avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, fara acordul meu?

Cum pot actiona in cazul meu? A fost publicat pe un SITE ptr. adulti , un anunt cu caracter f. obscen . Nr. de telefon postat este un nr. privat, ce apartine fimei unde eu sunt angajata, eu avand telefon de servici. sunt sunata non-stop, chiar si in timpul zilei, in timpul programului de se servici si este o adevarata problema. primesc SMS cu mesaje obscene in urma cestor anunturi. Ce pot sa fac?
Cum pot sa actionez ptr. a afla sin sanctiona acesata persoana? ceva banioeli am insa afara o dovada clara...Unde trebuie sa fac plingere? si sa se afle de pe ce IP s-a facut publicarea acestor anunturi?
Daca este necesar pot sa apelez chiar si la conducerea companiei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 2 Septembrie 2011
chertes_dan a scris:

Stimata doamna,
Ip-ul se poate afla teoretic de la administratorul siteului daca un organ abilitat (Politie, DIICOT) face o cerere catre acesta. In baza Ip-ului se poate stabili providerul de internet de unde s-a postat anuntul, iar providerul poate sa stabileasca cui apartine abonamentul care s-a folosit la postarea anuntului.
Daca respectivul nu a fost baiat destept si nu a folosit serviciile unui internet cafe, s-ar putea sa aveti succes. Problema e ca orice sesizare ar trebui intemeiata pe un text legal. Chiar daca autorul mesajului nu a avut dreptul sa faca ce a facut, din pacate nici dvs. nu aveti un text de lege pe care ati putea sesiza autoritatile.
De exemplu, art. 48 din Legea 161/2003 care incrimineaza fapta de a introduce date informatice rezultand date necorespunzatoare adevarului in scopul de a fi utilizate in vederea producerii de consecinte juridice nu se poate aplica, tocmai pentru ca notiunea de consecinte juridice nu ar fi incidenta in speta, respectiv organul de cercetare nu ar avea la ce sa raporteze aceasta notiune la speta dvs.
Daca textul ar fi fost aplicabil organul competent ar fi fost DIICOT-ul din localitatea dvs. (sau in functie de unde locuiti din localitatea cea mai apropiata care are o astfel de Directie). Daca cumva sunteti foarte pornita ati putea merge in audienta la procurorul sef al DIICOT de care va ziceam si eventual sa il intrebati frumos daca se poate sa va sugereze o modalitate de actiune.
Sau ati putea face direct o plangere pe care sa o depuneti la ei si sa asteptati sa vedeti ce rezolva.
Si daca ar face acestia niste acte premergatoare si ar identifica autorul, chemandu-l la audieri l-ar speria suficient incat sa fiti sigura ca si daca ar da o solutie de neincepere pentru plangerea dvs. respectivul, foarte probabil, nu va mai indrazni sa procedeze altadata astfel.
Succes.



va multumesc f. mult ptr. cele postate de catre dumneavosta. Am sa incerc o audienta , asa cum mi-ati sugerat.

Cu stima
chertes_dan a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aveti varianta cu sesizarea politiei printr-o plangere penala.
Se vor face cercetari si se va incerca identificarea persoanei.
Dupa ce o va identifica o va chema sa dea o declaratie.


Stimate coleg, am rugamintea, doar pentru a-mi lamuri o curiozitate: daca ati fi angajat de doamna de mai sus, pe ce text legal ati face plangerea penala?
Nu de alta, dar sunt curios de incadrarea pe care ati da-o, fiindca eu, de exemplu, daca doamna ar veni sa imi ceara o consultatie pe subiect si sa ma angajeze sa ii depun o plangere penala, va spun sincer ca as avea o dilema pe ce text sanctionator sa incadrez plangerea, asa cum de altfel am si aratat mai sus.
Altfel ce facem: sugeram doamnei sa faca plangere penala asa cum faci o cerere de chemare in judecata fara temei de drept, fara petite sustinute din punct de vedere legal?


In caz de talharie politia nu ii cere victimei sa precizeze textul de lege...sub sanctiunea de a o da afara din birou...

Plangerea dupa parerea mea nu trebuie intemeiata pe art 195 CP, dar asa cum spuneam politia nu ii cere textul de lege.
Incadrarea juridica se face de organul judiciar.

Ideea de baza este sa il sperie pe respectivul.

Am avut un caz similar si problemele au incetat dupa ce suspectul a fost chemat la politie a doua zi...
Fara a dori sa intru intr-o polemica neproductiva cu dvs., observati ca am intrebat pe ce ati incadra fapta la momentul la care ati fi angajat sa faceti o plangere penala.
Despre art. 195 c.p. nu a vorbit nimeni si bineinteles nu am avea de ce sa incadram speta pe acest text legal.
Am sugerat in raspunsul meu aceeasi strategie de a speria individul.
Plus ca, desi nu cere politia la talharie textul legal victimei (normal, ca de obicei se sesizeaza din oficiu sau ii indica textul legal), aici vorbim intr-o anumita masura si de a ajuta organele sesizate sa ne incadreze fapta. Altfel, riscam N.u.p.-ul.
Oricum, speta e interesanta, din pacate nu are rezolvare de natura penala.

Riscul cu privire la NUP este evident.
Ceea ce am observat eu in cazurile mele a fost faptul ca s-a dorit numai inlaturarea problemelor actuale si viitoare, nu si tragerea la raspundere penala.
Astfel de situatii apar pentru ca o persoana apropiata doreste sa se razbune.

Pentru a se ajunge la o incadrare juridica sub aspect penal trebuie analizata in mod serios problema si modul de operare.
In privinta modului de operare nici partea si nici avocatul nu primesc informatii de la admin.
Doar in momentul in care incepe sa se desfasoare ancheta penala si se procedeaza la administrarea de probe poti sa faci incadrarea juridica, atribut exclusiv al organului de urmarire penala.
Organele de ancheta penala afla inaintea avocatului si a partii modul de operare.
Ca sa faci incadrarea juridica trebuie sa aflii cum a procedat.
Ca sa aflii cum a procedat mai inainte de a depune plangerea la politie ar trebui sa comiti o infractiune intrucat altfel nu ai cum sa stii...tehnic si legal vorbind...

In concluzie, este greu de spus daca este vorba sau nu de o infractiune pana nu cunosti modul de operare.Este motivul pentru care nu ai cum sa faci o incadrare juridica concreta pe simple presupuneri fara probe certe.

Am remarcat raspunsul dvs. referitor la audierea individului pentru a se speria.
Scuze pentru tonul meu, colegul, dar sunt mai direct...cateodata...
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)
Probe si infractiuni informatice w0lfshad3 w0lfshad3 1. Mi s-au luat / prelucrat poze de pe internet, laolalta cu texte calomnioase, si au fost facute publice prin mail intr-o retea intranet. Am salvat aceste ... (vezi toată discuția)
Cerere de interdictie corinuta corinuta As vrea sa imi spuneti daca a auzit cineva de \"cererea de interdictie\" de a se mai apropia de o persoana...in speta fostul concubin o urmareste pe fosta lui ... (vezi toată discuția)