avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ABUZ?platesc o persoana in plus la intretinre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ABUZ?platesc o persoana in plus la intretinre

Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema:
Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta scoaterii unei persoane si in urma cu o saptamana am fost informata ca cererea nu a fost aprobata de catre comitet. Nu mi s-a dat motivul, mi s-a spus ca vom discuta in sedinta urmatoare. Insa, atunci cand am depus cererea, presedintele blocului mi-a zis ca am 2 sesizari de la locatari ca fac meditatii si ca respectivii elevi folosesc liftul.
Situatia mi se pare cu atat mai ridicola cu cat in aceasta perioada am avut o meditatie pe saptamana (!!!)
Nu este acesta un abuz?
As fi fost de acord, pt a impaca eventualii nemultumiti, sa mi se ceara cel mult plata unei persoane in plus la lift si la lumina de pe scara. Insa nu vad ce treaba au elevii cu salubritatea si cu gazele, apa fiind contorizata individual plus ca fiecare dintre vecini are musafiri si nu li s-a cerut asa ceva.
Acordati va rog atentie acestui apel, spuneti-mi ca ar trebui sa fac si indicati-mi daca se poate ce articole de lege ar trebui sa cunosc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:36, 16 Septembrie 2011
Pt adriantot:
Va contrazic d-le ca ar fi acelasi lucru a fi avocat cu a fi profesor/meditator. De ce? Pt ca, cel putin in cazul meu, intr-o zi am un elev iar in alta nici unul. Maximul de elevi pe care o sa-l am, va fi numai intr-o zi din saptamana si acela va insemna 2 sau 3. E imposibil sa am 10 "clienti" cum ati mentionat mai sus pt ca ar insemna sa lucrez 20 de ore, asta pe langa serviciu.
Nu mi se pare corect sa platesc o persoana in plus nici macar la curentul electric tinand cont ca locuiesc cu copilul de 4 ani care nu merge singur pe scara sau cu liftul, insa nu stam sa analizam acest lucru cum a punctat si grandanat.
Iar salubritatea nu are legatura cu elevii sau cu musafirii veniti in vizita si daca totusi va referiti la mizeria pe care ar face-o venirea unui elev in fiecare zi, sa ne reamintim ca salariul femeii de serviciu se face proportional cu suprafata apart.
Si ajung iar, la ultimul punct unde nimeni nu da raspuns. Ce legatura au elevii cu gazele?
Asadar, spuneti-mi va rog, de ce trebuie sa platesc o persoana in plus? Doar pt ca sunt o mama singura si ca locuiesc in apartament cu 4 camere? Ar trebui probabil sa-mi vand casa si sa locuiesc intr-o garsoniera confort 3 ca sa nu trezesc invidii in ochii vecinilor. Sau pt ca sunt profesoara si ca dau meditatii? Sa dea si ei daca pot. Insa eu am o facultate si un master in matematica (nu in engleza, cum s-a dedus mai sus)
Pt d-ul Adam Grecu:
Doresc sa vin cu o lamurire: decizia a fost luata deja de catre comit. executiv in frunte bineinteles cu presedintele; mi s-a dat refuzul in scris pe cererea adresata anterior presedintelui motivandu-se ca se desfasoara activitate in apartamentul meu si ca am musafiri. Ca urmare a acestui fapt, saptamana trecuta, cand a fost zi de plata a intretinerii, m-am mai dus cu inca o cerere scrisa, adresata de data aceasta administratorului, deoarece presedintele mi-a refuzat-o cu multe tipete. In ea am cerut recalcularea intretinerii (afisata deja cu o persoana in plus) si am spus ca refuzul lor nu e motivat in drept, conform normelor legale si de acea nu ma obliga si nu argumenteaza abuzul lor de a trece o persoana in plus la intretinere. Ceea ce astept eu acum e urmatoarea sedinta de bloc, ce va avea loc maine, in care sa discut fata in fata cu acest comitet. Cu toate ca, mi-e foarte clar ca nu o sa am castig de cauza la aceasta confruntare fata in fata pt simplu motiv ca pt a fi auzita ar insemna sa urlu. Asa ca, sunt aproape sigura ca voi fi nevoita sa fac o sesizare. Si spun ca voi fi nevoita, deoarece, am incercat cat s-a putut sa aplanez acest conflict. Cand m-am dus pt a doua oara cu cererea scrisa, le-am spus ca as fi de acord, pt linistea unora, sa platesc o persoana in plus doar la energia electrica si ca nu vad ce legatura are faptul ca fac meditatii cu salubritatea si cu gazele si mi s-a urlat bineinteles ca si elevii vin cu mizerie de afara.
Subliniez inca o data ridicolul acestei situatii cu cat la inceputul lunii iulie, cand m-au pus sa platesc o persoana in plus am fost plecata din localitate impreuna cu fiul meu timp de o saptamana, iar la sf lunii iulie si inceputul lui august copilul a fost la tara timp de 3 saptamani. Cand i-am spus d-ului presedinte ca in iulie am fost plecati mi-a zis (urland) ca sunt mincinoasa, ca m-a vazut el!! si cand i-am zis ca poate confirma cele zise de mine un alt vecin care primise pensia alimentara si ma cautase mai multe zile la rand sa mi-o dea, tot zbierand (nu exagerez cu nimic) a zis ca ce-l intereseaza pe el ce zice ala...Nu cred ca are sens sa continui cu toata discutia.
Iar pt d-ul grandanat, lasat intentionat la sfarsit, cele mai sincere multumiri.
In finalul discutiilor purtate pe acest topic - mi-am exprimat unele pareri pur personale, totusi vis-a-vis de prevederile legale in domeniu (ca tot zicea cineva ca sunt cam paralel in domeniu). Nutresc speranta ca cele scrise de mine nu v-au indignat. Am incercat, ca si alti useri sa va explicam cam cum se rezolva chestiuni asemanatoare in alte as. prop. pentru ca treaba sa mearga bine, adica sa nu ne mai purtam grija unul-altuia. Asta e, aici s-a ajuns! Daca ati face parte din acel comitet de bloc sau as. prop., usor-usor o sa va mai schimbati opinia despre temele puse in discutie pe forum si nu numai.
Pe de alta parte, nici dvs. nu trebuie sa exagerati, mai ales in explicatiile ca copilul a fost la bunici, de pe data... pana pe data, deci uite a lipsit 13 zile + inca 12 luna trecuta... Am dat niste exemple, nu le-ati spus in gura mare, dar asa am inteles. Sigur cu aceeasi unitate de masura trebuie sa lucreze si com. executiv. Ca domnul presedinte se enerveaza mai usor, da, este o problema a dvs. a membrilor as. prop....
Cu speranta ca totusi ati invatat cate ceva din discutiile purtate - apropo's de elevi la meditatie care fac mizerie pe casa scarii, mai consuma si gaze naturale cand rezolva probleme de matematica, persoane in plus trecute la cheltuielile de intretinere, va urez mult succes la discutia de maine. Oricum, sugerez rezolvarea diferendului printr-o solutie de compromis (stiu ca matematica nu admite asa ceva, dar iata ca in viata merge).
Cu stima, Adam Grecu.
Interventie moderator
@englezum
De la ID-ul dv. si pentru ca nu ati precizat la ce faceti meditatii s-a tras concluzia ca la engl. si nu la mate....

Observ cu tristete ca ati transferat paraponul pe cei din conducerea asociatiei dv. pe unii dintre utilizatorii si moderatorii din forum, ceea ce nu e cusher deloc.
Ati intrebat, vi s-a raspuns. Nu va plac anumite raspunsuri? Trebuie sa va asumati aceste raspunsuri care au fost de bun-simt si daca ati observat, la un moment dat, chiar vi s-a sugerat ca fata de aceasta problema pe care o incriminati e posibil sa vi se contraargumenteze cu obligatia de a va fi declarat activitatea de meditatii....si ca de acest lucru ar fi trebuit sa stie si conducerea asociatiei care era solicitata sa va puna o semnatura si o stampila pe un asemenea formular.

Va mai informez ca o persoana in plus la intretinere inseamna cam 15 lei / luna. Merita sa va pierdeti timpul, nervii, prestanta, demnitatea, pentru aceasta suma minora? Merita? Daca merita, atunci eu va doresc succes, desi.....dupa cum ne-ati infatisat situatia ma tem ca va fi o desfasurare de vocalize impregnate de invective si reprosuri fara rost......
englezum a scris:

Doresc sa vin cu o lamurire: decizia a fost luata deja de catre comit. executiv in frunte bineinteles cu presedintele

Cum arata aceasta decizie? ca este extrem de important.

Se trec x persoane in plus la calculul intretinerii pe numarul de persoane:
-> In cazul apartamentelor in care se desfasoara activitati de zootehnie ?
-> in cazul apartamentelor ale caror prag este calcat de mai mult de 5 musafiri pe zi ?
-> in cazul doamnei popescu luminita pentru ca saluta respectuos comitetul executiv si pe presedintele acestuia?

Chiar sunt curios cum a redactat comitetul acea decizie.
Oricum ar arata, decizia nu este aplicabila in cazul dumneavoastra.

@elga50
Pentru proprietar 15 lei e mult sau putin, fiecare stie cum pretuieste banul, insa pentru asociatie acei 15 lei sunt de 10 ori mai nesemincativi. Deci de ce atata inversunare din partea conducerii pentru a lua 15 lei in plus.
Oricum nu conteaza intratat suma cat principiile.
Depinde cum vede fiecare aceasta problema. Stiti? Pana la urma pentru fiecare om conteaza ceva. Pentru unii conteaza 15 lei, altii se ascund in spatele sustinerii unui principiu pentru a-si manifesta un orgoliu sau un parapon pe cineva, altii cantaresc persoana cu care ar discuta despre principii, ca e foarte important sa vorbesti cu cineva cu care poti face un schimb de idei si cu care poti ajunge la o concluzie buna.

Daca fiecare vorbeste pe limba sa, daca fiecare isi sustine cate o idee, uneori, adeseori, gresita....pai acolo nu mai e vorba decat despre un conflict care cu greu se poate rezolva.
Parerea mea! Arareori am vazut rezolvate amiabil asemenea conflicte, ba dimpotriva, in timp ele se adancesc. Bine a zis cine a zis, ca al mai destept cedeaza....si asta nu pentru ca e el mai destept sau ca vrea sa demonstreze asta, ci pentru ca intelege si isi face repede un calcul strict economic despre propria persoana: ce merita sa piarda si ce merita sa pastreze?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli lift tstefana tstefana Buna ziua! Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)