englezum a scris:
Pt adriantot:
Va contrazic d-le ca ar fi acelasi lucru a fi avocat cu a fi profesor/meditator. De ce? Pt ca, cel putin in cazul meu, intr-o zi am un elev iar in alta nici unul. Maximul de elevi pe care o sa-l am, va fi numai intr-o zi din saptamana si acela va insemna 2 sau 3. E imposibil sa am 10 "clienti" cum ati mentionat mai sus pt ca ar insemna sa lucrez 20 de ore, asta pe langa serviciu.
Nu mi se pare corect sa platesc o persoana in plus nici macar la curentul electric tinand cont ca locuiesc cu copilul de 4 ani care nu merge singur pe scara sau cu liftul, insa nu stam sa analizam acest lucru cum a punctat si grandanat.
Iar salubritatea nu are legatura cu elevii sau cu musafirii veniti in vizita si daca totusi va referiti la mizeria pe care ar face-o venirea unui elev in fiecare zi, sa ne reamintim ca salariul femeii de serviciu se face proportional cu suprafata apart.
Si ajung iar, la ultimul punct unde nimeni nu da raspuns. Ce legatura au elevii cu gazele?
Asadar, spuneti-mi va rog, de ce trebuie sa platesc o persoana in plus?
Cititi inca odata ceea ce am scris si o sa vedeti ca nu am afirmat ca ar fi acelasi lucru a fi avocat cu a fi profesor/meditator si-am sa explic si de ce. Eu apreciez atat avocatii cat si profesorii. Unii avocatii sunt in acelasi timp si profesori la universitatile de drept dar nu am auzit pana acum ca un profesor de matematica sa fie si avocat in acelasi timp.
Dar exista asemanare intre un profesor ce da meditatii, un executor judecatoresc, un avocat, un consultant in afaceri, un expert contabil, un agent imobiliar..., daca acestia isi desfasoara activitate intr-un bloc de locuinte si-anume: toti lucreaza cu persoane ce au nevoie de acestia. Am specificat in mesajul anterior ca si acestia din urma pot avea unul, doi, zece clienti sau niciunul intr-o zi. Apoi, de exemplu, unde o sa vedeti 7 persoane cu un metru cub de apa, pe lista noastra de plata, sunt de fapt 4 avocati si li se trec inca 3 persoane in plus. Iar cei 4 avocati de obicei vin la 8 dimineata, lucreaza 2-3 ore fiecare pe la cabinet ca in restul zile sunt in instanta care-i langa blocul nostru. Iar la ora 17, cel tarziu 18 pleaca toti pentru ca nu locuiesc in apartamentul-cabinet.
Referitor la energia electrica: din moment ce valoarea acesteia se repartizeaza, conform legii, pe numar de persoane, este normal, indiferent ca noua ni se pare corect sau nu.
Iar salubritate are directa legatura cu persoanele pentru ca acestea produc gunoiul. Dealtfel firma care colecteaza gunoiul de la containerele de langa blocuri, factureaza in functie de numarul de persoane. Sigur ca si-un musafir consuma energie electrica si produce gunoi dar vizita este intamplatoare, ocazionala si nu permanenta asa cum sunt celelalte activitati prezentate mai sus.
Legatura persoanelor cu gazele, consumul de gaze este clara, evidenta si stabilita si legal: acolo unde apartamentele nu sunt contorizate individual, costul gazelor se repartizeaza pe numarul de persoane ce locuiesc sau desfasoara activitati in apartamentul respectiv. Gazul foloseste persoanelor sa-si pregateasca mancarea, incluzand aici, de exemplu si cafeaua, ciocolata calda sau ceaiul oferit elevilor in orele de meditatie sau in pauze.
De aceea platiti energia electrica, salubritatea si gazele pe numar de persoane. Sper ca ati primit acum raspuns si la aceasta intrebare.