anonim99 a scris:
eu cred ca este o HARTUIRE...
citez:
"Urmarirea, supravegherea locuintei sau a locului de munca a unei persoane, apelarea telefonica sau tracasarea prin intermediului unor mesaje telefonice care creeaza temere sau ingrijorare reprezinta hartuire, fapta incriminata si pedepsita cu inchisoare sau amenda in noul Cod penal."
Of, of.....pana la intrarea in vigoare a noului cod penal mai este mult, Asa ca momentan nu este vorba de nici o hartuire. Si sa fim seriosi, doamna era deranjata ca este sunata de tot felul de indivizi, din ce relateaza dansa nu este vorba de nici o creare de temere...ci mai degraba de crearea de ....nervi, ori acestia nu se solutioneaza de vreo instanta.
In plus, poate cel care a postat anuntul a gresit numarul de telefon, ce facem in acesta situatie? Daca dansa si-a rezolvat problema inlaturand nr. de telefon de pe site-ul respectiv consider problema incheiata.
Ii inteleg frustarea doamnei, insa sa fim catusi de putini realisti, nu putem sa o indrumam sa faca plangeri penale...pentru ce? unde incadram fapta limitandu-ne
strict la actual cod penal in vigoare?
Asa cum foarte frumos a relatat domnul Chertes cu cateva posturi in spate, intreaga procedura de depistare a unui abonat care are un anumit IP este o procedura complexa care necesita timp , pentru care trebuie sa se obtina un mandat semnat de catre un judecator(nu doar de procuror) , iar acest mandat se va semna doar daca sunt motive
temeinice ca s-a comis o infractiune grava, nu se vor da mandate pentru orice...suparare.Mare mi-ar fi mirarea sa intervina DIICOT in astfel de cazuri, decat daca nu au altceva serios de facut.
Simt nevoia oarecum sa insist pe faptul ca sunt atat de multi oameni care vor sa depuna plangeri penale, insa nu cunosc si faptul ca daca cei pe care ii invinovatesc se dovedesc a fi nevinovati, sunt pasibili de o plangere pt denunt calomnios.