avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatiu comun bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatiu comun bloc

In urma cu ceva timp am cumparat un apartament. In actul de v/c era trecuta si un alt spatiu- care facea parte din spatiul comun al blocului. Accesul la acesta se facea printr-o uscatorie. Acum ceva timp, unul din vecini mi-a spus ca uscatoria este inchiriata de el, ca nu mai este de acord sa ma lasa sa trec prin spatiul acela si sa-mi fac intrare separata din holul blocului....si mi-a blocat astfel accesul la spatiul meu. Am inteles ca este un contract de inchiriere intre el si majoritatea proprietarilor de pe aceasta scara, incheiat de catre asociatia de proprietari in urma cu citiva ani- dar nu stiu daca fostul proprietar a fost de acord cu aceasta sau ce intelegere a fost intre ei. De la asociatie doar mi s-a aratat contractul dar lista cu cei ce au semnat o are doar vecinul. Din ce am inteles o parte din cei ce au semnat nu mai locuiesc astazi aici, dar nu sunt sigur...Am facut o plingere la asociatie in care le-am spus ca nu sunt de acord cu inchirierea acestui spatiu, dar nu s-a rezolvat nimic.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac....mi se pare anormal ca sa nu pot avea acces la spatiul meu.
Cel mai recent răspuns: MaryJen , utilizator 21:50, 16 Aprilie 2018
Da, eu treceam prin uscatorie cind ma duceam in acea debara(boxa). Asa este din proiect...este un bloc mai vechi. Nu am avut niciodata o intrare separata. In contract nu se specifica nimic legat de accesul meu la acea debara- repet nu stiu daca vechiul proprietar a fost de acord cu inchirierea sau ce fel de intelegere a fost intre ei. Cert e ca si eu am avut o perioada acces prin acea uscatorie dar de citeva saptamini accesul mi-a fost blocat.
Il puteti da in judecata pe chiriasul uscatoriei pentru ca va obstructioneaza accesul la o proprietate a dv. individuala.
Mi s-a deschis usa. Dar acum alti vecini, unii dintre ei stau pe acelasi palier cu uscatoria, ar dori sa foloseasca acea uscatorie- adica sa ceara anularea respectivului contract de inchiriere. Credeti ca acest lucru este posibil? Ce ar trebui facut?
Sa cereti asociatiei sa rezilieze contractul.
Motive? Nu stiu.
In tot cazul trebuie gasite motive care sa aiba o doza mare de obiectivitate. Chiar aceasta perspectiva de a vi se obstructiona accesul la o proprietate privata e un motiv serios. Deja s-a creat precedentul si va puteti astepta oricand sa vi se mai intample asta.
Eu cred ca ”partie” acum in discutie sunt as. prop. si autorul topic-ului.
Daca la cumpararea unui apartament, in actul de v/c este cuprins si un spatiu (debara), deci sunteti proprietar 100%, atunci trecerea spre acea proprietate trebuie sa fie asigurata de as. prop. Probabil ca la inchirierea celuilat spatiu (sup. comuna), as. prop. nu a stiut ca debaraua despre care vorbiti este prop. personala. Acum avand informatii noi, conducerea asociatiei trebuie sa va asigure trecerea spre proprietate, chiar cu riscul de a renunta unilateral la contractul incheiat cu celalalt proprietar daca acesta refuza sa va acorde accesul. Totusi, chiar nu se poate face nimic, nu puteti patrunde la debara prin alta parte pentru a limita conflicul?

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari cruceru1981 cruceru1981 Locuiesc intro garsoniera la etajul 4 avand in capatul culoarului comun o uscatorie si un balcon inchis. M-ar interesa urmatorul aspect : 1. eu ca ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc cos27 cos27 buna ziua ,va rog f mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje ,la etajul 4 este situata uscatoria pe care vecinii ... (vezi toată discuția)