avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

am obtinut concediul dar cu mentiunea ce este mai important pentru mine concediul sau locul de munca ?? ce este asta intimidare sau badjocura ,la adresa mea ??Sigur ca locul de munca ca din asta traim dar dupa 12 luni cred ca am dreptul sa -mi cer acest drept!Cine si unde ne proiejeza pe noi muncitorii ?? pentru a da in judecaa ar trebui bani , pe care nu noi avem ,ci cei imbogatiti cu munca noastra ,sau au dreptul la toate smecheriile ca au portite prin lege sa faca ce vor ! asta ar fii legea muncii in tara noastra?? ma indoiesc?? dupa concediu 20 zile preaviz si dupa somaj ! sa accept ?? 367 ron sal si somajul o sa am 100 ron?? unde sa ma adresez sa ma ajute in escocheria asta din partea angajatorului?? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ildi1963 , utilizator 20:17, 27 August 2011
In afara de cele 16 luni lucrate la firma,mai aveti si alte luni lucrate la alta firma? Va intreb pentru ca s-ar putea ca nici somaj sa nu luati,asta deoarece acele 13 luni lucrate cu 5 ore echivaleaza cu aproape 7 luni necesare ca stagiu pentru somaj+ 3 luni lucrate cu 8 ore/zi= 10 luni. Mai aveti nevoie de doua luni "pline"(8 ore/zi). Incercati sa va obtineti anexa 14 pentru somaj cu cele 2 luni de la angajatorul anterior. Va inteleg supararea si motivarea ca ati acceptat sa lucrati asa,poate nici unul de 25 ani nu-si gaseste cu usurinta un job,e mai greu la o alta varsta,dar poate reusiti sa obtineti macar somaj; daca aveti vechime in munca mai mare de 10 ani,veti beneficia de 12 luni somaj.
pe ce motiv im da preaviz ?? invocind lipsuri ,pe care nu poate sa dovedasca in acte ,eu cand am verificat prin agent vanzarile am fost atentionata ,, sa nu mai sunati la agent ,, ! am precizat sa ma dea in judecata pe care categoric a refuzat , eu am dovada ca nu am lipsa! el este patronul si el are dreptate e firma lui ! aici este cum se zice cuvintul meu impotriva cuviintul lui si vica versa ! dovada prin acte asta sa-mi arate!
AM 21 DE ANI LA UN LOC DE MUNCA . AM 3 ANI LA O AGENTIE DE TURISM. SI 2 ANI CA LUCRATOR COMERCIAL ,REGISTRAT LA ITM CU 8 ORE LA FIECARE LOC DE MUNCA ! 1,5 FARA JOB ,2010 1 APR - 2011 LA FIRMA ACEASTA ! TREBUIE SA MA ADRESEZ LA AGENTIA DE SOMAJ IN JUDETUL IN CARE ESTE INREGISTRAT FIRMA,CUPRIVIRE LA SOMAJ ??
Daca c.i.m. a incetat din motive neimputabile dvs si aveti un stagu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii , atunci puteti beneficia de somaj ...actele se vor depune la AJOFM in raza careia aveti domiciliu.
Imi pare rau,dar daca inainte de acest job de 16 luni(01.aprilie 2010-august 2011) nu ati mai avut alt loc de munca(1,5 ani fara munca),nu puteti beneficia de somaj,pentru ca aveti doar 10-11 luni stagiu complet din cele 12 cat aveti nevoie. Daca tot vor sa plecati,incercati sa mai obtineti o perioada de timp in campul muncii,macar sa beneficiati de somaj.

Alte discuții în legătură

Concediere annitha annitha Buna ziua.Am si eu o mare problema si sper ca ma puteti ajuta.Am o colega la munca,lucreaza ca lucrator comercial,firma la care presteaza munca se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva morenamaria morenamaria firma la care lucrez doreste sa isi restranga activitatea din constructii prin incetarea CIM a 11 pers. si nu doresc sa ia in calcul varianta somajului ... (vezi toată discuția)
Cerere de somaj facuta de angajator ??? anne_marieee anne_marieee Am fost in concediu medical pentru crestere copil, am revenit la lucru, am lucrat 1 luna si angajatorul nu face fata cheltuielilor din firma si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)