Perioada de concediu de odihna nu suspenda termenul de preaviz. ;)
Exista din pacate la nivelul Tribunalului Bucuresti sectia conflicte de munca o practica contrara...si eu sunt mirat dar asa au considerat judecatorii la fond...
S-a pronuntat o Hotarare in sensul ca in perioada de preaviz a salariatului demisionar se poate acorda concediu de odihna cu conditia ca numarul zilelor de concediu de odihna sa fie mai mic decat numarul zilelor ramase din perioada de preaviz...
Nu exista un punct de vedere unitar la nivelul Tribunalului Bucuresti cu atat mai putin la Inspectia Muncii care nu are o pozitie transanta in acest sens.
A se vedea in sensul aratat de mine cartea Profesorului Ion Traian Stafenescu Tratat de Dreptul Muncii ed. Wolters Kluwer, pag. 399 si urm.
"Preavizul nu poate fi dat in perioadele in care salariatul se afla intr-un concediu de orice fel. In cazul in care concediul intervine in timpul preavizului, se va prelungi in mod corespunzator preavizul respectiv". Asa ca nu e parerea mea ci a altora. Eu sunt cel patit asa ca nu stiu ce sa mai cred. Mi-am dat demisia de la firma unde lucram si imi trebuia o zi ca sa imi rezolv niste probleme personale si inspectorul de munca de la firma cu pricina, fost coleg cu mine imi spune ca mai trebuie sa mai vin o zi in plus la serviciu ca s-a prelungit preavizul cu o zi daca mi-am luat concediu.
Fostul meu coleg nu stia nici de prevederea conform careia art. 74 alin. (2) din CCM Unic la nivel national pe 2007-2011 "In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare."
"(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la
programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul
si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de
angajator."
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2011 este mai puternic decat actualul Cod al Muncii..parerea mea.
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncaa produc efecte dupa cum
urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social
(de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la
nivel national;
Pe perioada preavizului, contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Prin urmare, salariatul este indreptatit sa ceara acordarea CO.
Art.74 alin.2 din CCMN se refera la concediere si nu la demisie.
~ final discuție ~