Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema:
Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta scoaterii unei persoane si in urma cu o saptamana am fost informata ca cererea nu a fost aprobata de catre comitet. Nu mi s-a dat motivul, mi s-a spus ca vom discuta in sedinta urmatoare. Insa, atunci cand am depus cererea, presedintele blocului mi-a zis ca am 2 sesizari de la locatari ca fac meditatii si ca respectivii elevi folosesc liftul.
Situatia mi se pare cu atat mai ridicola cu cat in aceasta perioada am avut o meditatie pe saptamana (!!!)
Nu este acesta un abuz?
As fi fost de acord, pt a impaca eventualii nemultumiti, sa mi se ceara cel mult plata unei persoane in plus la lift si la lumina de pe scara. Insa nu vad ce treaba au elevii cu salubritatea si cu gazele, apa fiind contorizata individual plus ca fiecare dintre vecini are musafiri si nu li s-a cerut asa ceva.
Acordati va rog atentie acestui apel, spuneti-mi ca ar trebui sa fac si indicati-mi daca se poate ce articole de lege ar trebui sa cunosc.
Va multumesc anticipat.
Eu as propune sa se intocmeasca un tabel nominal ce sa contina numele vizitatorilor, a tuturor vizitatorilor si la cine merg, cat stau, greutatea lor, daca sunt civilizati si respecta bunele maniere (aici as introduce un sisteme de departajare pe note) , daca urca cu liftul sau pe scari, daca vin cu lanterne si nu folosesc lumina blocului, etc si etc....si cei care va numara elevii sa se ocupe de evidenta aceasta, la sfarsit de luna se fac calcule contabilicesti de un contabil (pe care va trebui sa-l platiti) si fiecare plateste in functie de cat de cautat este...! A..s-au introducerea unor cartele , un sistem cu cartele care sa-ti dea dreptul sa folosesti in termen limitat utilitatile blocului!
Unde am ajuns! Nu-mi vine sa cred! Cand sa mai traim daca ne ocupam de rautati!?
Imi cer scuze daca v-am suparat. Mai aveam cateva de spus dar intre timp m-am calmat( asa e daca scriu mai incet).
Observ ca nu prea s-a inteles mesajul meu - in primul rad dvs. d-na profesoara.
Cheltuielie pentru lift contin doua componete: abonamentul lunar privind intretinerea acestuia, eventual reparatiile de tot felul, care se fac asa cum ati spus, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate (avand 4 camere, sigur ”partea” dvs. de contributie este mai mare) si o a doua componenta, cea a c/val energiei electrice care se repartizeaza pe nr. de persoane - parca s-a mai facut vorbire despre aceste lucruri, dar am gasit de cuviinta sa va atrag atentia ca, personal am inteles despre ce se vorbeste in acest topic.
Incercam in raspunsul meu sa va arat cum am rezolvat noi o chestiune asemanatoare. Se pare ca nu am reusit - ba din contra... Cer scuze!
@proprietarul, asa este - sunteti un fin observator. Desigur se practica si metoda - profesorul vine acasa la elev, dar cred ca aceste cazuri sunt mai putine si nu fac parte din topic.
@axl - aveti dreptate. Probabil sunteti mai tanar si va vindeti munca pe bani adevarati (de, va permite si functia), asa ca ce discutam noi aici va umple de indignare. Cred ca nu prea urmariti pagia despre as. proprietari sa observati cam ce discutii se poarta pe-aici si cam de ce bani dispune majoritatea dintre noi. Misto de doua parale avem si noi in dotare, dar in limite rezonabile ne mai abtinem, iar faza cu cartela la lift, chiar este o treaba excelenta si se practica din ce in ce mai mult avand in vedere avantajele folosirii rationale a acestuia (reparatii mai putine), basca consum redus de energie electrica.
Am luat de buna chestia cu calmat-ul ( am sa incerc sa scriu mai incet la calculator), sa vedem poate tine si la mine!
Pt d-ul Adam Grecu:
In ultima instanta am venit si cu propunerea de a mi se trece o persoana in plus doar la plata energiei electrice insa mi s-a spus ca si elevii vin cu mizerie, praf si noroi de afara prin urmare trebuie sa contribui si la salubritate; iar referitor la plata gazelor nu mi s-a dat un raspuns. Asadar, astept urmatoarea sedinta a comitetului cu mare curiozitate in ceea ce priveste acest raspuns.
Salubritate nu inseamna curatarea holurilor de noroi, ci luarea gunoiului de catre gunoieri.
Asta ca sa stiti ce sustineti cand o sa vi se mai spuna aiureli.
Cheltuieli lift
tstefana
Buna ziua!
Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)