munca(ca am lipsit nemotivat 4 zile)?