avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, fara acordul meu?

Cum pot actiona in cazul meu? A fost publicat pe un SITE ptr. adulti , un anunt cu caracter f. obscen . Nr. de telefon postat este un nr. privat, ce apartine fimei unde eu sunt angajata, eu avand telefon de servici. sunt sunata non-stop, chiar si in timpul zilei, in timpul programului de se servici si este o adevarata problema. primesc SMS cu mesaje obscene in urma cestor anunturi. Ce pot sa fac?
Cum pot sa actionez ptr. a afla sin sanctiona acesata persoana? ceva banioeli am insa afara o dovada clara...Unde trebuie sa fac plingere? si sa se afle de pe ce IP s-a facut publicarea acestor anunturi?
Daca este necesar pot sa apelez chiar si la conducerea companiei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 2 Septembrie 2011
Kata25 a scris:

Sesizarea catre adm site-ului am facut-o insa doresc sa fie sanctionata aceasta persoana. Si cu ce drept poate posta cu un nr. ce apartine unei firme private?

Aveti varianta cu sesizarea politiei printr-o plangere penala.
Se vor face cercetari si se va incerca identificarea persoanei.
Dupa ce o va identifica o va chema sa dea o declaratie.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aveti varianta cu sesizarea politiei printr-o plangere penala.
Se vor face cercetari si se va incerca identificarea persoanei.
Dupa ce o va identifica o va chema sa dea o declaratie.

Stimate coleg, am rugamintea, doar pentru a-mi lamuri o curiozitate: daca ati fi angajat de doamna de mai sus, pe ce text legal ati face plangerea penala?
Nu de alta, dar sunt curios de incadrarea pe care ati da-o, fiindca eu, de exemplu, daca doamna ar veni sa imi ceara o consultatie pe subiect si sa ma angajeze sa ii depun o plangere penala, va spun sincer ca as avea o dilema pe ce text sanctionator sa incadrez plangerea, asa cum de altfel am si aratat mai sus.
Altfel ce facem: sugeram doamnei sa faca plangere penala asa cum faci o cerere de chemare in judecata fara temei de drept, fara petite sustinute din punct de vedere legal?
eu cred ca este o HARTUIRE...

citez:

"Urmarirea, supravegherea locuintei sau a locului de munca a unei persoane, apelarea telefonica sau tracasarea prin intermediului unor mesaje telefonice care creeaza temere sau ingrijorare reprezinta hartuire, fapta incriminata si pedepsita cu inchisoare sau amenda in noul Cod penal."
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
anonim99, utilizator
anonim99 a scris:

eu cred ca este o HARTUIRE...

citez:

"Urmarirea, supravegherea locuintei sau a locului de munca a unei persoane, apelarea telefonica sau tracasarea prin intermediului unor mesaje telefonice care creeaza temere sau ingrijorare reprezinta hartuire, fapta incriminata si pedepsita cu inchisoare sau amenda in noul Cod penal."

Of, of.....pana la intrarea in vigoare a noului cod penal mai este mult, Asa ca momentan nu este vorba de nici o hartuire. Si sa fim seriosi, doamna era deranjata ca este sunata de tot felul de indivizi, din ce relateaza dansa nu este vorba de nici o creare de temere...ci mai degraba de crearea de ....nervi, ori acestia nu se solutioneaza de vreo instanta.
In plus, poate cel care a postat anuntul a gresit numarul de telefon, ce facem in acesta situatie? Daca dansa si-a rezolvat problema inlaturand nr. de telefon de pe site-ul respectiv consider problema incheiata.
Ii inteleg frustarea doamnei, insa sa fim catusi de putini realisti, nu putem sa o indrumam sa faca plangeri penale...pentru ce? unde incadram fapta limitandu-ne strict la actual cod penal in vigoare?
Asa cum foarte frumos a relatat domnul Chertes cu cateva posturi in spate, intreaga procedura de depistare a unui abonat care are un anumit IP este o procedura complexa care necesita timp , pentru care trebuie sa se obtina un mandat semnat de catre un judecator(nu doar de procuror) , iar acest mandat se va semna doar daca sunt motive temeinice ca s-a comis o infractiune grava, nu se vor da mandate pentru orice...suparare.Mare mi-ar fi mirarea sa intervina DIICOT in astfel de cazuri, decat daca nu au altceva serios de facut.
Simt nevoia oarecum sa insist pe faptul ca sunt atat de multi oameni care vor sa depuna plangeri penale, insa nu cunosc si faptul ca daca cei pe care ii invinovatesc se dovedesc a fi nevinovati, sunt pasibili de o plangere pt denunt calomnios.

Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
alexandrugroza, utilizator
Doamna poate face plingere, cu mari sanse intr-o rezolvare favorabila...Nu este, cred, jurista firmei ca sa stie exact cind va intra in vigoare codul penal din 2009...

Daca vor demara cercetarile vor hotari organele in drept. Pina la solutionarea acestei plingeri este posibil ca si noul cod penal sa fie in vigoare...

Important este IDENTIFICAREA autorului acestei fapte si nu neaparat pedepsirea lui...odata identificat, in cazul ca nu este o greseala neintentionata, sint convins ca se va linisti...

De ce sa plateasca o persoana nevinovata faptul ca sint multi incompetenti printre factorii de decizie?!...

Alte discuții în legătură

Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)
Probe si infractiuni informatice w0lfshad3 w0lfshad3 1. Mi s-au luat / prelucrat poze de pe internet, laolalta cu texte calomnioase, si au fost facute publice prin mail intr-o retea intranet. Am salvat aceste ... (vezi toată discuția)
Cerere de interdictie corinuta corinuta As vrea sa imi spuneti daca a auzit cineva de \"cererea de interdictie\" de a se mai apropia de o persoana...in speta fostul concubin o urmareste pe fosta lui ... (vezi toată discuția)