avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta inchiriata de 1 luna si proprietara vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta inchiriata de 1 luna si proprietara vrea sa ma dea afara,pe motiv ca ea nu are unde sta

Buna, am o problema, destul de urgenta, daca cineva este pe forum si ma poate ajuta cu un sfat, este binevenit/a!
Pe 25 Iulie, in Constanta, am inchiriat o casa, prin o agentie, am platit chiria pe 3 luni plus comisionul agentiei. Am doar contractul facut prin agentie intrucat proprietara a plecat ,imediat ce a primit bani de pe chirie, in Bacau si nu a mers la organele fiscale pt. declararea contractului. Am platit 600 e si 50 e agentiei.3 luni plus garantie.
La o saptamana, de la semnarea contractului prin agentie, ma suna proprietara ca ea vrea sa se intoarca in Cta, ca nu mai are bani, sa ii trimit eu bani etc. Nu i-am trimis nici un ban, am si platit o factura de apa de a ei mai veche, ca ea a fugit fara sa o plateasca. Am descoperit si ca boilerul este stricat, de f mult timp, am investit cumparand altul, am schimbat podelele intrucat erau mancate de termite etc.
Azi ma suna si imi zice ca ea vine in Cta, sa ii fac eu loc ei, sa plec, ca ea nu are unde sta, ca o da iubitul din Moldova afara etc.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat ce pot face!! maine o astept la poarta, imi este si frica ca intra in casa si nu o mai pot scoate afara. Vecinii i-am cunoscut destul de bine in ultima luna, si am aflat ca a mai facut asa ceva si altor chiriasi, aia au varuit, amenajat gradina, baia.. apoi ea a venit si dat afara , pe acelasi motiv, ca a dat-o iubitul moldovean afara. Ceilalti chiriasi nu aveau nici un contract facut nici macar prin o agentie imobiliara.
Ce pot face eu in acest moment???
Va multumesc tuturor care acordati si un minut sa ma ajutati cu un sfat! stiu ca e week-end:(
Cel mai recent răspuns: monaro123 , utilizator 17:15, 28 August 2011
Imi planuiesc acum timpul de maine, imi imaginez o discutie avuta decent si cu argumente.. Insa daca nu vom ajunge la nici un rezultat, daca sun la politie si arat contractul facut prin agentie si doar atat.. mi se va putea rade in fata?? Nu este posibil sa ma duc eu la Fisc sa il declar??chiar si fara proprietara?
Permiteti-mi sa va intreb, contractul facut prin agentie.. ce valoare are atunci? daca chiriasul poate fi zburat cand proprietarul doreste, indiferent de ce scrie pe foicica aia?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
monaro123, utilizator
buna seara d-le monaro , iata ce puteti face :
1. verificati daca contractul incheat cu agentiea prevede ca o reprezinta pe proptrietareasa si are act intocmit cu d-nsa.
2. detineti acte ca ati platit chiriea ,folositi-le in aparare la :
- intelegere amiabila cu agentiea pentru a va asigura alta locuinta , nu acceptati bani decat in caz de imposibilitate de solutionare.
- politie ,la SESIZAREA D-TRA ,pentru violarea domiciliului de proprietareasa ,fiind in situatiea de abuz ,nerespectarea contractului - proprietate inchiriata - care devine domiciliul legal al chiriasului preluat prin agentie.
3.daca detineti acte pentru lucrarile execuate aveti posibilitate sa le recuperati de la proprietar .
Atata vreme cat contactul facut la Agentie are ca parti pe dvs. si pe proprietara acest contract este perfect valabil si se aplica in lipsa clauzelor contractuale prevederile legale care spun expres ca rezilierea contractului se face cu un preaviz de 60 de zile si doar in anumite conditii.

Din momentul intrarii in casa, dvs. detineti posesia utila a imobilului si intrarea fara drept a proprietarei in casa este o infractiune (tulburare de posesie).

V-ati facut domiciliul ori viza de flotant la adresa respectiva?

ART. 220
Tulburarea de posesie
Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, fara consimtamantul acestuia sau fara aprobare prealabila primita in conditiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Daca fapta prevazuta in alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori
prin desfiintarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este
inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Dac fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.
Impcarea partilor inlatura raspunderea penala


Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;
- chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
- chiriasul nu a respectat clauzele contractuale;
c) la cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului.
Art. 25. - Evacuarea chiriasului se face numai pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.
Chiriasul este obligat la plata chiriei prevazute in contractul de inchiriere, pana la data executarii efective a hotararii de evacuare.


Va recomand ca maine sa consultati un avocat care sa vada contractul si sa fie prezent in momentul in care proprietara vine.

Daca nu va intelegeti sunati la 112 si chemati politia.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Pentru recuperare contravaloare reparatii :daca in contractul de inchirierea spatiului nu este stipulat dreptul in favoarea chiriasului de a dispune unilateral reparatii,achizitii bunuri,sumele nu pot fi recuperate,atata timp cat chiriasul nu a comunicat si nu a obtinut acordul proprietarului
daca proprietarul intrerupe ,indiferent modul,valabilitatea contractului unilateral este obligat sa desdauneze chiriasul care a facut cheltueli interioare , cu scop de asi crea conditii decente , in cadrul valabilitatii contractului .

Alte discuții în legătură

Un proprietar poate prelua in custodie marfurile chiriasului pentru recuperarea chiriei restante? minalex minalex Contractul de inchiriere a fost reziliat unilateral de catre CHIRIAS in feb 2009.Proprietarul si/a dat acordul scris de reziliere. In continuare,dupa ... (vezi toată discuția)
Proprietar cu chiriasi rai platnici dobondigabriela dobondigabriela Buna ziua! In octomrie 2010 am inchiriat un apartament pe baza unui contract de inchiriere cu martor. Din luna mai 2011 chiriasii nu mi-au achitat chiria si au ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)